
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Przekąska z banana z mlekiem w proszku i płatkami kukurydzianymi (wegańska) no ale co to ma być ~MichaLina 2009-08-17 15:19:55.688 ![]() łojojojjjj pyszność jakaś! trzeba wypróbować:) atom 2009-08-17 14:22:35.063 ![]() kurki takie niepozorne grzyby a taki smak :) uwielbiam je :) harmene 2009-08-17 14:06:00.164 ![]() ja robie sosik z dodatkiem świeżych pomidorów, mocno pieprzny. a całość posypuję natką. załączam swoje zdjęcie;) atom 2009-08-17 13:28:36.864 Spagetti z kurkami (wegańska) Pycha. Ja zrobiłam wprawdzie z makaronem kokardki i posypałam koperkiem, bo brakowało mi zieleniny. Boskie. ~Pola 2009-08-16 23:02:16.573 ![]() Cukinii nie obrałam (do niczego nie obieram;)), była mała, także pestek też nie usuwałam. Na początku placki się rozwalały (kiedyś też już miałam z tym problem), a ponieważ nie chciałam dodawać dużo mąki ani jajka, to tym razem starłam do niej dwa małe ziemniaki + oczywiście różne przyprawy. Wyszły przypieczone, ale bardzo smaczne, mimo przypraw dość delikatne. Załączam zdjęcie. :) Lady_A 2009-08-16 21:05:40.204 ![]() ja mam taki sposób (mam metalowe foremki),że po prostu smaruje foremki olejem i wysypuje kaszką manna,jak wystygną to wystarczy puknąć i odchodzą,a sposób ten nie zmienia smaku ;D veganjihad 2009-08-15 20:22:58.445 ![]() proste i bardzo dobre :) chilika 2009-08-15 18:12:42.594 ![]() są super:) bardzo lubię boczniaki prosimy o więcej przepisów:) mammalin 2009-08-15 17:53:46.955 ![]() Robię takowe placki z selera, dodaję jeszcze granulat sojowy i troszkę startego sera, pycha z ostrym sosikiem pomidorowym będę w domu to zdjecie wkleje;) atom 2009-08-15 15:52:14.703 ![]() omajgad jaki kosmiczny kolor ;d;d atom 2009-08-15 14:41:51.499 ![]() pyszność, też taki robię, zamiast bazyli używam kminu rzymskiego i często dodaję czerwoną fasolę i pieczarki, opcji jest mnostwo;) atom 2009-08-15 14:35:30.261 Buchty - kluski drożdżowe gotowane na parze (lakto-ovo-wege) Buchty to zdecydowanie slaska potrawa!!!! Mozna to bardzo latwo sprawdzic, w kazdym innym przepisie podaja te same informacje)) Na slasku podaje sie je na slodko z jagodowym sosem lub nadziewane jagodami, nastepnie mozna podawac z maselkiem, posypane cukrem i jesli ktos lubi cynamonem, a w poznanskiej kuchni macie kluski na parze a nie buchty i bez cukru to juz tylko do mies sie nadaje))) I jedna i druga wersja sa pyszne, jednak roznia sie znacznie i stad to nieporozumienie, bo ile miast tyle roznych tradycji zywieniowych. ~anna maria 2009-08-15 11:16:30.043 ![]() Tak, to moja znajoma :) Arielka to zdrobnienie :) (Sorry za prywatę) patrycccja 2009-08-15 00:21:14.819 ![]() Tak, super smaczna, potwierdzam ^^ Dodaję tylko jabłko i koperek, ale spróbuję Twojej wersji z cebulą ^^ Mam jeszcze tylko jedno 'ale' ^.- Autorka źródłowa to arleta, nie Arielka ^^ Chyba, że to jej prawdziwe imię ^^ Shaera 2009-08-15 00:06:05.186 ![]() Teraz patrzę na oba przepisy... Hehe, doszłam do wniosku, że robiąc sałatkę, łączę oba przepisy jednocześnie xD Do w/w składników dodaję właśnie 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1/2 małego, świeżego ogórka i 2 (nie jedna) łyżeczki musztardy, a do sosu dodaję jeszcze łyżkę wody ^^ Dobrze, że się wypowiedziałaś ^^ Shaera 2009-08-14 23:50:09.158 Meksykańska zupa fasolowa (frijoles charros) w wersji wegetariańskiej (wegańska) brzmi smakowicie, ale w czasie tego wylewania i gotowania wylewasz wszystkie witaminy i mikroelementy z warzyw... ~Asia 2009-08-14 22:37:27.741 ![]() Pyszne :) malolata71 2009-08-14 22:09:20.788 ![]() rewelacja :) malolata71 2009-08-14 22:08:36.319 ![]() Super. Szybki i bardzo dobry obiadek :) ankaopolanka 2009-08-14 16:22:21.493 ![]() Ja też robię tę sałatkę - zdjęcie na dowód ;) Chociaż dla mnie jest trochę za słodka. Zazwyczaj wolę wersję z ogórkiem zamiast jabłka i cebulą/szczypiorkiem zamiast koperku: www.puszka.pl/przepis/2249-salatka_kartofel_z_kukurydza_ogorkiem_salata_lodowa_i_winegretem.html. Ale do tej też czasem wracam :) patrycccja 2009-08-14 15:34:25.954 ![]() Gulasz rewelacyjny :) wszystkim smakował. malolata71 2009-08-14 15:20:55.986 ![]() pychota zrobilam z kolorowym pieprzem bez selera, kolendry, sosu sojowego oaz kminku, za to dałam dużo marchewki i cebuli. niebo w gębie! :D laura 2009-08-14 12:54:43.994 Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska) xxl, samosy należy piec w piekarniku w 180 stopniach (to standardowa temperatura również dla ciast, nawiasem mówiąc). pieczesz aż się ładnie zrumienią. to będzie ok. 30 minut - ale podaję tylko orientacyjnie, musisz sam(a) sprawdzać czy już. ~pat 2009-08-14 12:52:17.301 ![]() dobry przepis, jednak go troche zmodyfikowałam mianowicie nie dawałam kopru, bazyli oraz brukwi. zamiast tego wrzuciłam jedną gałązkę lubczyku, 2 liście laurowe i ziele angielskie (4 kuleczki :)) pycha :) laura 2009-08-14 12:40:47.731 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |