7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616    


Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska)
Jak dla mnie to o wiele za dużo oleju, ale w smaku pyszne :)
Bananusiek 2009-08-04 19:01:31.374

Zielone lasagne (ze szpinakiem i dwoma serami) (lakto-wege)
a ja zamiast mozarelli skorzystałam z fety, czy fetapodobnego sera, którego zmieszałam ze szpinakiem. pycha!
raspberry 2009-08-04 13:37:52.685

Sałatka ryżowa (jak Tabouleh, ale z ryżem) (wegańska)
Świetna również po schłodzeniu - jak raz na upał.
patrycccja 2009-08-04 13:09:09.256

Halawa Hare Krishna (lakto-wege)
Prażynek niestety nie da się zrobić samemu. trzeba je kupić a następnie na chwilę wrzucić na olej. Nazywają się Papadamy.
~martika 2009-08-04 11:20:30.641

Ziemniaki po hiszpańsku (duszone w pomidorach z chilli) (wegańska)
Rewelacja! Łatwe w wykonaniu. Lekko pikantne, to jest to. Wchodzi na stałe do naszego menu :)
ankaopolanka 2009-08-03 20:45:25.761

Zasmażana młoda kapusta (lakto-wege)
..super... tylko proponuje dodac jeszcze 2 jablka wczesnie przed odlaniem wody
~Dominika 2009-08-03 18:00:49.343

Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege)
Farsz robiłam ze świeżego szpinaku, który sparzyłam i podsmażyłam chwilę na margarynie z dodatkiem czosnku, soli i gałki muszkatołowej. Szpinaku nie mieszałam z ziemniakami, ziemniaki ugniecione z masłem i gałką kładłam najpierw, a na to szpinak i ser żółty. Wyszły naprawdę pyszne!
Podałam je do fasolki szparagowej na sposób chiński (www.puszka.pl/przepis/2957-fasolka_szparagowa_na_sposob_chinski.html), brązowego ryżu, który polałam sosem z zapiekania pieczarek i tofu smażonego w panierce z bułki tartej. Obiad wyszedł genialny!
ryfka 2009-08-03 17:50:04.345

Cukinia a'la provencale - zapiekanka warstwowa z pomidorami (lakto-wege)
Pyszota!!! :)
~Mokosz13 2009-08-03 17:31:03.708

Ryż na sypko z mikrofali (wegańska)
Ostatnio "odkryłam" jeszcze jedną zasadniczą zaletę tej metody: genialnie sprawdza się w upalne dni :D W kilkanaście minut ugotowałam szklankę ryżu, i to bez podgrzewania atmosfery ;)
patrycccja 2009-08-03 16:45:57.958

Kuskus po izraelsku (z owocami jagodowymi) (wegańska)
Pyszne danie, bardzo lekkie ale sycącę;);)
Olga 2009-08-03 12:53:17.792

Kanapki z awokado i pestkami/orzechami (wegańska)
Ostatnio przechodze na diete wegan więc nie za bardzo wiedziałam co dać na kanapke... Teraz wiem i jest to całkiem całkiem. :)
Irokezik91 2009-08-03 11:33:51.66

Masło słonecznikowo-sezamowe z ziołami (wegańska)
Bardzo dobre. :) Z tym że ja dodaje więcej wody niż oliwy.
Irokezik91 2009-08-02 21:02:12.808

Prosta sałatka z fasolki szparagowej z czosnkowo-cebulowym winegretem (wegańska)
Szukałam sposobu na zagospodarowanie wczorajszej fasolki. Chodziła za mną właśnie jakaś sałatka o konkretnym smaku - i oto ona :) Niestety nie miałam natki, ale i tak wyszła rewelacja :D
patrycccja 2009-08-02 19:59:06.208

Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska)
pyszna zupka, tylko długo się ją robi, ale warto ;D
debaxd 2009-08-02 19:29:03.465

Duszone kurki (wegańska)
Dodalbym nieco swojskiej smietany, jezeli do degustacji od razu
~L 2009-08-02 11:58:16.374

Hummus (wegańska)
uwielbiam go
~dt 2009-08-01 23:17:20.943

Ciasto czekoladowe - bez jajek! (wegańska)
ciasto sie piecze ale wyjdzie pyszne czuje po zapachu
~ciasteczko 2009-08-01 20:01:52.254

Napój (koktajl) orzechowo-sojowy z dodatkiem płatków owsianych (wegańska & RAW)
Pierwsza klasa pyszności! Idealny dla zestresowanych pracowników biurowych (magnez, wit. B),a ponadto zabija głód i dodaje siły. Ja dodawałam więcej orzechów i rodzynek, bo uwielbiam ich smak.
Cinn 2009-08-01 18:16:22.82

Gołąbki z ryżem, fasolkami i kotletami sojowymi w proszku (ovo-wege)
pycha. ja poddusiłam na patelni z sosem :) polecam ;)
~Zuza 2009-08-01 17:00:19.295

Smażone kasztany (wegańska)
Kasztany sa niemilosiernie smaczne.
~Pestojad 2009-08-01 14:56:28.726

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Elegancko! Robię ten chleb co jakiś czas. Najfajniejsze jest to, że może leżeć przez kilka dni bez wyschnięcia:)
sztere 2009-07-31 21:06:51.39

Sezamki domowe z cynamonem (wegańska+miód)
Czy można miód zastąpić słodem? I czy można zrobić bez tłuszczu, te kupne przecież go nie zawierają?
~hipiska 2009-07-31 19:24:58.139

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
Świetne ciasto bo zawsze się udaje! ;) Mnie wyszło nawet, gdy zamiast mleka sojowego dodałem wodę.
Oczywiście super proste i szybkie w przygotowaniu, można dodawać dowolne bakalie i dżemy i zawsze wychodzi przedniej klasy. Polecam!!!
~Cino 2009-07-31 07:50:09.638

Chłodnik litewski aromatyczny (lakto-wege)
Kwasek cytrynowy czy ocet jest niepotrzebny, cukier też ( botwinka jest słodka sama w sobie ).
Najlepsze z jajkiem ;-) Warto zrobić pół na pół kwaśne mleko i śmietana - taki gęstszy jest lepszy;-)
~hipiska 2009-07-30 23:06:09.263

Farsz - szpinak, tofu i czosnek (wegańska)
Przepyszne - potwierdzam jako czosnkożerca :) Doprawiłam trochę mocniej, bo dodałam aż pół startej gałki i trochę pieprzu zwykłego i ziołowego.

Najlepsze jest jednak ścieranie tofu na tarce o drobnych oczkach - myślałam, że będzie ciapa i równie dobrze mogłabym je rozgnieść widelcem. A tu wyszły takie śliczne drobne "frędzelki" podobne do startego żółtego sera. I po wymieszaniu ze szpinakiem nadal było je widać, nie rozleciały się i świetnie to razem wyglądało :)
patrycccja 2009-07-30 18:28:44.935

   606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas