7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska) Jak dla mnie to o wiele za dużo oleju, ale w smaku pyszne :) Bananusiek 2009-08-04 19:01:31.374 Zielone lasagne (ze szpinakiem i dwoma serami) (lakto-wege) a ja zamiast mozarelli skorzystałam z fety, czy fetapodobnego sera, którego zmieszałam ze szpinakiem. pycha! raspberry 2009-08-04 13:37:52.685 Sałatka ryżowa (jak Tabouleh, ale z ryżem) (wegańska) Świetna również po schłodzeniu - jak raz na upał. patrycccja 2009-08-04 13:09:09.256 Halawa Hare Krishna (lakto-wege) Prażynek niestety nie da się zrobić samemu. trzeba je kupić a następnie na chwilę wrzucić na olej. Nazywają się Papadamy. ~martika 2009-08-04 11:20:30.641 Ziemniaki po hiszpańsku (duszone w pomidorach z chilli) (wegańska) Rewelacja! Łatwe w wykonaniu. Lekko pikantne, to jest to. Wchodzi na stałe do naszego menu :) ankaopolanka 2009-08-03 20:45:25.761 Zasmażana młoda kapusta (lakto-wege) ..super... tylko proponuje dodac jeszcze 2 jablka wczesnie przed odlaniem wody ~Dominika 2009-08-03 18:00:49.343 Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege) Farsz robiłam ze świeżego szpinaku, który sparzyłam i podsmażyłam chwilę na margarynie z dodatkiem czosnku, soli i gałki muszkatołowej. Szpinaku nie mieszałam z ziemniakami, ziemniaki ugniecione z masłem i gałką kładłam najpierw, a na to szpinak i ser żółty. Wyszły naprawdę pyszne! Podałam je do fasolki szparagowej na sposób chiński (www.puszka.pl/przepis/2957-fasolka_szparagowa_na_sposob_chinski.html), brązowego ryżu, który polałam sosem z zapiekania pieczarek i tofu smażonego w panierce z bułki tartej. Obiad wyszedł genialny! ryfka 2009-08-03 17:50:04.345 Cukinia a'la provencale - zapiekanka warstwowa z pomidorami (lakto-wege) Pyszota!!! :) ~Mokosz13 2009-08-03 17:31:03.708 Ryż na sypko z mikrofali (wegańska) Ostatnio "odkryłam" jeszcze jedną zasadniczą zaletę tej metody: genialnie sprawdza się w upalne dni :D W kilkanaście minut ugotowałam szklankę ryżu, i to bez podgrzewania atmosfery ;) patrycccja 2009-08-03 16:45:57.958 Kuskus po izraelsku (z owocami jagodowymi) (wegańska) Pyszne danie, bardzo lekkie ale sycącę;);) Olga 2009-08-03 12:53:17.792 Kanapki z awokado i pestkami/orzechami (wegańska) Ostatnio przechodze na diete wegan więc nie za bardzo wiedziałam co dać na kanapke... Teraz wiem i jest to całkiem całkiem. :) Irokezik91 2009-08-03 11:33:51.66 Masło słonecznikowo-sezamowe z ziołami (wegańska) Bardzo dobre. :) Z tym że ja dodaje więcej wody niż oliwy. Irokezik91 2009-08-02 21:02:12.808 Prosta sałatka z fasolki szparagowej z czosnkowo-cebulowym winegretem (wegańska) Szukałam sposobu na zagospodarowanie wczorajszej fasolki. Chodziła za mną właśnie jakaś sałatka o konkretnym smaku - i oto ona :) Niestety nie miałam natki, ale i tak wyszła rewelacja :D patrycccja 2009-08-02 19:59:06.208 Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska) pyszna zupka, tylko długo się ją robi, ale warto ;D debaxd 2009-08-02 19:29:03.465 Duszone kurki (wegańska) Dodalbym nieco swojskiej smietany, jezeli do degustacji od razu ~L 2009-08-02 11:58:16.374 Hummus (wegańska) uwielbiam go ~dt 2009-08-01 23:17:20.943 Ciasto czekoladowe - bez jajek! (wegańska) ciasto sie piecze ale wyjdzie pyszne czuje po zapachu ~ciasteczko 2009-08-01 20:01:52.254 Napój (koktajl) orzechowo-sojowy z dodatkiem płatków owsianych (wegańska & RAW) Pierwsza klasa pyszności! Idealny dla zestresowanych pracowników biurowych (magnez, wit. B),a ponadto zabija głód i dodaje siły. Ja dodawałam więcej orzechów i rodzynek, bo uwielbiam ich smak. Cinn 2009-08-01 18:16:22.82 Gołąbki z ryżem, fasolkami i kotletami sojowymi w proszku (ovo-wege) pycha. ja poddusiłam na patelni z sosem :) polecam ;) ~Zuza 2009-08-01 17:00:19.295 Smażone kasztany (wegańska) Kasztany sa niemilosiernie smaczne. ~Pestojad 2009-08-01 14:56:28.726 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Elegancko! Robię ten chleb co jakiś czas. Najfajniejsze jest to, że może leżeć przez kilka dni bez wyschnięcia:) sztere 2009-07-31 21:06:51.39 Sezamki domowe z cynamonem (wegańska+miód) Czy można miód zastąpić słodem? I czy można zrobić bez tłuszczu, te kupne przecież go nie zawierają? ~hipiska 2009-07-31 19:24:58.139 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Świetne ciasto bo zawsze się udaje! ;) Mnie wyszło nawet, gdy zamiast mleka sojowego dodałem wodę. Oczywiście super proste i szybkie w przygotowaniu, można dodawać dowolne bakalie i dżemy i zawsze wychodzi przedniej klasy. Polecam!!! ~Cino 2009-07-31 07:50:09.638 Chłodnik litewski aromatyczny (lakto-wege) Kwasek cytrynowy czy ocet jest niepotrzebny, cukier też ( botwinka jest słodka sama w sobie ). Najlepsze z jajkiem ;-) Warto zrobić pół na pół kwaśne mleko i śmietana - taki gęstszy jest lepszy;-) ~hipiska 2009-07-30 23:06:09.263 Farsz - szpinak, tofu i czosnek (wegańska) Przepyszne - potwierdzam jako czosnkożerca :) Doprawiłam trochę mocniej, bo dodałam aż pół startej gałki i trochę pieprzu zwykłego i ziołowego. Najlepsze jest jednak ścieranie tofu na tarce o drobnych oczkach - myślałam, że będzie ciapa i równie dobrze mogłabym je rozgnieść widelcem. A tu wyszły takie śliczne drobne "frędzelki" podobne do startego żółtego sera. I po wymieszaniu ze szpinakiem nadal było je widać, nie rozleciały się i świetnie to razem wyglądało :) patrycccja 2009-07-30 18:28:44.935 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |