7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626    


Sałatka z kapustą pekińską, fasolą, czosnkiem i nie tylko ;) (ovo-wege)
Super!!!!!!! Cała rodzina była zadowolona! Brawo dla autora!
~Patryś 2009-06-27 10:08:16.355

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Hyhy, blisko byłaś. Szklanka to 250ml, a nie 250g ;) Super, ze się udało - gratulacje :)
Kuna 2009-06-26 10:10:43.661

Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska)
Witam
Serek wyszedl superancki :) podobny jak na zdjęciu Autorki. Znaczy przepis pierwsza klasa!
Tylko mam pytanie - nigdy wcześniej tofu nie robiłam i nie jadłam - a ono mi wyszło takie jakby gumowate.
Z tego, co widzę na innych zdjęciach, wygląda bardziej jak zwykły twarożek z mleka krowiego. To normalne, że wyszła taka "guma"?
~Anna 2009-06-25 21:52:07.669

Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
czad, czad, czad!!!
jadlam kiedys w chinskiej knajpce niedaleko nowego swiatu, a teraz zrobilam saaamsaaa - pycha!
super opisane, naprawde bardzo porste i...wcale nie takie pracochlonne ;)
myslalam, ze nie wyjdzie, a jednak sie mylilam, hehehe!!!
pyyycha!!!polecam!
~kroofka 2009-06-25 20:51:40.66

Masło słonecznikowe z majerankiem i bazylią (wegańska)
Warto jeść surowe siemię lniane (zmielone), wtedy ma omega 3. Prazone zwykle jej nie posiada, bo niszczy ją wysoka temperatura, podobnie jest z kupowanym siemieniem (najczęściej odtłuszczonym, czyli bezwartościowym). Zeby coś w siemieniu szkodziło, musiałoby być spozywane w dużych ilościach, typu kilogram lub więcej. Siemię zawiera glikozydy cyjanogenne, których prażenie nie niszczy. Działają one bakteriostatycznie.
Ania D 2009-06-25 19:11:24.742

Słoneczna kasza (gryczana z jęczmienną i słonecznikiem) (wegańska)
Wypróbowałam i oceniam bardzo pozytywnie, nawet ze zwykłym olejem smakuje w porządku, chociaż następnym razem czymś to jeszcze doprawię - może dodam smażonej cebulki albo jakoś doprawię, bo smak mógłby być wyrazistszy. Może za mało soli dałam do gotowania.

Tak czy siak - przepis pierwsza klasa! Jestem pewna, że jeszcze nie raz z niego skorzystam. ;)
~Vegegirl 2009-06-25 19:03:09.203

Quinoa ze smażoną marchewką, papryką i innymi warzywami (wegańska)
Kasza QUINOA jest niesamowicie wartosciawym ziarnem, jest bardzo droga w Polsce ale najtaniej jest obecnie w sklepach Marks and Spencer - 0,5 kg za 8.00 zł
~Kaszka 2009-06-25 18:53:05.278

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Już wiem co robiłam źle (poza temperaturą)! Zawsze wydawało mi się że szklanka to 250 g mąki więc jeśli robiłam ciasto z połowy składników to dawałam dwie szklanki a powinny być ok. trzy... Ciasto wychodziło zbyt rzadkie i przez to był zakalec. Kuna, m. dzięki za pomoc :D
Joszka 2009-06-25 18:04:59.756

Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
Kaczucha, raczej chodzi o mąkę glutenową ^^
www.dietabezglutenowa.pl/poradnik/dieta_3.htm <- tu masz link
Shaera 2009-06-25 15:37:27.786

Pasztet z soczewicy i fasoli z dodatkiem tofu (wegańska)
hej mam pytanie bo tutaj nie jest sprecyzowane jakie to ma byc tofu?? wedzone marynowane naturalne?? Czy to wg uznania swojego sie daje??
~uli 2009-06-25 15:28:14.804

Ciasto kruche z bakaliami i kruszonka (wegańska)
gdzie mogę kupić słód?
~dagmara 2009-06-25 15:10:49.74

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
mnie sie wydaje ze za duzo pozwalasz chlebkowi wyrosnac przed wlozeniem do pieca i dlatego on pozniej szybko opada.
mozesz tez poeksperymentowac i zrobic ciasto troche mniej rzadkie.
~m. 2009-06-25 14:37:52.473

Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
A da sie go zrobić z innej maki np.sojowej?? albo z dodatkiem innej; gryczanej choćby??....
~kaczucha 2009-06-25 12:32:46.086

Tofu w sosie pieczarkowym (a właściwie sos pieczarkowy z tofu) (wegańska)
bardzo dobre, mniam mniam, mlask mlask
chojnac 2009-06-24 21:42:14.456

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
A dzisiaj upiekłam z takiego ciasta bułki w kształcie kopert z truskawkami. Polecam !
Moje pierwsze kroki w wypiekach;-)
~milka 2009-06-24 20:49:02.408

Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska)
W mojej wersji szpinak był świeży, dodałam do niego ząbek czosnku, gałkę muszkatołową i sól. Tofu wcześniej było moczone w sosie sojowym, czerwonawy kolor tofu jest od oleju z czerwonej palmy w którym było smażone. Bardzo dobre!
ryfka 2009-06-24 15:29:17.805

Tartaletki z kremem waniliowym i truskawkami / jagodami / innymi owocami (wegańska)
Wczoraj zrobiłam sama i to podwójną porcję ciasta (kremu pojedynczą, więc nie mogłam podjadać :) Niby ciasto wyrabia się szybko, krem gotuje się jeszcze szybciej, ale taka ilość lepienia, nakładania, przyozdabiania trochę zajmuje - praca zespołowa więc wskazana :) Proporcje składników podane idealnie. Jeszcze raz polecam :D
patrycccja 2009-06-24 13:16:38.872

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Brawo! I gratulacje za odwagę :) Pierwszy raz może być stresujący, ale przecież to nie są pierogi gotowane w wodzie, tylko pieczone. Więc farsz nie wypłynie ;) Mam nadzieję, że wszyscy wątpiący skorzystają z twojego przykładu :)
patrycccja 2009-06-23 21:00:46.842

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Rzeczywiście bez jajek wychodzą;-) I w sumie nie trzymałam się przepisu, robiłam wszystko na oko. Szybciutko i naprawdę efekt fajny. Ja zrobiłam takie duże pierogi na pół dużego talerza, więc dużo nadzienia i są super.
~milka 2009-06-23 19:36:59.914

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Kuna, dzięki za odpowiedź :). Ja mam piekarnik bez termoobiegu, ale i tak spróbuję Twojego sposobu. W końcu musi mi się udać! ;)
Joszka 2009-06-23 19:06:34.974

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Joszka, ja tylko przed wstawieniem chleba nastawiam na 250. Później od razu przestawiam na 180-200, zależy jak mi się chce ;) Może te 10min. w 250st. to za dużo? Nie widzę, co jeszcze mogłoby pójść nie tak. Pro forma napiszę jeszcze, że piekę w piekarniku z termoobiegiem i zawsze używam zwykłych drożdży, jeszcze nigdy nie robiłam z suszonymi. Jeśli robisz tak samo, to spróbuj z tą temperaturą. Powodzenia :)
Kuna 2009-06-23 19:02:49.822

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Kurcze, nie chce mi ten chleb wyjść :( Nie wiem co robię źle... Przed włożeniem do piekarnika wszystko jest jak trzeba, ciasto dużo rośnie, ale po włożeniu do piekarnika szybko troszkę rośnie (chyba tyle ile trzeba) i zaraz opada... Rzecz jasna wychodzi zakalec. Mam wrażenie że to wina temperatury, robię tak: ustawiam piekarnik na 250 stopni i jak już się nagrzeje wstawiam chleb, w trakcie wkładania piekarnik wychładza się do ok. 220 stopni, więc czekam aż temperatura znów wzrośnie do 250 i trzymam tak jakieś 10 min. , po tym czasie zmniejszam temperaturę do 180. Może Wy mi podpowiecie co robię źle bo ja zupełnie nie znam się na pieczeniu...
Joszka 2009-06-23 18:52:26.688

Sos z bakłażanem, pomidorami i papryką (wegańska)
Delicje! Do tej pory znałam nieco prostszą wersję (www.puszka.pl/przepis/2919-makaron_z_baklazanowym_sosem.html), ale z papryką i porem kompozycja jest co najmniej tak samo pyszna. Super. Uwaga praktyczna - do takich proporcji dodałam 2/3 bakłażana i to w zupełności wystarcza :)
patrycccja 2009-06-23 16:24:42.417

Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska)
Kapuśniak wyśmienity, z młodymi ziemniakami w parze nie ma nic lepszego na wiosenne-letni deszczowy obiad :D:D
HdZi 2009-06-23 16:05:33.973

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
Wyszło super, urosło mi dwukrotnie i jest pyszne!
ryfka 2009-06-23 14:26:56.267

   616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas