
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() przepis sprawdziłam, jest świetny! zamiast wykrajać ciasteczek, upchnęłam jednak masę do dość płaskiej blachy [około 20/30 cm] i piekłam troszkę dłużej bo 40 minut. pyszne! polecam! rabarbar 2009-06-05 00:27:00.144 Malinowo-imbirowy napój na zdrowie (gdy cię rozkłada choroba) (wegańska+miód) To jest przepis Tombaka :) ~bagatha 2009-06-04 22:45:23.13 ![]() Doprowadź do jednolitej konsystencji. Ja zwykle używam blendera, bo szybciej i prościej. ryfka 2009-06-04 22:39:41.128 Pasta z prażonego słonecznika (wegańska) Bardzo dobre smarowidło, a szybkość jego wykonania jest rewelacyjna! Polecam :-) devlin 2009-06-04 20:27:31.55 ![]() Hmmm... Co to znaczy ubite jajko - trzeba tak roztrzepać jak do panierki na kotlety? Olenika92 2009-06-04 15:45:27.515 ![]() No rzeczywiście 100ml wódki ;O Olenika92 2009-06-04 15:42:59.138 Chiński sos słodko-kwaśny (na bazie koncentratu pomidorowego) (wegańska) Ten sos jest super,trochę go zmodyfikowałam-zamiast sosu sojowego można dodać maggi i spokojnie można sie obyć bez wody i mąki,no i trochę pieprzu i gotować powoli żeby sie nie przypalił.Polecam ~jowita 2009-06-04 13:29:02.768 ![]() Ha, działa z tym wkładaniem do puszki :D Jednego mufinka zamiast w puszce schowałam w foliowej torebce i efekt jest ten sam :) Super. Chociaż szkoda, że świeże się kiepsko odklejają. A na pewno jest to osiągalne :) patrycccja 2009-06-04 11:30:19.703 ![]() Przy okazji pieczenia spróbowałam je dziś po raz pierwszy na surowo i muszę przyznać, że są świetne. Smakują trochę jak groszek w połączeniu z kalarepką. ryfka 2009-06-03 23:34:50.583 ![]() Och, bardzo dziękuje :D Muszę przyznać, że szparagi są bardzo fotogeniczne ;) Przy okazji: zauważyłam, że zielone szparagi tracą na aromacie, kiedy trzeba je mocniej obrać. Wychodzi na to, że "więcej smaku" jest w skórce/ pod skórką. No a pieczone faktycznie smakują nieco inaczej - też mi przypadły do gustu :) patrycccja 2009-06-03 23:10:27.354 ![]() Robiłam niedawno muffinki według innego przepisu zamieszczonego na tej stronie i też miałam problem z odlepieniem ich od papierka. Ale jeśli schowa się je do metalowej puszki i zamknie (jak polecała autorka tamtego przepisu), to następnego dnia odlepiają się bez problemu i są lepsze, bo bardziej miękkie. ryfka 2009-06-03 23:06:58.023 ![]() Patrycja, swoimi apetycznymi zdjęciami dań ze szparagów, które ostatnio wrzucasz zachęciłaś mnie do spróbowania ich po raz drugi. Za pierwszym razem mi nie smakowały, wtedy były ugotowane na parze i potem się zraziłam. Dziś zrobiłam mix dwóch przepisów - upiekłam szparagi z oregano i polałam sosem majonezowym z innego przepisu. Naprawdę jestem zaskoczona, że to takie dobre! Dzięki za zachętę :) ryfka 2009-06-03 23:01:53.22 ![]() Moje pierwsze mufinki :) Mają idealną konsystencję, są delikatne, puszyste, a jednocześnie wilgotne. Mój Wojtek doszedł do wniosku, że są zdecydowanie lepsze niż jego :) I ten aromat cynamonu - super! Jeśli robicie bez kruszonki, to polecam dodanie cynamonu do samych babeczek i to nawet całą łyżeczkę. Jedyna ich wada to że nie odlepiają się od papierka :/ To raczej nie miało związku z moimi modyfikacjami, ale kto wie. Dodałam bowiem 3 razy mniej cukru, czyli 1/4 szklanki, i dzięki temu były idealnie słodkie. Za to kruszonkę zrobiłam zgodnie z podanymi proporcjami i było straaaasznie słodkie. Za słodkie. Lepsze bez kruszonki :) patrycccja 2009-06-03 23:00:07.8 ![]() Szparagi! To jest to! Dzięki za bardzo cenne wskazówki. ankaopolanka 2009-06-03 17:50:51.372 Babeczki (mufinki) bananowe (wegańska) Są super, moi znajomi dzięki tym babeczkom zrozumieli, że dieta wegańska nie musi być nudna :D ~LadyValo 2009-06-02 18:44:37.984 Ciasto bananowe (wegańska) ...a nie wyjdzie zakalec? Bo nie ma ani proszku do pieczenia ani sody... ~LadyValo 2009-06-02 18:41:18.868 Pasta z awokado z cebulką (wegańska) zrobiłam! po prostu starłam na tarce , do tego sól , zioła, sok z cytryny i już. a i zioła-majeranek,bazylia. będzie na kolację pod gotowane jajeczka;-) ~milka 2009-06-02 18:05:56.881 Pasta z awokado z cebulką (wegańska) W domu mam awokado i mam zamiar coś z nim zrobić, ale mam pytanie - jakie jest najlepsze - dojrzałe czy takie twarde? jak poznać, że akurat jest najlepsze do zjedzenia? ~milka 2009-06-02 17:47:31.535 ![]() gofrownica była nagrzana, i natłuszczona, na patelni potem ze smażeniem "tych naleśników" były problemy, bo ciasto było jakby za bardzo klejące, musieliśmy dodać mleka i mąki i i tak było dziwne ;p wydaje mi się, że te 3 banany okazały się za duże i za dojrzałe ;) Magda-Andrzej 2009-06-02 17:02:03.85 ![]() Prawda, ogórek zawiera enzym askorbinowy, który niszczy witaminę C (kwas askorbinowy). Ale w takim razie świeżego ogórka nie należy łączyć z niczym, co zawiera wit.C, nie tylko z pomidorem. Nie wiem czemu ludzie uparli się akurat na to jedno połączenie ;) No i tak jak mówisz - zbyt często nie należy tak robić, ale nie dajmy się zwariować :) Wysoka temperatura też niszczy ta witaminę. Czy z tego powodu ktoś przeszedł na witarianizm? ;) Poza tym później można schrupać jabłko albo zjeść trochę porzeczek i już. Ciekawe ile osób wie, że to świetne źródła wit.C, nawet lepsze od cytrusów :) patrycccja 2009-06-02 16:57:56.325 ![]() Nie powinniśmy łączyć ogórków z pomidorami gdyż zawierają składnik przez który nie przyswajamy z nich wit.C i likopenu... Oczywiście nie oznacza to że czasami możemy zjeść smaczną sałatkę bez tych właściwości... Olenika92 2009-06-02 16:07:43.705 Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska) Zrobiłam z młodych ziemniaczków i wyszło słodko-ostre :). Polecam :). Joszka 2009-06-02 14:59:10.654 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Dziś upiekłam to ciasto...jest na prawdę smaczne, po upieczeniu posypałam je dodatkowo cukrem - pudrem i wygląda bardzo ładnie, martwi mnie jedynie zawartość kaloryczna...całe ciasto ma około 2700 kcal!...no ale całego sama na szczęście nie zjem ;) ~LadyValo 2009-06-02 13:08:54.594 ![]() pycha:-) Magda-Andrzej 2009-06-01 23:38:19.607 ![]() Bardzo lubię taki kalafior, szczególnie podany na makaronie spaghetti lub brązowym ryżu. ryfka 2009-06-01 09:56:24.17 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |