
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska) ale wracając do ciasta, spróbuję je zrobić dodając tylko kakao, bez czekolady i powinno być git :) jovana 2009-03-04 23:04:22.225 Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska) sorry, ale mnie też denerwuje, jak ktoś zamieszcza w kategorii wegańskiej przepisy z mlekiem, czy innymi nie wegańskimi składnikami. jovana 2009-03-04 23:02:46.32 Ciecierzyca z czerwoną fasolką, groszkiem i marchewką (wegańska) Jak dla mnie bomba! Jedna szklanka ciecierzycy to według mnie za dużo, zwłaszcza w połączeniu z groszkiem. Podobnie jak ktoś już wspomniał marchewki nie gotowałam, a dusiłam/smażyłam w garnku. Dodałam też pieczarki i dla smaku dodałam sos z curry. Dziś zjadłam z ryżem - wygląda super, a smakuje jeszcze lepiej! Zobaczymy jak jutro będzie z lanymi kluskami :) justay 2009-03-04 21:59:49.766 Smalec wegetariański (wegańska) Gratulacje autorowi (autorce?) przepisu.. Niesamowicie podobne.. ~xyz 2009-03-04 18:52:58.638 Smalec wegetariański (wegańska) BOOOOZZEEE!!! Kto tam wrzucil tego swinia?? IDENTYCZNY jak smalec po skwarkach ze swiezo ubitego prosiaka i KAZDY sie da nabrac, nawet miesozerca. Mamooo, boje sie tych pieczarek.. ~xyz 2009-03-04 18:50:56.623 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) czy można świeże drożdże zastąpić instantem.Jeśli tak to ile łyżeczek dosypać.Z gory dziekuje za odpowiedź ~nana 2009-03-04 17:27:56.041 ![]() myślę, że można dodać więcej mąki razowej, niż podałam. z tym, że ciasto chyba będzie wtedy twardsze, wiadomo, że im więcej mąki, tym bardziej "gęste" ciasto. kasza manna po upieczeniu i nasiąknięciu tłuszczem i sokiem z jabłek nadaje miękkości. co do drugiego pytania - mąka żytnia jest "cięższa" i ciasto po niej powinno być ciemniejsze. na pewno będzie też mniej puszyste, ale zależy, co kto lubi :) to nie jest ciasto drożdżowe, ktre musi wyrosnąć, co byłoby trudniejsze przy mące żytniej i razowej w ogóle. jaskrawa 2009-03-03 21:36:19.635 ![]() Ekasha, słuszna uwaga, następnym razem zrobię z kawałkiem banana bo za cukrem zdecydowanie nie przepadam. Ostatnio w ogóle o nim "zapomniałam" i też było mniam :) Ale ja generalnie nie jestem słodkolubna. Shake jest super, tylko trzeba dużo truskawek :) patrycccja 2009-03-03 18:22:39.735 ![]() nieznajoma, a czy uzyłaś soli gorzkiej ( kupionej w aptece?) i czy miałaś wrzące mleko ? Mi jakos zawsze sie udawalo. Przypadek ktory opisujesz, z ta iloscia serka, kojarzy mi sie jedynie z metoda, ktora polega na ukwaszeniu mleka i zagotowaniu go, bez uzycia soli, tak jak robi sie ser ze zwyklego mleka. sprobuj ponownie. martina 2009-03-03 17:51:38.035 Kasza gryczana - przepis podstawowy (wegańska) Doskonała porada :)) Kasza w ten sposób ugotowana naprawdę świetnie smakuje, nie jest też rozgotowana. Osobiście dodaję do gotowania (bardzo często w podobnych przypadkach) jakieś zioła albo kilka ziaren pieprzu. ~romin 2009-03-03 14:03:27.844 Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska) Mi niestety nie wyszło:( Po prostu się nie zsiadło,a to co zostało mi na sitku miało grubośc dwóch milimetrów, ale przyznaję, że było w smaku dobre. Może wiecie czemu się tak robi? Z cytryną też mi się nie zsiada zadowalająco, czyli zostaje mi minimalnie tego serka na sitku (właśnie jakieś 2 mm). ~nieznajoma 2009-03-03 09:29:19.974 Shake truskawkowy (lakto-wege) Ja proponuje zamiast cukru dodać połówkę banana, świetnie smakuje z truskawkami i dodaje słodkości naturalnie ;) Ekasha 2009-03-03 02:13:04.998 ![]() Byłam taka rozentuzjazmowana tym przepisem, robiłam ciasto z uśmiechem na ustach, ale nie wyszło - nie wyrosło ;((( A było dobre, raz zjadłam dwa kawałki, rozbolał mnie brzuch, następnego dnia zjadłam znowu dwa kawałki i rozbolał mnie brzuch, resztę wyrzuciłam :P Cóż, za jakiś czas zrobię drugie podejście, bo nie dam za wygraną. Tylko trochę mi przykro, że umiem popsuć nawet ciasto, które cyt "każdemu wychodzi" :D W sumie trzymałam się przepisu, tylko zamiast sody dałam proszek do pieczenia, bo sody nie było w markecie. Myślicie, że to może być wina tego proszku? Mja 2009-03-02 23:35:05.972 Hummus (wegańska) ja dodalam sporo curry i troche czerwonej papryczki, no i wyszlo wysmienite:) jagoda 2009-03-02 19:03:49.708 ![]() dzisiaj wypróbowałam:). wydawało mi się początkowo, że będzie mlaźgate i bez smaku, ale bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Troszkę zmodyfikowałam przepis przez dodanie sporej ilości świeżego czosnku i dużej ilości chili. Jak dla mnie bardzo dobre, ale szalenie tłuste. viosna 2009-03-02 13:51:36.048 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Bardzo dobry przepis!!!!! Jeszcze lepszy chlebek!!! Wielkie dzieki!!!! ~koolig 2009-03-01 21:22:42.024 ![]() Dziś zrobiłam! naprawde dobre! ja dodałam jeszcze troszke zbitych na miał orzeszkow włoskich.Pietruszka doskonale pasuje!Wszyscy sie zajadali i chwalili! katasza 2009-02-28 21:19:05.151 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Wyszedł super, robię dzisiaj kolejne dwa bo pierwsze znikły w 30 min :D Te zostawię na śniadanie. ~Marta 2009-02-28 21:12:25.325 ![]() Ciesze sie, ze zasmakowalo:) Ja tez dzisiaj zrobilam na obad:) Tym razem zamiast sojaczow wzielam kotleciki firmy Quorn- tez pyszne:) lolituma 2009-02-28 20:44:02.374 Kotlety sojowe w pysznym sosie jabłkowym (wegańska) Przepis pełen sukces! Zajadam się i ciągle mi mało! justay 2009-02-28 18:08:24.342 Ser "Sekret mnicha" smażony (lakto-ovo-wege) Mam pytanie czy PENICILIUM CANDIDUM, które jest zawarte w serach pleśniowych jest wege? Bo jakoś nie mogę się doczytać..... Bardzo proszę o odpowiedź!!!!! ~milka 2009-02-28 17:38:29.778 ![]() Czy te algi śmierdzą tak samo jak glony wakame ? Bananusiek 2009-02-28 17:18:24.994 ![]() Te glony tak śmierdziały, że myślałam że zwymiotuje, dlatego wymieszałam makaron z warzywami, a glony wyrzuciłam do śmietnika :P W takiej wersji było całkiem smaczne ;) Bananusiek 2009-02-28 17:17:29.065 Wege szarlotka (sypana) (wegańska) Czy można użyć mąki razowej żytniej? Czy lepiej jednak pszennej? I tu wplotę pytanko o mąkę, a nie o ciasto - czy to ciast, naleśników , bułek drożdżowych mąka żytnia razowa sprawdza się równie dobrze jak mąka pszenna razowa? I jescze pytanko - jaki kolor powino mieć to ciasta po upieczenie? Ja robiłam je raz z mąką pszenną razową i wyszło w sumie jasne, tylko leciutko brązowe, nie wiem czy może nie za krótko piekłam... Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania;-) ~milka 2009-02-28 16:53:50.965 Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska) Dip świetny, bardzo smaczny z ryżem jak i z chipsami tortilla :) bakademona 2009-02-28 12:49:31.741 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |