
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Ja uzywam blendera, ale to do ugotowanej. Bede musiala sprobowac zrobic falafel z surowej ciecierzycy, jak kardonia. Tylko jak z proporcjami? lolituma 2008-11-03 21:55:46.412 ![]() Kordonia, ta maszynka ma bardziej elegancką i apetyczną nazwę. Maszynka do mielenia :) patrycccja 2008-11-03 21:13:31.482 Risotto Wojtka (z cukinią, papryką i kukurydzą) (wegańska) naprawde bardzo smaczne. pychota:) sprobuje tez z makaronem. justi 2008-11-03 19:36:01.721 ![]() Zmieliłam w maszynce zwanej maszyką do mięsa :) kordonia 2008-11-03 09:48:21.683 Mojito (wegańska & RAW) :) ~mała 2008-11-03 09:26:56.749 Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska) calkiem smacznym tylko zrobilam z soczewicy czerwonej, dodalam bazylię, i sam koncentrat pomidorowy bez ketchupu, i świezą papryczkę ostrą;) Silverka 2008-11-02 18:03:51.107 Falafel (felafel) (wegańska) a w czym mielicie/miksujecie ciecierzyce? bo ja jak probuje mixerem to sie zatyka, a masa jest za gesta i potem ani drgnie :/ sunny lion 2008-11-02 16:19:09.413 Babeczki (mufinki) bananowe (wegańska) Ja robię je w formie ciasta, bez posypki, za to dodaję pokruszoną gorzką czekoladę, jest pyszne! ~Kira 2008-10-31 13:26:10.732 Dynia solo (wegańska) Musze przyznać, że ten przepis jest super, ale ja musiałam trochę posolić i popieprzyć, bo wydawało mi się za mdłe. ~ksz 2008-10-30 16:10:49.315 ![]() Pyszniutkie :D Proporcje trzeba dawać "na oko" i najlepiej dostosować do własnych preferencji. Dodałam jeszcze trochę siemienia lnianego :D Na pewno dobre też jest z rodzynkami ale nie mam ich pod ręką ;P Dziwnograj 2008-10-29 21:52:59.394 ![]() to naprawdę można jeść i jest bananowo smaczne! woda miesza się z bananem i nie czuć wody!(musi byc dojrzały! podejrzewam , ze z takim świeżutkim bananem zupka by nie wyszła). to trochę jak chińska zupka. obieramy banana wrzucamy do miseczki i dziabiemy widelcem zalewamy wrzątkiem i mieszamy + cynamon + co kto chce i jemy!ja dałam tak niewiele wody, tak żeby zakryło banana i jeszcze ciut. żeby się najeść to radzę dać co najmniej 2 banany na miseczkę. za 1kg takich bananów dojrzałych, czyli w małe brązowe piegi na bazarku dałam 2 zł (8 bananów) tania słodka mega szybka wyżerka. będę stosować na wycieczkach:D zamiast zalewać chemie w kubku będę zalewać w kubku banana pod namiotem :D MEDeah 2008-10-29 12:38:48.4 ![]() O soczewicy słyszałam ale ja jestem zdecydowanie przeciwniczką tłuszczu ") Olenika92 2008-10-28 18:40:30.709 ![]() smazyć surową soczewicę a później ją gotować??? jak to idzie? MEDeah 2008-10-28 15:48:01.158 ![]() Pierwszy raz jadłam na zimno i powiem szczerze, że średnio mi smakowało. Ale do tego co zostało na następny dzień domiksowałam banana i trochę mleka sojowego, które mi zostało z innej okazji :) Całośc podgrzałam w mikrofali, jeszcze dorzuciłam trochę musli i słonecznika i wyszła pełna micha pysznej pyszności :D Super Śniadanko na chłodny dzień :))) madziaq 2008-10-28 09:40:00.723 ![]() to co zrobiłam wygląda lepiej(jak na zdejęciach) niż smakuje... mało "kapuściane", twarda otoczka, dziwny "gumiasty" środek... spodziewałam się czegoś lepszego, ale może coś źle zrobiłam ;) kiedyś spróbuję raz jeszcze... Magda-Andrzej 2008-10-26 22:49:56.624 ![]() Całe lata ich nie robiłam! Pomimo nazwy danie jest po prostu przepyszne. Możemy je doprawić wg. własnego gustu zupełnie się nie przejmując "oryginalnym" przepisem. Ja np. lubię dosyć łagodnie z wyraźną nutą imbiru i ziół :) PS: Ja bym tam nawet nie wiedziała, jak przyprawić zgodnie z "oryginałem" bo też nigdy "oryginału" nie jadłam ;) patrycccja 2008-10-26 20:27:56.125 ![]() Smak mojego dzieciństwa!!! - babcia robiła bardzo podobna tyle że bez śmietany i z jajkiem, Pycha Olenika92 2008-10-26 19:44:39.598 ![]() Pyszne. Miałam za dużo ciasta to jeszcze zrobiłam z ananasem. Olenika92 2008-10-26 13:10:55.027 ![]() JUSTI jak można w domu nie mieć choć słoiczna miodu:):):) u mnie w domu stoi w piwnicy razem z przetworami - prawdziwy z pasieki ( od rodziny) a nie ze sklepu. PS. Nie oszukany miód powinien sam z siebie stężeć - te kupne mają dodawaną wodę z cukrem żeby były płynne a często i inne dziadostwo. Nie mają smaku - stanowczo nie polecam!!! Olenika92 2008-10-25 16:23:25.729 ![]() Polecam także jako panierkę zarodki pszenne/ pokruszone orzechy / startą słodką bułkę - uwaga łatwo się przypala Olenika92 2008-10-25 16:11:06.864 Mojito (wegańska & RAW) nooo w końcu poprawny przepis na mochito... a nie jakieś tam z syropem miętowym i wódką - jak niektórzy raczą przyrządzać :) mi ten drink kojarzy się z wakacjami - słoneczko, leżaczek i pyszny drink - najbardziej mi smakuje z bakardi- z resztą to chyba oni to w ogóle wymyślili... gorąco polecam:) barbie 2008-10-24 11:46:21.642 ![]() Jest to coś na wzór dobrze przyprawionej tortilli? szkoda tylko,że konieczne jest smażenie na tłuszczu - nie znoszę tego ale może się raz poświęcę i spróbuje Olenika92 2008-10-23 16:10:35.361 Chilli con carne - troszkę oszukane ;) (wegańska) super przepis, jac i ań to moi ulubieni puszkersi brikola 2008-10-21 22:02:56.13 ![]() O, to dobrze wiedzieć, że ser Lazur jest "koszerny" ;) Chociaż w moim internetowym sklepie spożywczym nie figuruje jako wegetariański... No ale producent chyba nie ściemnia (?) madziaq 2008-10-20 13:53:58.122 Sos z sera pleśniowego (lakto-wege) Ser pleśniowy "Lazur" jest na podpuszczce mikrobiologicznej. Przynajmniej taką informację uzyskałam od producenta ~majka 2008-10-20 12:48:07.46 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |