7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Mojito (wegańska & RAW) :) ~mała 2008-11-03 09:26:56.749 Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska) calkiem smacznym tylko zrobilam z soczewicy czerwonej, dodalam bazylię, i sam koncentrat pomidorowy bez ketchupu, i świezą papryczkę ostrą;) Silverka 2008-11-02 18:03:51.107 Falafel (felafel) (wegańska) a w czym mielicie/miksujecie ciecierzyce? bo ja jak probuje mixerem to sie zatyka, a masa jest za gesta i potem ani drgnie :/ sunny lion 2008-11-02 16:19:09.413 Babeczki (mufinki) bananowe (wegańska) Ja robię je w formie ciasta, bez posypki, za to dodaję pokruszoną gorzką czekoladę, jest pyszne! ~Kira 2008-10-31 13:26:10.732 Dynia solo (wegańska) Musze przyznać, że ten przepis jest super, ale ja musiałam trochę posolić i popieprzyć, bo wydawało mi się za mdłe. ~ksz 2008-10-30 16:10:49.315 Twarożek marchewkowy z miodem (lakto-wege) Pyszniutkie :D Proporcje trzeba dawać "na oko" i najlepiej dostosować do własnych preferencji. Dodałam jeszcze trochę siemienia lnianego :D Na pewno dobre też jest z rodzynkami ale nie mam ich pod ręką ;P Dziwnograj 2008-10-29 21:52:59.394 Zupa bananowa - przepis amazoński (wegańska) to naprawdę można jeść i jest bananowo smaczne! woda miesza się z bananem i nie czuć wody!(musi byc dojrzały! podejrzewam , ze z takim świeżutkim bananem zupka by nie wyszła). to trochę jak chińska zupka. obieramy banana wrzucamy do miseczki i dziabiemy widelcem zalewamy wrzątkiem i mieszamy + cynamon + co kto chce i jemy!ja dałam tak niewiele wody, tak żeby zakryło banana i jeszcze ciut. żeby się najeść to radzę dać co najmniej 2 banany na miseczkę. za 1kg takich bananów dojrzałych, czyli w małe brązowe piegi na bazarku dałam 2 zł (8 bananów) tania słodka mega szybka wyżerka. będę stosować na wycieczkach:D zamiast zalewać chemie w kubku będę zalewać w kubku banana pod namiotem :D MEDeah 2008-10-29 12:38:48.4 Soczewica - jak gotować? (wegańska) O soczewicy słyszałam ale ja jestem zdecydowanie przeciwniczką tłuszczu ") Olenika92 2008-10-28 18:40:30.709 Soczewica - jak gotować? (wegańska) smazyć surową soczewicę a później ją gotować??? jak to idzie? MEDeah 2008-10-28 15:48:01.158 Makowa pychota - niby jogurcik makowo-bakaliowy (wegańska) Pierwszy raz jadłam na zimno i powiem szczerze, że średnio mi smakowało. Ale do tego co zostało na następny dzień domiksowałam banana i trochę mleka sojowego, które mi zostało z innej okazji :) Całośc podgrzałam w mikrofali, jeszcze dorzuciłam trochę musli i słonecznika i wyszła pełna micha pysznej pyszności :D Super Śniadanko na chłodny dzień :))) madziaq 2008-10-28 09:40:00.723 Kofta indyjska z kapusty (wegańska) to co zrobiłam wygląda lepiej(jak na zdejęciach) niż smakuje... mało "kapuściane", twarda otoczka, dziwny "gumiasty" środek... spodziewałam się czegoś lepszego, ale może coś źle zrobiłam ;) kiedyś spróbuję raz jeszcze... Magda-Andrzej 2008-10-26 22:49:56.624 Jarskie flaki z naleśnikow (wegańska) Całe lata ich nie robiłam! Pomimo nazwy danie jest po prostu przepyszne. Możemy je doprawić wg. własnego gustu zupełnie się nie przejmując "oryginalnym" przepisem. Ja np. lubię dosyć łagodnie z wyraźną nutą imbiru i ziół :) PS: Ja bym tam nawet nie wiedziała, jak przyprawić zgodnie z "oryginałem" bo też nigdy "oryginału" nie jadłam ;) patrycccja 2008-10-26 20:27:56.125 Smażone ciasteczka-oponki serowe (twarożkowe) (lakto-wege) Smak mojego dzieciństwa!!! - babcia robiła bardzo podobna tyle że bez śmietany i z jajkiem, Pycha Olenika92 2008-10-26 19:44:39.598 Racuszki z bananów czyli banany w cieście naleśnikowym (lakto-ovo-wege) Pyszne. Miałam za dużo ciasta to jeszcze zrobiłam z ananasem. Olenika92 2008-10-26 13:10:55.027 Twarożek marchewkowy z miodem (lakto-wege) JUSTI jak można w domu nie mieć choć słoiczna miodu:):):) u mnie w domu stoi w piwnicy razem z przetworami - prawdziwy z pasieki ( od rodziny) a nie ze sklepu. PS. Nie oszukany miód powinien sam z siebie stężeć - te kupne mają dodawaną wodę z cukrem żeby były płynne a często i inne dziadostwo. Nie mają smaku - stanowczo nie polecam!!! Olenika92 2008-10-25 16:23:25.729 Sznycle serowe (lakto-ovo-wege) Polecam także jako panierkę zarodki pszenne/ pokruszone orzechy / startą słodką bułkę - uwaga łatwo się przypala Olenika92 2008-10-25 16:11:06.864 Mojito (wegańska & RAW) nooo w końcu poprawny przepis na mochito... a nie jakieś tam z syropem miętowym i wódką - jak niektórzy raczą przyrządzać :) mi ten drink kojarzy się z wakacjami - słoneczko, leżaczek i pyszny drink - najbardziej mi smakuje z bakardi- z resztą to chyba oni to w ogóle wymyślili... gorąco polecam:) barbie 2008-10-24 11:46:21.642 Dosa z mąki pszennej razowej (wegańska) Jest to coś na wzór dobrze przyprawionej tortilli? szkoda tylko,że konieczne jest smażenie na tłuszczu - nie znoszę tego ale może się raz poświęcę i spróbuje Olenika92 2008-10-23 16:10:35.361 Chilli con carne - troszkę oszukane ;) (wegańska) super przepis, jac i ań to moi ulubieni puszkersi brikola 2008-10-21 22:02:56.13 Sos z sera pleśniowego (lakto-wege) O, to dobrze wiedzieć, że ser Lazur jest "koszerny" ;) Chociaż w moim internetowym sklepie spożywczym nie figuruje jako wegetariański... No ale producent chyba nie ściemnia (?) madziaq 2008-10-20 13:53:58.122 Sos z sera pleśniowego (lakto-wege) Ser pleśniowy "Lazur" jest na podpuszczce mikrobiologicznej. Przynajmniej taką informację uzyskałam od producenta ~majka 2008-10-20 12:48:07.46 Przysmak porowy do smarowania chleba (wegańska) zajebiszczy ten porek i niebrudzący kuchni i szybki i pachnący i tani. i możena ekserymentować. ja dodałam ostatnio curry i jest ...inny:) a no i pasuje ten porek nie tylko do kanapek,ja go podjadam od tak, pasuje do jajka i do ryżu i pewno do innych potraw też. jak się doda do tego śmietany, lub śmietany z mąką to robi się sos porowy w śmietanie:D MEDeah 2008-10-20 08:37:57.567 Kotlety z ryżu, papryki, fety i żółtego sera (lakto-ovo-wege) Smakowo wyszły dobre, nawet bardzo, ale się trochę rozwalały. Może za dużo ryżu a za mało sera, albo ryż trzeba dłużej pogotować, żeby się trochę rozciapciał :) madziaq 2008-10-19 21:47:13.831 Curry z cukini (wegańska) Przepis potraktowałam raczej jako inspiracje :) Proporcje przypraw wyszły mi zupełnie inne, bo próbowałam w międzyczasie i jak mi czegoś było mało to dosypywałam (a o gorczycy zapomniałam całkiem :)) Nie miałam świeżego imbiru, czosnku ani chili więc wszystko poszło sproszkowane :) Ale efekt fajny - od razu dorzuciłam ryż i orzeszki, bo jedzonko jest przeznaczone do pracy na lunch. Mam wrażenie, że jest baaaardzo sycące :-) madziaq 2008-10-19 21:23:17.064 Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska) Właśnie miałem okazję już drugi raz przygotowywać - i znów smakowało wyśmienicie. Do tego aromat roznosi się po całym mieszkaniu i chociaż kapusta gotuje się dość szybko, to nigdy nie mogę się doczekać ;]. Bardzo dobrze smakuje z natką pietruszki. Nie-wegetariańska rodzina też bardzo chwali :>. nCom 2008-10-19 17:02:10.636 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |