
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Powiem tak... Sezam powinno się zmielić w młynku, np. do kawy, ale ja obecnie takiego nie posiadam, więc mielę go sobie blenderem ^^ Shaera 2008-07-07 15:03:28.054 ![]() w czym mielisz sezam? aga 2008-07-07 13:34:57.403 Pasta z ciecierzycy, soczewicy, sezamu i pora (wegańska) Cieciorka też jest poprawnie. ~myszsza 2008-07-07 13:19:25.981 Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska) ja zamiast soku z cytryny dodaję przeważnie pokrojonego w ćwiartki pomidora lub odrobinę przecieru, ale i tak podstawa to koperek. Szkoda, że młoda kapusta jest tylko w sezonie... ~iwona z 2008-07-06 14:37:27.897 ![]() mimo że słabo urosło, smakowało bardzo dobrze :) Genowefa 2008-07-05 15:27:19.787 ![]() Tak.Tak.Tak. Wspaanialy , szybki i prosty niczym zdzblo trawy przepis na bakaliowe "co nieco". Podstawa jest swiezy kokos , bez ktorego kuleczki utraca swa niepowtarzalnosc. Urozmaicilem je przeroznymi bakaliami , a same czapeczki malinami zamiast kakao...no i brak mi teraz slow , wpychajac do ust kolejna niewinna kuleczke stwierdzam-"wysmienicie i zdrowo". Dzieki za przepis. Dogeen 2008-07-04 22:25:51.807 Chleb żytni cebulowy na zakwasie (wegańska) Zakwas może pachnieć octem, to go nie dyskwalifikuje. dopiero gdy mocno śmierdzi, tak, że się nie da wytrzymać i pojawia się pleśń, to wyrzucamy. Tylko wg mnie dwa dni to za mało, by mieć wartościowy, mocny zakwas, na którym wyrosnie chleb. Potrzeba co najmniej 4-5 dni, a i tak pierwsze wypieki mogą być jak cegła. ~Ani 2008-07-04 18:27:59.189 Domowy wegański chleb (wegańska) Niepełny przepis, brakuje zakwasu. ~Ani 2008-07-04 18:25:33.995 Placki z cukinii (wegańska) bardzo dobre placki! takie swieze i lekkie:) dodalam jeszcze troche suszonej bazylii do ciasta i wyszlo pycha. nastepnym razem pomysle o dodaniu odrobiny zoltego sera. swietny przepis, szybki i latwy. dzieki! chioma 2008-07-04 14:47:42.175 Ser topiony wegański (wegańska) Ja osobiście sadzę, że powinno się toto nazywac "Budyń paprykowy" (btw papryka ma być świeża czy w proszku?), lub "Kisiel czosnkowo-cebulowy", bo żeby nazwać to "serem", to powinny sie tam znaleźc tłuszcz (choćby odrobina) i białko, wytrącone przy pomocy 'czegoś kwaśnego'. Kwiryniusz 2008-07-04 13:30:00.009 ![]() wypas :) jeszcze o 23 wstałam z łóżka i odgrzałam sobie reszte :P robiłam z połowy składników ;) vanityy 2008-07-03 08:49:37.143 ![]() Ja zawsze jadłam podobne, tylko bez cebuli i jajek. posypywałam je cukrem lub twarogiem z cukrem i śmietaną. Paulineq 2008-07-02 21:34:51.016 ![]() Jak dla mnie było troszkę mdłe, ale kiedy dodałam więcej koperku stało się lepsze :) Paulineq 2008-07-02 20:26:36.565 ![]() Kiedyś zawsze jadał to mój dziadek. Teraz też z chęcią je, kiedy np. babcia ugotuje zupę owocową, której dziadek nie lubi :P. Paulineq 2008-07-02 20:22:23.483 ![]() Przepyszne :D Doskonałe na letnie śniadanko ^^ na pewno jeszcze nie raz wypróbuję :)) Loviisa-chan 2008-07-02 11:56:25.16 ![]() Już poprawiłam cieciorkę nieszczęsną ;) EwaH 2008-07-01 19:02:11.095 ![]() no własnie... a ja ostatnio zrobiłam błąd, który zaważył finalnie... najpierw obgotowałam granulat a następnie dodałam pomidorowy sos. Wyszło tak, że soląc i piepsząc ile się da (bo tylko to niestety miałam pod reką) smak sosu był wciąż ubogi no a całość niemal mdła. Zniechęciłam się bardzo, ale może kiedys skuszę się jeszcze na w.w. przepis :) sangria 2008-06-30 16:34:39.534 ![]() brzmi pysznie, ale nie z cieciorką a ciecierzycą ;) wiem czepiam sie ;) aga 2008-06-30 13:14:02.015 Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska) to nie wina mąki razowej :) czasem się tak zdarza, zwłaszcza w mącznych rzeczach (czyli również w białej mące) jak i bakaliach ~koko 2008-06-29 20:09:22.4 ![]() ciacho dobre ale w przepisie podajesz czas pieczenia 45 min moje było już bardzo twadrę po 20 min i troskę przypalone ,ale w smaku dobre ja robiłam na mleku krowim dla rodzinki smakowało im:) patusiek16 2008-06-29 07:26:04.032 ![]() pasta bardzo fajna zalatuje kawą ,ja zrobiłam według instrukcji i super wyszła muszę tylko jeszcze doprawić :)a na razie czeka w lodówce może zrobię sobie z niej kanapkę, a propos pasteryzacji chodzi o złożenie i podgotowanie w słoiczku?bo nie dam rady jej zjeść całej chyba nawet w ciągu 2 dni nie chcę by się zepsuła:( patusiek16 2008-06-28 05:31:38.153 ![]() Pisząc "makaron" miałem na myśli makaron z cukinii. Normalnego makaronu nie ma sensu wstawiać w cudzysłów;). Danie bez cukiniowego makaronu nie jest niczym specjalnym, wiec lepiej nie zastępować :) bułek 2008-06-27 15:31:40.717 ![]() tylko, że to ta cukinia ma makaron zastąpić. no ale jak kto chce. ja nie każę nikomu na samych warzywach jechać. przecież to tylko jeden posiłek z całego dnia, a dzień jest długi i można zjeść coś innego oprócz tych warzyw. ;> Fafik 2008-06-27 15:03:42.835 ![]() Moje ulubione ciasto :) Ja jak nie mam mleka sojowego ani żadnego innego robię po prostu na wodzie i też wychodzi pycha. Tylko że zazwyczaj dodaje trochę więcej mleka/wody. Wtedy jest delikatniejsze. I koniecznie wiórki kokosowe. Z dżemem wychodziło mi zazwyczaj kwaskowate więc usunąłem dżem z przepisu. Dziś będę robił to ciacho z okazji moich urodzin bo w torty mi się bawić nie chce. Pawelek 2008-06-27 14:01:56.679 ![]() jasne że mogą czemu nie :D patusiek16 2008-06-27 13:30:18.553 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |