7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Kanapki z pomidorem i oliwkami (wegańska) wyglada smacznie i kolorowo ale jak na obiad za malo kalorii i te bulki dziwnie tak na obiad zima 2008-06-25 18:23:22.226 Muesli owocowo-orzechowe z sokiem pomarańczowym lub mlekiem (wegańska) a weganie nie moga mleka sojowego ? zima 2008-06-25 16:51:42.186 Kanapki "Poranek w Reddock" (wegańska) odwazny ten przepis zima 2008-06-25 16:45:03.46 Krupnik (wegańska) Świetny przepis - nie jadłam krupniku odkąd zrezygnowałam z mięsa, a tu proszę... znów przypomniałam sobie smak mojej ulubionej zupy z dzieciństwa. Proporcje faktycznie są zabójcze - zrobiłam wg własnej miarki do zup (2 marchewki, 2 pietruchy, 4-5 ziemniaków), tylko na to szklanka kaszy okazała się zbyt dużą ilością. Nic nie szkodzi - gęsta i przepyszna :D arahja 2008-06-25 16:31:08.952 "Spaghetti" z cukinii (wegańska) tylko jako cALY obiad malo kalorii zima 2008-06-25 13:30:44.228 "Spaghetti" z cukinii (wegańska) ge-nial-ne! jedyne co zmieniłam, to boczniaki na mieszankę grzybków chińskich. pyszota! :) natalandic 2008-06-25 13:02:34.715 Brązowe płatki (crunchy) z patelni (wegańska) polecam dodać cynamonu. donowska 2008-06-24 11:28:41.609 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) skusiłam się jednak na to ciacho i muszę pochwalić ;) dałam mąkę żytnią razową i tylko pól szklanki z zalecanego przepisu białej pszennej. Dodałam również kakao, choć zupełnie niepotrzebnie. Bardzo smaczne, ładnie pachnie, jak się zje kawałek to szybko się nie głodnieje (co dla mnie jest wielką zaletą...) no ale to nie przeszkodziło w tym, że sama zjadlam całe w 2 dni :) martajg 2008-06-22 21:55:02.014 Tort migdałowo-orzechowy (lakto-ovo-wege) Zgadzam sie! Pycha! Dzieki za przepis ;-) ~anita 2008-06-22 17:44:12.217 Żurek żeniaty (wegańska) Zurek wspanialy. Rezultat oczywiscie zalezy od jakosci zakwasu.Uzylem wlasnego, tygodniowego z maki zytniej razowej i musze przyznac, ze bylem pod wrazeniem wysmienitego smaku oraz konsystencji. Prosty w przygotowaniu i zdrowy zur na zakwasie.Gratuluje zaczarowana Czarownico. Dogeen 2008-06-22 15:18:21.094 Ciasteczka czekoladowe z sezamem (wegańska) Ale czy kakao nie jest czasem niewegańskie? O.o ~Monió 2008-06-21 16:11:07.166 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Jestem zdecydowaną zwolenniczką zielonych szparagów - są smaczniejsze, bardziej konkretne w smaku niż białe i nie ma problemu z obieraniem włóknistej skórki ;) Chociaż same końcówki również w zielonych mogą być stwardniałe - dobrze jest to po ugotowaniu sprawdzić i takie końcówki poodcinać. Jeśli o gotowanie idzie, to bardziej mi odpowiada gotowanie na parze - są jakieś takie w konsystencji lepsze. No i faktycznie wystarcza kilka minut, żeby były doskonałe! Później odrobina oliwy i soli, opcjonalnie sok z cytryny, i palce lizać! patrycccja 2008-06-20 20:28:02.173 Makaron ze szparagami i oliwkami (wegańska) Wow, nie spodziewałam się, że makaron, szparagi i oliwki dadzą w rezultacie coś aż tak pysznego! Zwłaszcza, że za czarnymi oliwkami nie przepadam jakoś szczególnie (w przeciwieństwie do zielonych). Na pewno jeszcze nie raz do niego wrócę :) Pyszności! patrycccja 2008-06-20 19:05:22.629 Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Super! Wchodzi na stałe do menu, kwaskowo-ostra :D Tego mi trzeba na takie upały - orzeźwiająca :-) arahja 2008-06-20 16:13:39.551 Grzanki (tosty) z serem na ostro (lakto-ovo-wege) Dodam tylko, że takie grzanki są najlepszym sposobem wykorzystania czerstwego chleba, którego nikt już nie chce jeść w normalnej postaci. Ja smażę je z jednej strony bez przykrycia, potem obracam, wrzucam plasterek sera i przykrywam patelnią - wtedy szybciutko się roztapia. Mmm... arahja 2008-06-20 10:11:30.578 Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety) (wegańska) Polecam przed smażeniem boczniaki posypać solą i zostawić na około godzinę. Puszczą wodę. Przed obtoczeniem w cieście warto je wycisnąć z nadmiaru wody. Polecam do ciasta naleśnikowego dodać czosnek! mmmmmniam. Boczniaki początkowo lepiej smażyć na małym ogniu pod przykryciem, a jak się je obróci na drugą stronę, to można już dać większy ogień. Nie będą twarde podczas krojenia. Uwielbiam podawać je z ziemniakami robionymi na parze oraz koniecznie z buraczkami :) ~osin 2008-06-19 21:12:36.426 Zupa chińska z kostką sojową i warzywami konserwowymi (wegańska) Sprawdziłem. Bardzo dobre. Zamiast fasolki szparagowej dałem pieczarki. Mam zamiar zagęścić kaszą jęczmienną bo wyszła ciut żadka :) bułek 2008-06-19 13:15:53.924 Śnieżki - orzechowo-kakaowe kulki z płatków owsianych (lakto-wege) Mar-te a poczucie humoru to Ty masz, czy tylko "poczucie złośliwości" :p I najpierw pomyśl a potem komentuj :D ~Alice 2008-06-19 11:12:32.489 Zupa chińska z kostką sojową i warzywami konserwowymi (wegańska) Kotlety to w zasadzie to samo, co kostka - kostka jest drobniejsza, więc jeśli użyjesz kotletów, dobrze je po namoczeniu pociąć na mniejsze kawałki. arahja 2008-06-18 22:53:42.698 Zupa chińska z kostką sojową i warzywami konserwowymi (wegańska) Kostka sojowa to to samo co kotlety sojowe? Zupka fajnie wygląda, trzeba będzie spróbować. Nie ma to jak dobra wegańska zupka:) bułek 2008-06-18 20:43:52.653 Zupa chińska z kostką sojową i warzywami konserwowymi (wegańska) pyszna zupka:) zamiast papryki dodalam fasolkę szparagową, a mój zestaw przypraw to zioła prowansalskie, liscie laurowe i ziele angielskie:) rondel 2008-06-18 20:35:23.208 Botwinka (wegańska) dla kompletnych laików (jakim ja byłam), uwaga na te zabawy z kwaskiem. Dałam tego jedną płaską łyżke do zupy. Masakra!!!!! nie dało sie zjeść, stanowczo mniejjjjj trzeba. Ech szkoda..;( ~monika 2008-06-18 15:56:51.578 Kokardki ze szparagami i sosem pomidorowym [Farfalle agli asparagi] (wegańska) Muszę przyznać że wyszło pyszne. Zastosowałam sie do podanych proporcji, tylko pomidorów wzięłam trochę więcej :) Przez nieuwagę szparagi gotowałam trochę dłużej niż trzeba, tak że były akurat do jedzenia. Nie dodałam ich więc do pomidorów, tylko skropiłam oliwą, delikatnie posoliłam i wrzuciłam na makaron, a całość polałam sosem pomidorowym. Przy okazji ładniej wyglądało - polecam :) patrycccja 2008-06-17 19:50:50.467 Lody czekoladowe z bananów (wegańska & RAW) Smaczne, tylko mało wyszło. Na drugi raz dodam więcej czekolady albo kakao. Lady_A 2008-06-15 20:09:51.679 Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege) Bardzo smaczne :) Moje modyfikacje: pomidory z puszki, trochę suszonych pomidorów, liść laurowy i posypane natką pietruszki. Genowefa 2008-06-15 17:09:43.831 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |