7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699    


Ciecierzyca z aromatycznym jarmużem i ziemniakami (frytkami) (wegańska)
czy ktos wie moze gdzie mozna kupic nasiona jarmuzu??moze jakos sklep internetowy albo cos...bede bardzo wdzieczna:)
~Ada 2007-05-01 00:00:00.0

Babka piaskowa na 2 jajkach (lakto-ovo-wege)
mi wyszła trochę za mokra, lekko "gliniasta". jakby ktoś podał dokładną temp. pieczenia (albo co to znaczy temp. "umiarkowana") to byłoby super :P
~falka 2007-05-01 00:00:00.0

Zupa zbożowa (wegańska)
nie dałam rady tego ugotować, bo po 20 minutach ziemniaki były miękkie, a pszenica nadal twarda (pomimo moczenia noc i dzień) - nie wiem jak to zrobić żeby działało. miałam za to ćwiczenia żuchwy =) z reszty odlałam wodę i skręciłam na pastę - zobaczę rano co wyszło ;)
~falka 2007-04-30 00:00:00.0

Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu) (lakto-ovo-wege)
Z chęcią zrobiłabym to ciasto, ale zastanawiam się nad proporcjami... . W przepisie podane jest, że należy użyć 1 szklanki cukru, wg autora jest to 125 g. Chciałabym zauważyć, iż 1 szklanka cukru waży 220 g, a nie 125, więc nie wiem, która wielkość jest właściwa dla tego przepisu. To samo dotyczy mąki. 1.5 szkl. mąki nie waży 150g, a ok. 255 g. Nie chodzi mi o to, żeby się czepiać, ale różnica będzie kolosalna jeśli użyję 125 g cukru zamiast 220g oraz 150 g mąki zamiast 255g przy zachowaniu proporcji pozostałych składników. Pytanie więc brzmi: jakie proporcje zastosowały te osoby, które już robiły to ciasto i którym to ciasto się udało :-) Ps. Zakładam, że 1 typowa szklanka mieści 250 ml wody.
~ewa 2007-04-30 00:00:00.0

Placki ziemniaczane (wegańska)
Te właśnie placki robię i zjadam.
~gzyra 2007-04-30 00:00:00.0

Kanapka z awokado (wegańska)
Ja dodaje na kanapke kminek, ktory uprzednio wrzucam na rozgrzana patelnie (bez tluszczu).
~Natasha 2007-04-30 00:00:00.0

A może leczo? Z włoszczyzną i ew. z ciecierzycą (wegańska)
PYCHOTKA :) nigdy nie dodawalam marchewki do lecza , ani pietruszki, ani selera , a tu prosze - wyszlo pyszne!!!! w zeszlym roku sloiczki nie dotrwaly do zimy pozdrawiam.
Od czasu do czasu też dodaje kostkę sojową i przyprawiam łyżkami ostrej papryki :)
~beta78 2007-04-28 00:00:00.0

Rosół (bulion) jarski z buraczkiem i suszonym grzybkiem (wegańska)
Idealny skład :]
~ankaopolanka 2007-04-27 00:00:00.0

Ciecierzyca czosnkowa z porem (wegańska)
mmm, smakowało mi :)cytrynka dodaje magii!
~daffnia 2007-04-27 00:00:00.0

Sałatka ryżowa (lub makaronowa) z ogórkiem kwaszonym i oliwkami (wegańska)
Przez pomylke uzylam czarnych oliwek...SALATKA REWELACJA!!!
~magz 2007-04-25 00:00:00.0

Zupa cebulowa na winie (wegańska)
francuzi maja niektóre zioła w takich woreczkach, jak my herbatę ;)
więc najlepszą opcją byłby woreczek, bo zupa ma nasiąknąć tylko ich smakiem- dodanie pod koniec nie spełni tej funkcji...
autor anonimowy 2007-04-25 00:00:00.0

Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska)
Do Małej Mi oraz wszystkich innych, którzy zawzięcie komentują wegańskość przepisów: dla mnie osobiście jest to małostkowe czepialstwo. Zamiast tego lepiej sie wspólnie cieszyć pysznymi bezmięsnymi potrawami i faktem, że coraz więcej osób się ku nim skłania. Weganin, który będzie chciał skorzystać z Puszkowych przepisów z pewnością sobie poradzi z doborem właściwego. Pozdrawiam wszystkich i życzę więcej luzu i życzliwości.
~Kasumi 2007-04-24 00:00:00.0

Kalafior z patelni (wegańska)
Rewelacja! Dałam jeszcze marchewkę, dwa pokrojone w kostkę ziemniaczki, garść sparzonych wcześniej kiełków sojowych i curry!
A następnie zdownloadowałam całą puszkkkę (na użytek własny) - bałam się, że kiedyś pójdziecie off line. Podziwiam ten spontan i radość gotowania! O to własnie chodzi. Eureka.
~Aneta 2007-04-22 00:00:00.0

Kotlety ciecierzycowo-warzywne (wegańska)
bardzo smaczne kotleciki!
polecam
~pandoktor 2007-04-22 00:00:00.0

Galaretka "wredna-niespodzianka-dla-mięsożerców" (wegańska)
Ale czad:) Chyba załatwie tak moich domowników:] Galaretki jeszcze nie robiłam...Niezbyt wierzę w moje umiejętności kulinarne, nie wiem - może kiedyś:) Ale po przeczytaniu przepisu wydaje mi się że bedzie niezła:]
Hehe:) Trzeba nam więcej takich Wrednych Niespodzianek Dla Mięsożerców (ja kiedyś podałam mojemu tacie kotlety sojowie. Nie zauważył że to nie mięso:)) pozdrawiam:)
~Lynniątko 2007-04-22 00:00:00.0

"Jajecznica" sojowa z cebulą (wegańska)
W wersji "klasycznej" przypominała mi trochę kaszankę ;)

Ale moge sie mylić bo smak kaszanki w moim przypadku to mgliste wspomnienie z dzieciństwa
autor anonimowy 2007-04-21 00:00:00.0

"Jajecznica" sojowa z cebulą (wegańska)
pyszna! jeszcze z pomidorkami i szczypiorkiem i duuuuzo pieprzu mniam mniam!! Kto by sie spodziewał że to takie proste :)
autor anonimowy 2007-04-21 00:00:00.0

Babka piaskowo-makowa (lakto-ovo-wege)
Ten przepis jest magiczny albo to szczęście początkującego :))) Babka się udała! Piekłam w okrągłej blaszce na 160 stopni, jak się zarumieniła zmniejszyłam na 150. To moja pierwsza babka, więc jestem w szoku. Do rzeczy - dla mnie trochę za słodka, zmniejszam cukier do 3/4 szklanki.
~falka 2007-04-21 00:00:00.0

Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)
Proponuję sparzyć pokrzywy przed posiekaniem i dodaniem reszty składników. Ktoś mi kiedyś powiedział, że robi się tak aby nie parzyły. Przepis dobry, właśnie jestem w trakcie degustacji:) Pozdrawiam:)
~Lynne 2007-04-21 00:00:00.0

Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska)
to zalezy od rodzaju czekolady:)
autor anonimowy 2007-04-21 00:00:00.0

Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska)
ja placki ajdłam na węgrzech... i miło wspominam tą chwile. a teraz sama robie w domu i poprostu... mniam..mniam...mniam :p plecam
~Dagusia 2007-04-20 00:00:00.0

Barszcz "purpura kardynalska" (czysty, z jabłkiem) (wegańska)
Dzięki, ale brakuje mi info, kiedy dodajemy te zioła?
~Aneta 2007-04-20 00:00:00.0

Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Dzięki za przepis. Mam pytanie odnośnie "wyjmowania" później tych ziół. Ja mam je w stanie "sproszkowanym", czyli jak, wkładam je np. do jakiegoś lnianego woreczka, żeby je później wyjąć, czy też lepiej dodać pod sam koniec i już je tam zostawić?
~Aneta 2007-04-20 00:00:00.0

Kompot jabłkowy z suszonymi morelami (wegańska)
Morele i figi namoczone na noc,zmiksowałem z jabłkami cynamonem i imbirem,z dodatkiem wody.dobre ale słodkie:)
~purqu 2007-04-18 00:00:00.0

Samosy - pierożki hinduskie nadziewane groszkiem zielonym i ziemniakami (wegańska)
Brawo za brak cebuli/czosnku dla wegan. Pozostali umilą sobie smak dodając sporo czosneczku!
~JWG 2007-04-18 00:00:00.0

   689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas