7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76    


Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska)
Ja z kolei mocze ciecierzyce przez 2 dni (w lodowce) zeby nie byla twarda.
efedrina 2014-07-18 21:30:09.996

Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Warto zaopatrzyć się w dobrą drylownicę. Wg tego przepisu można tez robić czereśnie. Aby ułatwić "upakowanie" czereśni w słoikach, można wydrylowane owoce wymieszać z cukrem (w garnku) i podgrzać np. w piekarniku (puszczą więcej soku) i dopiero wtedy nakładać do słoików. Zimą królowały na świątecznym stoliku i były wyżej cenione/smaczniejsze od innych owoców.
Dana 2014-07-18 18:35:11.218

Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska)
Ciecierzycę gotuje się 2-3 godziny. Czasem nawet dłużej,wtedy jest mięciutka. No i ja do gotowania zawsze dodają sól, liście laurowe, ziele angielskie i ew. jakieś jeszcze przyprawy.Wychodzi pyszna.
~Marta 2014-07-18 11:58:10.614

Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)
Przepis przepyszny ! również dodałam pieprz, carry oraz zioła pr., sosu użyłam sojowego takiego zwyczajnego. Cudo ! ;)))))
~Olinka 2014-07-17 23:27:50.141

Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Godzina 2 w nocy, a ja właśnie skończyłam pasteryzowanie wiśni w soku własnym. Robię je drugi rok. Tym razem produkcja hurtowa, na zamówienie całej rodziny (wysyłam słoiki do Kanady i Lublina :-))
Wiśnie robione tą metodą są przepyszne. Zachowują swój smak i kolor. W zimie idealne do deserów albo po prostu do wyjadania ze słoika. Sok jest pyszny jako dodatek do herbaty.
Jak się ma pomoc do drylowania albo drylownicę to naprawdę szybko schodzi. Nawet 10 kg wiśni :). Bardzo polecam.
~Marta 2014-07-17 02:11:46.895

Muffiny bananowe (wegańska)
Bardzo fajny przepis, rzeczywiscie "podatny" na modyfikacje. :)
Ale czy sody i soli nie jest ciut za duzo? Czy moze u mnie byly zbyt wyczuwalne, bo nie dodalam cukru?
martusiak 2014-07-16 00:44:16.215

Mleko kokosowe (wegańska)
Dodałam więcej wiórek kokosowych i smak jest naprawdę bardzo dobry.
kacha_es 2014-07-14 14:14:59.547

Muffiny bananowe (wegańska)
Nat, mokre i suche ręcznie, wszystkie razem najlepiej też ręcznie, miesza się wszystko bardzo łatw, a mikser może przedobrzyć i muffiny nie wyrosną
Niflheim 2014-07-13 23:46:24.064

Sałatka meksykańska (lakto-wege)
Smaczna, sycąca, kolorowa i sporo wychodzi. Polecam :)
Karciulla 2014-07-13 21:13:19.504

Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska)
dodałam rozdrobnione nori i teraz naprawdę zalatuje rybą ;p tylko trzeba uważać z koncentratem. jak się chlapnie go za dużo to wychodzi bardziej kwaskowe i go po prostu czuć.
lilias 2014-07-13 18:51:03.703

Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska)
Co za niespodzianka. Kupiłam tofu na grilla, impreze odwołano, więc szukałam sposobu na tofu, które miało się zaraz przeterminować. Pasta świetna, bo banalna w wykonaniu a do tego smaczna - szczególnie dla kogoś kto lubił ryby.
Dragonist 2014-07-13 16:41:05.895

Muffiny bananowe (wegańska)
Mieszamy mokre i suche składniki mikserem czy ręcznie?
~Nat 2014-07-13 15:40:36.34

Placuszki z cukinii, sera i mięty (lakto-ovo-wege)
Są pyyyyszne. I jaka prostota wykonania...
moskalek 2014-07-13 15:04:57.716

Kalabryjska zupa pomidorowa (wegańska)
pycha... :)
banka 2014-07-12 14:59:10.154

Muffinki kakaowe (wegańska)
Zamieniłam mąkę z tortowej na pszenną pełnozziarnistą. Wyszły genialnie ;) Myślicie, że można dodać np. czarne porzeczki do środka?
druglover 2014-07-12 14:48:10.156

Wegeburgery z kaszy jaglanej (wegańska)
Pominełam pestki słonecznika, dodałam kurkumy i wyszły super!
druglover 2014-07-12 14:46:29.839

Placki bananowe dla Wojtka (wegańska)
Mega słodkie, chłoną dużo tłuszczu i lepią się do patelni, w środku ciasto jest surowe. Może to też kwestia mąki? Mimo to uwielbiam takie smaki! Z tymi przyprawami na słono też zrobiłam, ale dodałam ich za mało, były prawie niewyczuwalne, następnym razem dodam więcej. Dzięki za przepis!
banka 2014-07-11 20:11:50.845

Tort truskawkowy (wegańska)
Bardzo się cieszę, że wszystko się udało! :)
Nula 2014-07-10 19:30:56.428

Zupa z papryką, cukinią i pomidorem (wegańska)
Bardzo smaczna zupka :)
Marcela 2014-07-10 18:45:45.178

Kotlety z żółtego sera (ser żółty panierowany) (lakto-ovo-wege)
bardzo ciekawy przepis na ,, schabowe" z sera :)polecam wypróbowanie z żurawina (może być ze słoika np z Pińczowa) pyszne !!!
~marek`~~ 2014-07-10 18:41:55.728

Ziemniaki z mikrofali - 0,5 kg w 10 minut! (wegańska)
Suche i niesmaczne??? Art musiał coś poknocić - może nie przykrył pojemnika? Albo gotował obrane ziemniaki?
Moje wyszły genialne - i do tego tak szybko! :D Później trzeba tylko obrać ze skórki, ale i to lepsze niż obieranie surowych ziemniaków ;)
~zen 2014-07-10 15:04:12.83

Pasztet z pestek dyni z cebulą i papryką (wegańska)
Dynię na proszek? Malakserem albo przystawką do blendera - taką z nożykami na dnie. Blenderem-"żyrafą" nie, bo działa bardziej punktowo i za szybko przerobi pestki na pastę. Ostatecznie można też młynkiem do kawy, tylko prawie 2 szkl. pestek to będzie trochę przesypywania ;)
patrycccja 2014-07-10 14:05:52.18

Tort truskawkowy (wegańska)
Ach zapomniałam dodać, że przepis na biszkopt kakaowy podałam trzem osobom w pracy i od tamtego czasu jedliśmy go już z jagodami, truskawkami i galaretką (delecta rządzi) z agrestem. Mówiłam, że tyłek rośnie :)
Dzięki za porządnie napisany przepis. Ja to muszę mieć zawsze wszystko dokładnie rozpisane,bo inaczej to mi nie wychodzi.
~Marta 2014-07-10 01:30:07.002

Tort truskawkowy (wegańska)
Tort okazał się wcale nie taki pracochłonny. Co prawda zagapiłam się i upiekłam dwa biszkopty czekoladowe, zamiast jednego jasnego i jednego ciemnego, ale to wina tortownicy (użyłam mniejszej 21 cm, więc każdy biszkopt przekroiłam na pół - wyszło wysokie jak to tort).
Poza tym:
- Trochę sugerując się pomysłem Patrycji zrobiłam na szybko dżem truskawkowy z czekoladą (dokładnie tak jak wspomniane powidła), zamiast kremu czekoladowego.
- Musiałam dodać więcej agaru (2 łyżeczki), bo masa nie chciała się zsiąść (to pewnie wina upałów),a ciasto miało "wyglądać jak z cukierni".
- Przygotowanie zajmuje sporo czasu, ale można sobie pracę rozłożyć na etapy. Ja piekłam biszkopty rano. Masy do przełożenia przygotowałam po powrocie z pracy, a wieczorem wszystko złożyłam w całość. Noc w lodówce i rano zaniosłam do pracy. Tort pięknie się zlepił i kroił bez rozpadania. Super przepis, z gatunku "ty to naprawdę upiekłaś?!?". Pewnie pyszne by było z malinami.
Muszę obczaić ten krem orzechowy z lidla. U mnie go nie widziałam. Może to i lepiej, bo pewnie się od niego uzależnię, skoro skład ok. A tyłek rośnie...
~Marta 2014-07-10 01:24:47.222

Jarmuż duszony w aromatycznej, czosnkowej zalewie (wegańska)
Solshine, zapasteryzuj koniecznie. Ja drugi rok będę korzystała z tego przepisu. Zeszłoroczny jarmuż świetnie się przechował w słoiczkach, jest chyba jeszcze lepszy niż taki na świeżo. Nie znam innego sposobu na przetwory z jarmużu (poza mrożeniem), a ten jest strzałem w dziesiątkę. Bardzo polecam i dzięki za przepis :)
~Marta 2014-07-10 00:48:10.519

   66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas