7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715    


Bananowo - kokosowo - owsiano - bakaliowe ciacho (wegańska)
Właśnie wydrukowałam ten przepis i pewnie go kiedyś wykorzystam...wydaje się apetyczne!
~Gris 2006-08-17 00:00:00.0

Brokuł w żółtym sosie imbirowym (wegańska)
Uwielbiam brokuły, kalafiory, brukselkę i inne tego typu breje- jak twierdzą niektorzy:( Wypróbuję ten przepis na pewno!
~Gris 2006-08-17 00:00:00.0

Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska)
Właśnie kupiłam kukurydzę, bo słyszałam, że jest pycha. Chcę ugotować, ale nie wiem ile trzeba gotować:( Weszłam w net i...też do końca nie wiem- zacznę gotować...może się uda? :)
~Gris 2006-08-17 00:00:00.0

Zupa "kapuściana" (wegańska)
warto skosztować. Tym bardzoej, że zupka jest bardzo zdrowa :]
~Paulina 2006-08-17 00:00:00.0

Dla dzieci - krem z tofu i owoców (wegańska)
Soja ma to do siebie, że nieumiejętnie przyżądzona potrafi smakować jak psia karma... Dlatego trzeba umieć:D. Ale tofu jest akurat niezłe^^. Ostatnio kupiłem, nawet zjadłem:P. A ten przepis wydaje się ciekawy i prosty, trza ędzie spróbować kiedyś;>. Pozdro:)
~Memrmemrmemr 2006-08-15 00:00:00.0

Gramatka (wegańska)
takie sobie ,jednak chyba zostane przy samym piwku,chodż tez nie naleze to fanów tego napoju, gdzyż to alkochol,który szkodzi porawidłowemu rozwojowi i naszemu zdrowiu ,osłabiając przy tem nasze DNA:)
~purqu 2006-08-15 00:00:00.0

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
dosc zjadliwe tylko cos mi sie wydaje ze troszke przesadzone z olejem spokojnie wystarczy 1/4l oleju i moze troche mniej czosnku:)sprobujcie moze wam bardziej posmakuje
~purqu 2006-08-14 00:00:00.0

Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska)
bardzo smaczne są również posypane serem odrazu po usmażeniu...wtedy ser fajnie sie rozpuszcza... polecam również połączenie sosu czosnkowego z keczupem..:)
~Smakosz 2006-08-14 00:00:00.0

"Jajecznica" bez jajek, z tofu lub twarogu z pomidorem i gorczycą (wegańska)
niezły żart
~Ania 2006-08-14 00:00:00.0

Samosy - pierożki hinduskie nadziewane groszkiem zielonym i ziemniakami (wegańska)
można również farsz przygotować z ziemniakami surowymi pokrojonymi w kostkę, duszonymi z przyprawami podanymi w przepisie. chodzi o wytworzenie takie masy jednolicie suchej, potem można do tego dodać gotowany groszek.
~rushdi 2006-08-14 00:00:00.0

Owsiane pyszne - ciastka lub deser (wegańska)
Pyszna przekąska w sam raz na babskie smutki :) Słodka, czekoladowa i sycąca, ale zdecydowanie wolę ją na ciepło niż w formie ciasteczek. Pozdrawiam
~Ola 2006-08-14 00:00:00.0

Obwarzanki (wegańska)
obwarzanek to kanapka..? ;)
autor anonimowy 2006-08-13 00:00:00.0

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
dzieki za przepis, ciasto jest wspaniale i wychodzi zawsze :) Ja robie je zawsze inaczej, np. bez kakaa, za to z wielgaaaachna iloscia suszonych moreli i sliwek i wszystkimi mozliwymi bakaliami. Mniam :)
~anucha 2006-08-13 00:00:00.0

Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska)
Ja to jadłem na Węgrzech i jest swietny a kto nie to niech sie nie czepia ze nie ma nic takiego
~ktoś 2006-08-12 00:00:00.0

Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Uważajcie na gałkę muszk. Ja przedasziłam! Ale potrawa wyszła zdatna do spożycia, zwłaszcza, że przygotowywałam ją po raz pierwszy w życiu.. Aczkolwiek na Woodstock kiedy żywiłam się w Pokojowej Wiosce Kryszny było lepsze. Mówią, że praktyka czyni mistrza! Następnym razem skorzystam z nabytego doświadczenia:)
~Czarna 2006-08-12 00:00:00.0

Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
Bardzo smaczne! Ja dodałam to tego jeszcze pokrojone w kostke, nieopanierowane kotlety sojowe.. Polecam!
~Czarna 2006-08-12 00:00:00.0

Ogórki kiszone (na pewno sie udadzą) (wegańska)
Witam Cie!!!
Na poczatku mam pytanie,czy wy w waszej rodzinie jeszcze wszyscy zyjecie????Bo po takiej dawce soli bardzo w to watpie?15 lyzek soli na 5kg ogorkow to samobojstwo w bialy dzien? Na 2 kg ogorkow daje sie 3 lyzki soli wiec na 5 kg okolo 7 nawet 6,5 wystarczy.
Dziewczyno skad ty masz taki przepis nie szkoda ci twojego zdrowia.Te ogorki to sama sol.Zapytaj sie kucharza albo pana sprzedawcy w zieleniaku ile daja soli???
Ale ty chyba jestes sama juz chodzaca konserwa wiec ci to nie przeszkadza.
A z ta letnia woda to chyba zarty?Nigdy w zyciu ogorkow sie nie zalewa zimna woda bo wszystkie przyprawy musisz przez 5 do 6 min. wraz z sola zagotowac i dopiero goroca zalewe wlewac do slojow.
Ogorki wtedy beda twarde i nie robia sie miekkie jak plastelina.
Lodyg nigdy sie nie daje tylko baldachy kopru.Ludzie skad ty masz ten beznadziejny przepis???
Moje uszanowanie kucharz z Frankfurtu nad Menem.
~Dustin 2006-08-12 00:00:00.0

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
A jaka to jest ta mąka zwykła? Zytnia czy pszenna?
autor anonimowy 2006-08-12 00:00:00.0

Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska)
Podpiwek mają w sklepach i gotowy (ok 3 zł / litr) i w paczce do zrobienia (1,10zł). Jak dobrze poszukasz to znajdziesz. Aha podpiwek produkuje obecnie Delecta i pełna nazwa to "Podpiwek kujawski". Po za tym podpiwek to co innego niż kwas chlebowy (kwas chlebowy też można bez problemu kupić)
autor anonimowy 2006-08-12 00:00:00.0

Ogórki kiszone (na pewno sie udadzą) (wegańska)
na litr wody daje się łyżkę soli i to dopiero są ogóreczki paluszki lizać
autor anonimowy 2006-08-11 00:00:00.0

Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska)
Spróbujcie gotować kukurydzę z odrobiną mleka i cukru. Daje jej to ładny aromat. Kukurydza gotowana z solą twardnieje.
~no name 2006-08-11 00:00:00.0

Egipski koktajl z mango (wegańska)
jogurt zastąpiłem mlekiem sojowym i po kłopocie,wrzucilem wszystkie składniki do blendera ,no i otrzymałem super koktajl:)tylko szkoda ze mango takie drogie, ale cos trzeba pić,pozdro.
~purqu 2006-08-10 00:00:00.0

Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)
Narobiłam się tego pasztetu, bo jest bardzo pracochłonny, wyszło mi 16 słoików i nie wiem o co chodzi, ale one w ogóle nie chciały się zamknać, olej powypływał. Pasteryzowałam wg przepisu. Ale po paru dniach wciąż skwierczały , odkręciłam jeden słoiczek i był skwaśniały. Szkoda!
~marapi 2006-08-10 00:00:00.0

Bób - jak gotować, do czego wykorzystać (wegańska)
ile minut na gotowanie?? to chyba jakaś pomyłka..ja młody bób gotuje kilka minut,po kilkunastu nic by z niego nie zostalo!! No ewentualnie zielona maź ;)
~zebra 2006-08-10 00:00:00.0

Ogórki kiszone (na pewno sie udadzą) (wegańska)
wlasnie przygotowalam ogorki do kiszenia wg przepisu.Pozostaje tylko czekac...
autor anonimowy 2006-08-09 00:00:00.0

   705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas