7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723    


Sałatka śródziemnomorska z kuskusem, pomidorami i fetą (lakto-wege)
Pyszna, polecam!
autor anonimowy 2006-04-23 00:00:00.0

Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska)
O żesz! Najpierw je zobaczyłam i wpadłam w zachwyt: jest śliczne! Potem go spróbowałam i mało się nie popłakałam - jedno z najlepszych ciast jakie w życiu jadłam! Tylko dałam pełną szklankę oleju i jeszcze kilka łyżek wody. Piekłam przez 45 minut w 185 stopniach.
~kamma 2006-04-23 00:00:00.0

Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Niezłe... :D
~Ogólnopolski związek pirre 2006-04-22 00:00:00.0

Sajgonki "sajgon w kuchni" (z grzybami mun, warzywami i granulatem sojowym) (wegańska)
buhaha sajgonki i sajgon to patryk buhahah i nie tylko on ma taka ksywke
~m_ 2006-04-21 00:00:00.0

Błyskawiczne placuszki ziemniaczane z dodatkiem marchewki (wegańska)
Placki sa pyszne!!!I latwe w wykonaniu:)Nie bylam pewna co mi z tego wyjdzie... ale jestem pozytywnie zaskoczona:)Latwo i szybko sie smaza i co najwazniejsze nie rozplywaja sie na patelni. Polecam:)))
~ewe 2006-04-20 00:00:00.0

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
raczej surowe, przez 30 min duszenia zdązą zmięknąć jeśli będą pokrojone w kostkę.
autor anonimowy 2006-04-20 00:00:00.0

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
te ziemniaki do podsmażonej cebulki to juz ugotowane? wiem wiem, ze odpowiedź niektórymwydaje się oczywista...niektórym nie :D:P
~med 2006-04-19 00:00:00.0

Sos chrzanowy (wegańska)
no niestety - wiekszosc zawiera smietane (a nie mleko w proszku :)
ostatnio wygrzebalam jeden weganski - firmy rolnik. moze sie komus ta informacja przyda :)
Kuna 2006-04-18 00:00:00.0

Pasta awokado z mlekiem i ogórkiem (lakto-wege)
Avocado powinno byc miekkie, ale uwazaj, zeby nie mialo brazowych plam na skorce. Mozesz kupic twarde - wtedy dluzej poleza i dojrzeja nawet w lodowce. Pozdrawiam. Avocado uwielbiam z sosem tabasco.
liley 2006-04-18 00:00:00.0

dobre słodkie (wegańska)
..i faktycznie dobre :-))
autor anonimowy 2006-04-18 00:00:00.0

ciasto japońskie (ovo-wege)
no ale ten przepis jest okropny. nie wiadomo, co najpierw zrobic;/ ludzie, piszcie normalnie;p ściślej!!!~macie jeszcze jakieś przepisy na ciasta japońskie? jak tak, to pliz napiszcie mi na mojego e-maila. to on: marta_blondyna91@op.pl PISZCIE!!!
~marta 2006-04-17 00:00:00.0

Sos chrzanowy (wegańska)
Trzeba uwazac na "sloikowy" chrzan gdyz praktycznie zawsze zwiera mleko w proszku .
~Mystic Warrior 2006-04-15 00:00:00.0

Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska)
akurat najpopularniejszy langosz jaki jada sie na wegrzech jest z czosnkiem, smietana i zoltym serkiem, a mozna go kupic w kazdej budce na ulicy - najlepszy jest w budapesztenskim vasarcsarnoku przy moscie wolnosci ;) taki bardzo tradycyjny zawiera jeszcze kupe skwarek.. ale to juz wegetarianski raczej nie bedzie ;)
~mozzie 2006-04-13 00:00:00.0

Pasta awokado z mlekiem i ogórkiem (lakto-wege)
A ta pasta nie wychodzi trochę płynna? Wydaje mi się, że ogórek puści wodę, i jeszcze mleko i olej - same płyny. Czym ją można zagęścić?
~Pepe 2006-04-13 00:00:00.0

Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska)
Oczywiście,ze sie jada na Węgrzech!ud z tymi własnie plackami jest pełno.Sa wspaniale.W Polsce tez moga wyjsc równie smaczne:-0
~malwinka 2006-04-13 00:00:00.0

Kajmak tradycyjny (lakto-wege)
Ale przecież puszkowe jest super gęste! Chyba, że wzięłaś niesłodzone?
~monika 2006-04-12 00:00:00.0

Imbir kandyzowany (wegańska)
Ja tratuję taki imbir jako naturalny lek na gardło, ale w takim wczesnym stadium bólu...;-)
~rozkoszna 2006-04-11 00:00:00.0

Ryż zapiekany z jabłkiem - mniammmmmm (lakto-wege)
najlepsze to było to cieplutkiebuaahah fajny przepis
~SyHa 2006-04-11 00:00:00.0

Pasta awokado z mlekiem i ogórkiem (lakto-wege)
ale żeby nie miało czarnych plamek na skórce. Poza tym, ja osobiście wole avokado twardsze- nie do końca dojrzałe.
autor anonimowy 2006-04-11 00:00:00.0

Spaghetti z sosem szpinakowo-serowym (lakto-wege)
tak, tak ja też to lubię :)
~daffnia 2006-04-11 00:00:00.0

Kolorowe jajka z patelni (ovo-wege)
do gotowania dodaj szczypte soli :) wtedy nie powinny pękać Słyszałam też o occie ale nie jestem pewna :)
~Gosiak 2006-04-10 00:00:00.0

Pasta awokado z mlekiem i ogórkiem (lakto-wege)
no chyba jak najbardziej miekkie;O))takie jest wlasnie po: 1. dojrzale, po 2. latwe do zmiksowania, po 3. smaczne
~Darek 2006-04-10 00:00:00.0

Ciasteczka owsiane z płatków lub muesli - najprostsze (lakto-wege)
Zrobiłam te ciasteczka na próbę, ale sypnęło mi się za dużo sody, więc zostały już ochrzszczone w domu nazwą "ciastka sodowe" :D
~Srebrna 2006-04-09 00:00:00.0

Pasta awokado z mlekiem i ogórkiem (lakto-wege)
Mam pytanie: jak wybieramy awokado. Czy powinno być miękkie czy raczej twarde,jak rozpoznać czy jest świeże i dobre? Może ktoś wie.
~ankatoszanka 2006-04-08 00:00:00.0

A może kasza z camembertem i pomidorami? (lakto-wege)
Zamiast kaszy w woreczku lepiej ugotować zwykłą kaszę gryczaną w proprcji 1:2( 1 szklanka kaszy 2 szklanki wody) gotować 20 min.Woda cała się wchłania i nie tracimy cennych składników, które są wylewne z wodą przy gotowaniu kaszy w woreczku.
~ankatoszanka 2006-04-08 00:00:00.0

   713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas