7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746    


Adżika 1 (wegańska)
Zrobiłam. Zachwycona nie jestem: w czytaniu wyglądała daleko smaczniej niż w jedzeniu.
~Ewa 2005-08-18 00:00:00.0

Piernik z jabłkiem (z musu jabłkowego) (wegańska)
Ciasto jest pyszne, bardzo pyszne....
autor anonimowy 2005-08-18 00:00:00.0

Pieczarki w cieście piwnym (ovo-wege)
prawdziwe pyszności.zrobiłam też brokuły w tym cieście i również wyszło znakomicie, tylko trzeba je wcześniej podgotować.na zimno dobrze smakuje z resztą tego piwa;)
flawulina 2005-08-17 00:00:00.0

Pasta twarogowa z kaparami i ogórkiem konserwowym (lakto-wege)
uważam, że 1 opakowanie przyprawy w stosunku do podanej masy to stanowczo za dużo. Ja daję 2 łyżeczki.
~andy 2005-08-17 00:00:00.0

Adżika 1 (wegańska)
10 GŁÓWEK czosnku? Nie ZĄBKÓW?????
~drika 2005-08-17 00:00:00.0

Adżyka "Płomienne pozdrowienie" (wegańska)
ZROBIŁAM, skuszona łatwością przepisu i krótkim czasem gotowania. Do kitu! Gotować należy stanowczo dużo dłużej niż w przepisie, moim zdaniem konieczne jest też dodanie curu i oleju.
~drika 2005-08-17 00:00:00.0

Risotto jakie chcesz - zasady (wegańska)
Wino, które się gotuje nie jest już winem. Nadaje specyficzny smak a alkohol wyparowuje.
~albiabjad 2005-08-16 00:00:00.0

Kotleciki z bakłażana w ziołowej panierce (wegańska)
no niestety porażka.bakłażany strasznie nasiąkają olejem.bez smaku:(
~maa 2005-08-16 00:00:00.0

Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Tak maja racje w przepiie jest msło ??
Jak mi sie zdaje to masło nie jest chyba wegańskie Więc po co ten przepis dla weganów skoro nie jest WEGAŃSKI
~Karcia 2005-08-16 00:00:00.0

Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska)
To znowu ja. :-)
Właśnie zuważyłam, że kapuste należy ważyć przed odsączeniem, a nie po, i wtedy będzie ok. ;-)
~Wercia 2005-08-15 00:00:00.0

Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska)
co too jest cieciorka..czy jakos tak??
~blanka 2005-08-15 00:00:00.0

Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska)
Zrobiłem tak: do letniej wody włożyłem kukurydzę w półkolbach. Po osiągnięciu wrzenia gotowałem jeszcze 15minut. Wyszła pycha - soliłem po wyjęciu z wody. Druga porcja - do wrzącej wody surową kukurydzę. Zaraz zobaczymy co wyszło...w obu przypadkach niezłe.
~Corn 2005-08-15 00:00:00.0

Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska)
mi najbardziej smakują, kiedy są posmarowane czosnkiem na to potarty ser, trochę sosu tatarskiego i ketchup mmm palce izać takie polecam najbrdziej
~anitka 2005-08-12 00:00:00.0

Kotlety warzywne z włoszczyzny i papryki (ovo-wege)
Sczerze powiedziawszy nigdy nie próbowałam dodać czegoś zamiast korzenia pietruszki. Raz jednak zrobiłam bez i wyszły równie smaczne.

A masa jest spójna. Jajko i mąka robią swoje. Dodatkowo warzywa są drobne.
shoamin 2005-08-12 00:00:00.0

"Bigos" z czerwonej kapusty z suszonymi owocami (wegańska)
starte kwaskowe surowe jabłko, sok z czarnej porzeczki albo nawet odrobina czrwonego wytrawnego wina (oczywiście dla tych co chcą) - te dodatki zaostrzają i znacznie poprawiają smak takiej kapusty; ja też czasami taką robię i jest super
~gość 2005-08-12 00:00:00.0

Kotlety warzywne z włoszczyzny i papryki (ovo-wege)
Dwa pytania - :D
1.Masa jest spojna , kotlety nie rozwalaja sie?
2. Czym zastąpic pietruszke, moze ziemniak?
~czerwona stopa 2005-08-12 00:00:00.0

Proste burito (tortilla z nadzieniem) (wegańska)
Super King Burito - to jadłem w Chicago. Meksykanie robią to najlepiej. Na danie czeka się 5 min. waży to 0,5 kg. sos tak ostry, że wypala gardziołko. Palce lizać. Od roku w Polsce nie jadłem czegoś takiego. Pozdrawiam.
~Piotr Stolarczuk 2005-08-12 00:00:00.0

Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska)
Nie zgadam się z tym, że Węgrzy nie znają takiej potrawy jak lanmgosze. Byłam w tym roku Na Węgrzech i co krok widziałam kogoś jedzącego langosze i sama też je jadłam bo są przepyszne.
~Anka 2005-08-11 00:00:00.0

Ruskie pierogi (lakto-wege)
ja robie podobnie tyle ze do farszu wlewam śmietaty, dla smaku, zeby bylo kwaśniejsze.
~patka 2005-08-11 00:00:00.0

Marchew smażona z czosnkiem (wegańska)
haha :) "wkrajamy don czosnek" - brakuje polskich literek :)
"wkrajamy doń czosnek" - czyli kroimy czosnek i wrzucamy do potrawy :)
autor anonimowy 2005-08-10 00:00:00.0

Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym) (wegańska)
Z mąki i tłuszczu przygotować białą zasmażkę- porażka
~Darek 2005-08-10 00:00:00.0

Ogórki po żydowsku (na zimę) (wegańska)
ogóreczki pierwsza klasa
autor anonimowy 2005-08-09 00:00:00.0

Pieczony bakłażan najlepszy do kanapek (wegańska)
właśnie wróciłem ze sklepu z bakłażanem w jednej i patisonem w drugiej w łapce - obydwa kosztowały mnie w sumie 1.01 złotego - nic tylko objadac się codziennie!!!!!
~kejszo 2005-08-09 00:00:00.0

Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska)
ja zamiast zasmażki ucieram na drobnej tarce ziemniak i dodaję do kapusty czy bigosu trochę pogotuję i jest wspaniała
autor anonimowy 2005-08-09 00:00:00.0

Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska)
ja zamiast zasmażki ucieram na drobnej tarce ziemniak i dodaję do kapusty czy bigosu trochę pogotuję i jest wspaniała
autor anonimowy 2005-08-09 00:00:00.0

   736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas