7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Adżika 1 (wegańska) Zrobiłam. Zachwycona nie jestem: w czytaniu wyglądała daleko smaczniej niż w jedzeniu. ~Ewa 2005-08-18 00:00:00.0 Piernik z jabłkiem (z musu jabłkowego) (wegańska) Ciasto jest pyszne, bardzo pyszne.... autor anonimowy 2005-08-18 00:00:00.0 Pieczarki w cieście piwnym (ovo-wege) prawdziwe pyszności.zrobiłam też brokuły w tym cieście i również wyszło znakomicie, tylko trzeba je wcześniej podgotować.na zimno dobrze smakuje z resztą tego piwa;) flawulina 2005-08-17 00:00:00.0 Pasta twarogowa z kaparami i ogórkiem konserwowym (lakto-wege) uważam, że 1 opakowanie przyprawy w stosunku do podanej masy to stanowczo za dużo. Ja daję 2 łyżeczki. ~andy 2005-08-17 00:00:00.0 Adżika 1 (wegańska) 10 GŁÓWEK czosnku? Nie ZĄBKÓW????? ~drika 2005-08-17 00:00:00.0 Adżyka "Płomienne pozdrowienie" (wegańska) ZROBIŁAM, skuszona łatwością przepisu i krótkim czasem gotowania. Do kitu! Gotować należy stanowczo dużo dłużej niż w przepisie, moim zdaniem konieczne jest też dodanie curu i oleju. ~drika 2005-08-17 00:00:00.0 Risotto jakie chcesz - zasady (wegańska) Wino, które się gotuje nie jest już winem. Nadaje specyficzny smak a alkohol wyparowuje. ~albiabjad 2005-08-16 00:00:00.0 Kotleciki z bakłażana w ziołowej panierce (wegańska) no niestety porażka.bakłażany strasznie nasiąkają olejem.bez smaku:( ~maa 2005-08-16 00:00:00.0 Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska) Tak maja racje w przepiie jest msło ?? Jak mi sie zdaje to masło nie jest chyba wegańskie Więc po co ten przepis dla weganów skoro nie jest WEGAŃSKI ~Karcia 2005-08-16 00:00:00.0 Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska) To znowu ja. :-) Właśnie zuważyłam, że kapuste należy ważyć przed odsączeniem, a nie po, i wtedy będzie ok. ;-) ~Wercia 2005-08-15 00:00:00.0 Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska) co too jest cieciorka..czy jakos tak?? ~blanka 2005-08-15 00:00:00.0 Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska) Zrobiłem tak: do letniej wody włożyłem kukurydzę w półkolbach. Po osiągnięciu wrzenia gotowałem jeszcze 15minut. Wyszła pycha - soliłem po wyjęciu z wody. Druga porcja - do wrzącej wody surową kukurydzę. Zaraz zobaczymy co wyszło...w obu przypadkach niezłe. ~Corn 2005-08-15 00:00:00.0 Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska) mi najbardziej smakują, kiedy są posmarowane czosnkiem na to potarty ser, trochę sosu tatarskiego i ketchup mmm palce izać takie polecam najbrdziej ~anitka 2005-08-12 00:00:00.0 Kotlety warzywne z włoszczyzny i papryki (ovo-wege) Sczerze powiedziawszy nigdy nie próbowałam dodać czegoś zamiast korzenia pietruszki. Raz jednak zrobiłam bez i wyszły równie smaczne. A masa jest spójna. Jajko i mąka robią swoje. Dodatkowo warzywa są drobne. shoamin 2005-08-12 00:00:00.0 "Bigos" z czerwonej kapusty z suszonymi owocami (wegańska) starte kwaskowe surowe jabłko, sok z czarnej porzeczki albo nawet odrobina czrwonego wytrawnego wina (oczywiście dla tych co chcą) - te dodatki zaostrzają i znacznie poprawiają smak takiej kapusty; ja też czasami taką robię i jest super ~gość 2005-08-12 00:00:00.0 Kotlety warzywne z włoszczyzny i papryki (ovo-wege) Dwa pytania - :D 1.Masa jest spojna , kotlety nie rozwalaja sie? 2. Czym zastąpic pietruszke, moze ziemniak? ~czerwona stopa 2005-08-12 00:00:00.0 Proste burito (tortilla z nadzieniem) (wegańska) Super King Burito - to jadłem w Chicago. Meksykanie robią to najlepiej. Na danie czeka się 5 min. waży to 0,5 kg. sos tak ostry, że wypala gardziołko. Palce lizać. Od roku w Polsce nie jadłem czegoś takiego. Pozdrawiam. ~Piotr Stolarczuk 2005-08-12 00:00:00.0 Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska) Nie zgadam się z tym, że Węgrzy nie znają takiej potrawy jak lanmgosze. Byłam w tym roku Na Węgrzech i co krok widziałam kogoś jedzącego langosze i sama też je jadłam bo są przepyszne. ~Anka 2005-08-11 00:00:00.0 Ruskie pierogi (lakto-wege) ja robie podobnie tyle ze do farszu wlewam śmietaty, dla smaku, zeby bylo kwaśniejsze. ~patka 2005-08-11 00:00:00.0 Marchew smażona z czosnkiem (wegańska) haha :) "wkrajamy don czosnek" - brakuje polskich literek :) "wkrajamy doń czosnek" - czyli kroimy czosnek i wrzucamy do potrawy :) autor anonimowy 2005-08-10 00:00:00.0 Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym) (wegańska) Z mąki i tłuszczu przygotować białą zasmażkę- porażka ~Darek 2005-08-10 00:00:00.0 Ogórki po żydowsku (na zimę) (wegańska) ogóreczki pierwsza klasa autor anonimowy 2005-08-09 00:00:00.0 Pieczony bakłażan najlepszy do kanapek (wegańska) właśnie wróciłem ze sklepu z bakłażanem w jednej i patisonem w drugiej w łapce - obydwa kosztowały mnie w sumie 1.01 złotego - nic tylko objadac się codziennie!!!!! ~kejszo 2005-08-09 00:00:00.0 Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska) ja zamiast zasmażki ucieram na drobnej tarce ziemniak i dodaję do kapusty czy bigosu trochę pogotuję i jest wspaniała autor anonimowy 2005-08-09 00:00:00.0 Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska) ja zamiast zasmażki ucieram na drobnej tarce ziemniak i dodaję do kapusty czy bigosu trochę pogotuję i jest wspaniała autor anonimowy 2005-08-09 00:00:00.0 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |