7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756    


Pomidory nadziewane orzeszkami (wegańska)
Ciekawe...brzmi zachecajaco ale czy orzeszki nie zdominuja calkowicie smaku?
~czerwona stopa 2005-03-25 00:00:00.0

Galaretka "wredna-niespodzianka-dla-mięsożerców" (wegańska)
Ja gotuję zwykłe kotlety sojowe(takie co są prawie w każdym sklepie,te niby schabowe...) w bulionie grzybowym a potem kroję drobniutko i wychodzi ok!
~alicja 2005-03-24 00:00:00.0

Dip szpinakowo-bambusowy wyśmienity! - nie tylko dla szpinakożerców!! (lakto-ovo-wege)
hej! zupka była w proszku - zrobiłam w tej wersji i było pyszne :) jak zmodyfikujesz to chyba stracisz smak - bo ta zupka dawała go sporo
~pegaz 2005-03-24 00:00:00.0

Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska)
WŁAŚNIE ZROBIŁAM SOBIE TE PYSZNE KOTLECIKI I JESTEM W TRAKCIE JEDZENIA. POLECAM-PROSTE W PRZYGOTOWANIU A EFEKT GODNY DANIA WYMAGAJĄCEGO SPORO WYSIŁKU!!! NIE BYŁABYM SOBĄ GDYBYM CZEGOŚ NIE DODAŁA -WIĘC DO CZĘŚCI DODAŁAM ZIARNO SŁONECZNIKA I DROBNO STARTĄ MARCHEWKĘ-REWELACJA!!!! POLECAM!!!
~PATTY 2005-03-24 00:00:00.0

Ciasto czekoladowe - bez jajek! (wegańska)
W jakiej temperaturze trzeba to piec, żeby się upiekło?? :)
autor anonimowy 2005-03-24 00:00:00.0

Serowiec - zapiekanka z białego sera (lakto-ovo-wege)
Mi tez sie nie dopieklo, wyjelam z blaszki i wstawilam "do gory nogami" na kolejne 15. Na swiezo jest takie sobie,ale kiedy odgrzewalam nastepnego dnia nabralo smaku i konsystencji sprzyjajacej krojeniu. Zjadlam popijajac kefirem, rewelka.
~Ala 2005-03-22 00:00:00.0

Brokuł z musztardą francuską (sałatka) (wegańska)
Zrobilam wersje rozszerzona,ale bez oliwek,bardzo mi smakowala.Musztarda francuska rzeczywiscie pasuje do brokulow.
~gaba 2005-03-22 00:00:00.0

Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Zrobilam wedlug przepisu - jest pyszna.Dzisiaj tez ja jadlam na obiad:)
~zuza 2005-03-22 00:00:00.0

Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska)
Zrobilam wedlug przepisu, ale pierwsza porcja rozplynely sie podczas gotowania - ale tak zupelnie, na amen, zostala mi zupa szpinakowa. Pomyslalam, ze moze zrobilam za male te kluski i dlatego. Zrobilam wiec wieksze. Rezultat - rozplynely sie w polowie. Do reszty ciasta dodalam wiec maki, aby bylo jakies spoiwo, rzeczywiscie tym razem wyjelam ugotowane w calosci, ale w smaku niejadalne, jak guma :(
~ally 2005-03-22 00:00:00.0

Koktail Masa Perłowa - Kość Słoniowa (wegańska & RAW)
bardzo fajnie smakuje jak doda sie jeszcze kiwi
~kubuś 2005-03-22 00:00:00.0

Bakłażany pieczone z tahini (wegańska)
Juz kilka razy eksperymentowalam z baklazanem jednak zawsze wychodzil mi twardawy, i bez smaku mimo uzycia przypraw......widocznie nie mam talentu do tego warzywa ;D
~czerwona stopa 2005-03-22 00:00:00.0

Chleb razowy własnej roboty (na drożdżach) (wegańska)
Jak dlugo pozostaje swiezy??
~czerwona stopa 2005-03-22 00:00:00.0

Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska)
ja jadlam na wegrezch zrobilam w domu ale to nie to samo polecam orginal :D:Dw buk gyor frudor
~wewela 2005-03-22 00:00:00.0

Kotlety sojowe (wegańska)
Ja zamiast wody daję mleko i są pycha nawet dla mięsożerców!!!!!
~olejekap@poczta.onet.pl 2005-03-21 00:00:00.0

Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska)
właśnie sobie zrobiłem te placuszki tylko skład mąki troszke inny ale są przepyszne mniam:-)
~Marcin 2005-03-20 00:00:00.0

Lasagne wegetariańskie z kabaczkiem, pieczarkami, fasolką szparagową i beszamelem (lakto-wege)
może ty masz pomysł jak ugotować makaron lasagne, bo z surowym mi i moim znajomym nie smakuje. W wodzie z dodatkiem oliwy mozna ugotowac najwyzej 2 płaty makaronu bo przy większej ilosci sie skleja.
~moszym@poczta.onet.pl 2005-03-20 00:00:00.0

Kjopołu - "zielony kawior" z bakłażanów z natką i czosnkiem (wegańska)
Aby baklazan nie zamienial sie w bombe piekarnikowa nalezy go pozadnie ponakluwac ;-P ;-D
~czerwona stopa 2005-03-18 00:00:00.0

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pyszna rzecz, ja ja lubie najbardziej z puree ziemniaczanym, ale z pieczywem tez jest niezla ;-)
autor anonimowy 2005-03-18 00:00:00.0

Galaretka "wredna-niespodzianka-dla-mięsożerców" (wegańska)
Mieszkam w lublinie, to dosc spora dziura, a tempehu na oczy nie widzialam w zadnym sklepie : > Mysle ze bardzo dobre bedzie z brazowa soczewica lub zmielonym granulatem sojowym ugotowanym w mocnym bulionie..Jak na razie od kilku lat mam wstret do wszelkich galaretek z powodu paskudnego zatrucia, jak sie w koncu przelamie wyproboje ten sposob na sobie ;}
~czerwona stopa 2005-03-18 00:00:00.0

Zielone pierogi ze szpinakowym ciastem i nadzieniem z soczewicy lub soi (lakto-wege)
Są świetne. I ten zielony kolorek... :)
~ankaopolanka 2005-03-18 00:00:00.0

Warzywa po chińskawu dla zdesperowanych (wegańska)
a jakie piwo? ;)
~stefcio 2005-03-17 00:00:00.0

Chleb esseński (z mąki gryczanej i podkiełkowanego ziarna) (wegańska)
10 godzin piec????? to nie pomylka?
~psyche 2005-03-17 00:00:00.0

Baba drożdżowa parzona (lakto-ovo-wege)
Zapażanie mąki jest stosowane po to aby ciasto było dłużej świeże i polega na zagotowaniu mąki z mlekiem
~samahid 2005-03-17 00:00:00.0

Sambar po polsku, z majerankiem (wegańska)
jadłam sambar w Londynie w najlepszej hinduskiej restauracji. polecam. to wspanialy dodatek do dosas.nie jestem tylko pewna czy ten przepis daje taki sam smak.
~Asia 2005-03-17 00:00:00.0

Risotto jakie chcesz - zasady (wegańska)
No wiesz, we włoszech dziecie prawie codziennie piją wino do obiadu i jakoś nic im nie jest ;]
~Chesterka 2005-03-16 00:00:00.0

   746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas