7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Trooskavka (wegańska) sam napisałeś, że jest wieprzowa. jakim więc sposobem może być wegetariańska? oczywiście, że nie jest. autor anonimowy 2003-08-31 00:00:00.0 Trooskavka (wegańska) czy żelatyna wieprzowa ,która stanowi podstawę galaretek z torebki,jest wegetariańska??? ~geloryb 2003-08-31 00:00:00.0 Hippisowskie batony energetyczne (bakaliowe) (wegańska & RAW) .... ciekawe ... !!! ~Agnieszka 2003-08-29 00:00:00.0 Grzanki po walijsku (lakto-ovo-wege) Jak dla mnie bomba!!! fenRis 2003-08-29 00:00:00.0 Tofu własnej produkcji (wegańska) Jedna szklanka soku z cytryny w zupełności wystarcza ~Desertus 2003-08-28 00:00:00.0 Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege) Po prostu mniamuśne!!! Dzięki! ~BRETHIL 2003-08-28 00:00:00.0 Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege) Ja jeszcze dodaję słonecznik, pychotka ~jola 2003-08-28 00:00:00.0 Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (lakto-ovo-wege) takiego smaka mi narobiliscie ze wlasnie zabieram sie do robienia goferkow!!mam nadzieje ze mi wyjda bo robie je pierwszy raz a nie chce sie zniechecic:)) ~martula 2003-08-28 00:00:00.0 Papryka konserwowa (na zimę) (wegańska) Luuuudzie! zaufajcie tak jak i ja zaufałem temu przepisowi. Papryczka palce lizać, ja tylko krótko pasteryzuję max 5 min. ~irek 2003-08-27 00:00:00.0 Tiramisu (lakto-ovo-wege) Kurde cały likier czy może tylko 1/2 litra? autor anonimowy 2003-08-26 00:00:00.0 Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska) sos jest naprawdę pyszny, zwłaszcza jak wykorzysta sie świeże pomidory. mniam mniam ~daga 2003-08-26 00:00:00.0 Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód) godzine i nic???? tutaj: puszka.pl/przepis/486-przepis.html jest "AMARANTUS - PRZEPIS PODSTAWOWY". tam pisza ze wystarczy 15 min. od zagotowania..... autor anonimowy 2003-08-26 00:00:00.0 Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód) Kurcze! wlasnie co z tym amarantusem... ja gotowalam go godzine i nic......... czy byl stary? a moze trzeba go namoczyc? ~HOLKA 2003-08-25 00:00:00.0 Dynia marynowana z goździkami, cynamonem i estragonem (wegańska) sprawdzimy autor anonimowy 2003-08-24 00:00:00.0 Pikle patisonowe (wegańska) W tym roku po raz pierwszy mam na działce patisony. Nie bardzo wiedziałam jak je utrwalić na zimę. Dzięki wam wiem. Myślę ,że przetwory będą super. ~Krystyna 2003-08-23 00:00:00.0 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Świetny pomysł na bombowe ciasto. ~gefryda 2003-08-21 00:00:00.0 Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska) Dominiku, a czy maslo roslinne jest weganskie? Rena 2003-08-20 00:00:00.0 Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska) Proponuje przeniesc do kategorii wegetarianskiej - w przepisie jest maslo, bynajmniej nie weganskie ;-) ~Dominik 2003-08-20 00:00:00.0 Wkurzone rurki (penne) z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem (wegańska) pysznosci! bardzo proste i sycace! Rena 2003-08-20 00:00:00.0 Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia) (wegańska & RAW) Mając taki żur możemy ugotować "barszcz żytni", potrawę z lat mojej młodości spędzonej w Strachocinie koło Sanoka. Przepis: Gotujemy warzywa: marchew, pietruszka, seler, cebula. Warzywa wyrzucamy. Zamiast tego możemy do gotującej się wody dodać "Vegety" - wtedy gotowanie potrawy trwa mniej niż trzy, cztery minuty. Dodajemy kminku (owocków). Zagotowujemy (aby kminek zmięknął). Mieszając wlewamy zakwas. Zupa powinna być dość gęsta. Jada się to z ugotowanymi osobno ziemniakami. Można też podawać w filiżance. Wszyscy, którzy to u mnie jedli byli zachwyceni. ~Testep 2003-08-18 00:00:00.0 Ratatouille z selerem (wegańska) polecam dodac dynii obranej i pokrojonej w kosteczke ~maciek 2003-08-13 00:00:00.0 Bigos wegański z włoszczyzny i kapusty kiszonej lub mieszanej (wegańska) ja do bigosu warzywnego dodaje jeszcze dynie i cukinie pokrojone w kostke, szczegolnie dynia dodaje ciekawego smaku ~maciek 2003-08-13 00:00:00.0 A może warzywny ryż curry? (wegańska) zgadzam sie z przedmowca, szczerze mowiac oczekiwalem potrawy ze swiezych warzyw, w zimie mozna zyc na mrozonkach, ale w lecie przeciez szkoda ~maciek 2003-08-13 00:00:00.0 Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska) ja do kwaszenia barszczu daje nieosolonej, zimnej wody zrodlanej; pozdrawiam ~maciek 2003-08-13 00:00:00.0 Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska) żeby nie chłonęły tłuszczu moja mama dodawała trochę octu, ok łyżki. W innej wersji dodaje się troszkę mocnego alkoholu / i tak wyparuje/ bonnaa 2003-08-13 00:00:00.0 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |