7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785    


Trooskavka (wegańska)
sam napisałeś, że jest wieprzowa. jakim więc sposobem może być wegetariańska? oczywiście, że nie jest.
autor anonimowy 2003-08-31 00:00:00.0

Trooskavka (wegańska)
czy żelatyna wieprzowa ,która stanowi podstawę galaretek z torebki,jest wegetariańska???
~geloryb 2003-08-31 00:00:00.0

Hippisowskie batony energetyczne (bakaliowe) (wegańska & RAW)
.... ciekawe ... !!!
~Agnieszka 2003-08-29 00:00:00.0

Grzanki po walijsku (lakto-ovo-wege)
Jak dla mnie bomba!!!
fenRis 2003-08-29 00:00:00.0

Tofu własnej produkcji (wegańska)
Jedna szklanka soku z cytryny w zupełności wystarcza
~Desertus 2003-08-28 00:00:00.0

Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
Po prostu mniamuśne!!! Dzięki!
~BRETHIL 2003-08-28 00:00:00.0

Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege)
Ja jeszcze dodaję słonecznik, pychotka
~jola 2003-08-28 00:00:00.0

Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (lakto-ovo-wege)
takiego smaka mi narobiliscie ze wlasnie zabieram sie do robienia goferkow!!mam nadzieje ze mi wyjda bo robie je pierwszy raz a nie chce sie zniechecic:))
~martula 2003-08-28 00:00:00.0

Papryka konserwowa (na zimę) (wegańska)
Luuuudzie! zaufajcie tak jak i ja zaufałem temu przepisowi. Papryczka palce lizać, ja tylko krótko pasteryzuję max 5 min.
~irek 2003-08-27 00:00:00.0

Tiramisu (lakto-ovo-wege)
Kurde cały likier czy może tylko 1/2 litra?
autor anonimowy 2003-08-26 00:00:00.0

Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska)
sos jest naprawdę pyszny, zwłaszcza jak wykorzysta sie świeże pomidory. mniam mniam
~daga 2003-08-26 00:00:00.0

Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód)
godzine i nic???? tutaj: puszka.pl/przepis/486-przepis.html jest "AMARANTUS - PRZEPIS PODSTAWOWY". tam pisza ze wystarczy 15 min. od zagotowania.....
autor anonimowy 2003-08-26 00:00:00.0

Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód)
Kurcze! wlasnie co z tym amarantusem... ja gotowalam go godzine i nic......... czy byl stary? a moze trzeba go namoczyc?
~HOLKA 2003-08-25 00:00:00.0

Dynia marynowana z goździkami, cynamonem i estragonem (wegańska)
sprawdzimy
autor anonimowy 2003-08-24 00:00:00.0

Pikle patisonowe (wegańska)
W tym roku po raz pierwszy mam na działce patisony. Nie bardzo wiedziałam jak je utrwalić na zimę. Dzięki wam wiem. Myślę ,że przetwory będą super.
~Krystyna 2003-08-23 00:00:00.0

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Świetny pomysł na bombowe ciasto.
~gefryda 2003-08-21 00:00:00.0

Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Dominiku, a czy maslo roslinne jest weganskie?
Rena 2003-08-20 00:00:00.0

Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Proponuje przeniesc do kategorii wegetarianskiej - w przepisie jest maslo, bynajmniej nie weganskie ;-)
~Dominik 2003-08-20 00:00:00.0

Wkurzone rurki (penne) z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem (wegańska)
pysznosci! bardzo proste i sycace!
Rena 2003-08-20 00:00:00.0

Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia) (wegańska & RAW)
Mając taki żur możemy ugotować "barszcz żytni", potrawę z lat mojej młodości spędzonej w Strachocinie koło Sanoka.
Przepis:
Gotujemy warzywa: marchew, pietruszka, seler, cebula. Warzywa wyrzucamy.
Zamiast tego możemy do gotującej się wody dodać "Vegety" - wtedy gotowanie potrawy trwa mniej niż trzy, cztery minuty.
Dodajemy kminku (owocków). Zagotowujemy (aby kminek zmięknął). Mieszając wlewamy zakwas. Zupa powinna być dość gęsta.
Jada się to z ugotowanymi osobno ziemniakami. Można też podawać w filiżance.
Wszyscy, którzy to u mnie jedli byli zachwyceni.
~Testep 2003-08-18 00:00:00.0

Ratatouille z selerem (wegańska)
polecam dodac dynii obranej i pokrojonej w kosteczke
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

Bigos wegański z włoszczyzny i kapusty kiszonej lub mieszanej (wegańska)
ja do bigosu warzywnego dodaje jeszcze dynie i cukinie pokrojone w kostke, szczegolnie dynia dodaje ciekawego smaku
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

A może warzywny ryż curry? (wegańska)
zgadzam sie z przedmowca, szczerze mowiac oczekiwalem potrawy ze swiezych warzyw, w zimie mozna zyc na mrozonkach, ale w lecie przeciez szkoda
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska)
ja do kwaszenia barszczu daje nieosolonej, zimnej wody zrodlanej; pozdrawiam
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska)
żeby nie chłonęły tłuszczu moja mama dodawała trochę octu, ok łyżki. W innej wersji dodaje się troszkę mocnego alkoholu / i tak wyparuje/
bonnaa 2003-08-13 00:00:00.0

   775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas