7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska) Robiłam wiele razy i nigdy nie bylo problemu, choc ja zawsze uzywalam takiego makaronu, ktorego nie trzeba bylo wczesniej gotowac, wystarczy sprawdzic na opakowaniu. POlecam jest pycha;-)) ~talka. 2003-07-15 00:00:00.0 cukinia pachnąca estragonem (wegańska) Z braku estragonu dałam bazylię, równie dobre :) autor anonimowy 2003-07-15 00:00:00.0 Ogórki małosolne (wegańska) Brakuje mi w tym przepisie:liści chrzanu,korzenia chrzanu.Często dodajemy też :liście krzewu czarnej porzeczki lub liście wiśni...można dodać łyżkę miodu a nawet nać świeżego selera. ~Asja 2003-07-14 00:00:00.0 Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (lakto-ovo-wege) ojejku... A dlaczego mi nie wychodzą te gofry?? Są takie gumo-filce nadmuchane, wogóle nie są suche ani chrupiące.... Rosną ale mozna je zwinąć jak dywan .. :) (?????) ~helioss 2003-07-14 00:00:00.0 Laddu - słodkie indyjskie kulki (lakto-wege) Moja ulubiona słodycz, paluszki lizać, mniam mniam :):):) ~Nata 2003-07-12 00:00:00.0 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Zielone szparagi sa doskonale na surowo, zwlaszcza dodane do salaty katarzynams 2003-07-12 00:00:00.0 Kalafior z patelni (wegańska) Ja podlewam soją z imbirem przy smażeniu, pycha! ~xmari 2003-07-11 00:00:00.0 Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska) Brzmi smakowicie, tylko czy tego sosu na pewno wystarczy, by makaron zmiękł? ~Pola 2003-07-11 00:00:00.0 Bobowe danie (smarowidło / pasta z bobu) (wegańska) mmmmm, ale pycha! po prostu rewelacja. z tostami pasuje jak ulal. patrycccja 2003-07-11 00:00:00.0 Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (lakto-ovo-wege) Pycha! Może tylko dodała bym jeszcze odrobine cukru waniliowego ~daga 2003-07-10 00:00:00.0 Kluski śląskie (wegańska) a ja zazwyczaj robiłam kluski z woreczka:), ale dzisiaj skorzystam z przepisu Asi:) ~gumi 2003-07-10 00:00:00.0 Kanapki z masłem orzechowym i bananami (wegańska) odkrycie przedwczoraj. chleb, masło orzechowe, plasterki banana. delicje. proponuję w nowej puszCCCe wprowadzić nową kategorię "tanie/szybkie/dopalone". nominuję tę potrawę do honorowego miejsca. wojmat 2003-07-10 00:00:00.0 Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska) Próbowałam. Pychota !!!!!!!!!!!!!!! Wyjątkowo pasują do tego orzechy włoskie, choć normalnie za nimi nie przepadam. Polecam ten przepis wszystkim, naprawdę warto. autor anonimowy 2003-07-09 00:00:00.0 Lekarstwo (syrop) na przeziębienie (wegańska) w zasadzie to miód nie jest dla wegan,chyba ,żeprzyrządzimy własnoręcznie-z mniszka lekarskiego(tzw.mlecza)i cukru.Ale robiłem takie samo lekarstwo bez miodu i teżmnie kopnęło-muszę przyznać niezły pałer! autor anonimowy 2003-07-06 00:00:00.0 Chleb razowy własnej roboty (na drożdżach) (wegańska) Wypróbowałam; dobry chlebek:)))) szczególnie cenna była dla mnie ta wskazówka o gęstości ciasta:)) ~Magnolia 2003-07-05 00:00:00.0 Laddu - słodkie indyjskie kulki (lakto-wege) Warto zrobić. Dzieciom w Polsce też smakuje ( tym małym i tym większym):)))) ~Magnolia 2003-07-05 00:00:00.0 Pasta z grochu (wegańska) Zrobiłam. Baardzo smaczne:))))) ~Magnolia 2003-07-05 00:00:00.0 Prażone pestki (posypka) (wegańska) Polecane przy wilgoci w organiżmie ( np. katar, mokry kaszel) ... i bardzo smaczne:)) ~Magnolia 2003-07-04 00:00:00.0 Tzatziki z tofu-fety (wegańska) Imienniczka? ;-) Nie daję cytryny, bo tofu-feta wydaje mi się już kwaśna sama w sobie. Ja wiem, że w oryginalnym przepisie greckim odciska się ogóry, jednak musimy pamiętac, że tofu-feta jest zwarta, a jeśli chcemy otrzymać odpowiednią konsystencję (rzadszą), to nie trzeba odciskać ;-). magda firlit 2003-07-03 00:00:00.0 Tzatziki z tofu-fety (wegańska) Lepszy efekt otrzymasz ścierając ogórki nieco wcześniej i lekko soląc je. Przed dodaniem do tofu-fety odcisnąć je. Natomiast do całości warto dodać trochę świeżo wyciśniętej cytryny (wg orginalnego przepisu greckiego). ~magda 2003-07-03 00:00:00.0 Brukselka po prostu (gotowana) (wegańska) Mój sprzedawca warzyw wyjaśnił mi, że brukselkę trzeba lekko przemrozić, choćby przez kilka godzin potrzymać w lodówce tuż pod zamrażalnikiem. Wtedy ma stracić gorycz. Ale ja ją lubię taką gorzkawą. Chociaż do gotowania warto dodać odrobinę cukru, mleka, albo jednego i drugiego. ~Mallory 2003-06-30 00:00:00.0 Bób z oliwą czosnkową (wegańska) Na pierwsze była zielona zupa szczawiowa, a na drugie zielony bób z czosnkiem;)) pysznie i zielono:) przy łuskaniu bobiku można popracować zespołowo:)))) ~Magnolia 2003-06-30 00:00:00.0 Wegeciasto owsiane z bananami i bakaliami - bez mąki, jajek i mleka! (wegańska) Ciasto wypróbowałam. Bardzo smaczne. najbardziej smakowało mojemu 8-letniemu synowi:))) ~Magnolia 2003-06-30 00:00:00.0 Zacierki (wegańska) nie umiem robić takich "szczypanych" dlatego ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach, "maczając" ścieraną część ciasta w rozsypanej na stolnicy mące, by nie przywierało do tarki bonnaa 2003-06-29 00:00:00.0 Kawa frape (lakto-wege) Po pierwsze - frappe, a po drugie - mieszać to za mało powiedziane, należy to utrzepać w shakerze autor anonimowy 2003-06-29 00:00:00.0 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |