7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787    


Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska)
Robiłam wiele razy i nigdy nie bylo problemu, choc ja zawsze uzywalam takiego makaronu, ktorego nie trzeba bylo wczesniej gotowac, wystarczy sprawdzic na opakowaniu. POlecam jest pycha;-))
~talka. 2003-07-15 00:00:00.0

cukinia pachnąca estragonem (wegańska)
Z braku estragonu dałam bazylię, równie dobre :)
autor anonimowy 2003-07-15 00:00:00.0

Ogórki małosolne (wegańska)
Brakuje mi w tym przepisie:liści chrzanu,korzenia chrzanu.Często dodajemy też :liście krzewu czarnej porzeczki lub liście wiśni...można dodać łyżkę miodu a nawet nać świeżego selera.
~Asja 2003-07-14 00:00:00.0

Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (lakto-ovo-wege)
ojejku...
A dlaczego mi nie wychodzą te gofry??
Są takie gumo-filce nadmuchane, wogóle nie są suche ani chrupiące.... Rosną ale mozna je zwinąć jak dywan .. :) (?????)
~helioss 2003-07-14 00:00:00.0

Laddu - słodkie indyjskie kulki (lakto-wege)
Moja ulubiona słodycz, paluszki lizać, mniam mniam :):):)
~Nata 2003-07-12 00:00:00.0

Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
Zielone szparagi sa doskonale na surowo, zwlaszcza dodane do salaty
katarzynams 2003-07-12 00:00:00.0

Kalafior z patelni (wegańska)
Ja podlewam soją z imbirem przy smażeniu, pycha!
~xmari 2003-07-11 00:00:00.0

Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska)
Brzmi smakowicie, tylko czy tego sosu na pewno wystarczy, by makaron zmiękł?
~Pola 2003-07-11 00:00:00.0

Bobowe danie (smarowidło / pasta z bobu) (wegańska)
mmmmm, ale pycha! po prostu rewelacja. z tostami pasuje jak ulal.
patrycccja 2003-07-11 00:00:00.0

Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (lakto-ovo-wege)
Pycha! Może tylko dodała bym jeszcze odrobine cukru waniliowego
~daga 2003-07-10 00:00:00.0

Kluski śląskie (wegańska)
a ja zazwyczaj robiłam kluski z woreczka:), ale dzisiaj skorzystam z przepisu Asi:)
~gumi 2003-07-10 00:00:00.0

Kanapki z masłem orzechowym i bananami (wegańska)
odkrycie przedwczoraj. chleb, masło orzechowe, plasterki banana. delicje. proponuję w nowej puszCCCe wprowadzić nową kategorię "tanie/szybkie/dopalone". nominuję tę potrawę do honorowego miejsca.
wojmat 2003-07-10 00:00:00.0

Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska)
Próbowałam. Pychota !!!!!!!!!!!!!!! Wyjątkowo pasują do tego orzechy włoskie, choć normalnie za nimi nie przepadam. Polecam ten przepis wszystkim, naprawdę warto.
autor anonimowy 2003-07-09 00:00:00.0

Lekarstwo (syrop) na przeziębienie (wegańska)
w zasadzie to miód nie jest dla wegan,chyba ,żeprzyrządzimy własnoręcznie-z mniszka lekarskiego(tzw.mlecza)i cukru.Ale robiłem takie samo lekarstwo bez miodu i teżmnie kopnęło-muszę przyznać niezły pałer!
autor anonimowy 2003-07-06 00:00:00.0

Chleb razowy własnej roboty (na drożdżach) (wegańska)
Wypróbowałam; dobry chlebek:)))) szczególnie cenna była dla mnie ta wskazówka o gęstości ciasta:))
~Magnolia 2003-07-05 00:00:00.0

Laddu - słodkie indyjskie kulki (lakto-wege)
Warto zrobić. Dzieciom w Polsce też smakuje ( tym małym i tym większym):))))
~Magnolia 2003-07-05 00:00:00.0

Pasta z grochu (wegańska)
Zrobiłam. Baardzo smaczne:)))))
~Magnolia 2003-07-05 00:00:00.0

Prażone pestki (posypka) (wegańska)
Polecane przy wilgoci w organiżmie ( np. katar, mokry kaszel) ... i bardzo smaczne:))
~Magnolia 2003-07-04 00:00:00.0

Tzatziki z tofu-fety (wegańska)
Imienniczka? ;-)
Nie daję cytryny, bo tofu-feta wydaje mi się już kwaśna sama w sobie. Ja wiem, że w oryginalnym przepisie greckim odciska się ogóry, jednak musimy pamiętac, że tofu-feta jest zwarta, a jeśli chcemy otrzymać odpowiednią konsystencję (rzadszą), to nie trzeba odciskać ;-).
magda firlit 2003-07-03 00:00:00.0

Tzatziki z tofu-fety (wegańska)
Lepszy efekt otrzymasz ścierając ogórki nieco wcześniej i lekko soląc je. Przed dodaniem do tofu-fety odcisnąć je. Natomiast do całości warto dodać trochę świeżo wyciśniętej cytryny (wg orginalnego przepisu greckiego).
~magda 2003-07-03 00:00:00.0

Brukselka po prostu (gotowana) (wegańska)
Mój sprzedawca warzyw wyjaśnił mi, że brukselkę trzeba lekko przemrozić, choćby przez kilka godzin potrzymać w lodówce tuż pod zamrażalnikiem. Wtedy ma stracić gorycz. Ale ja ją lubię taką gorzkawą. Chociaż do gotowania warto dodać odrobinę cukru, mleka, albo jednego i drugiego.
~Mallory 2003-06-30 00:00:00.0

Bób z oliwą czosnkową (wegańska)
Na pierwsze była zielona zupa szczawiowa, a na drugie zielony bób z czosnkiem;)) pysznie i zielono:) przy łuskaniu bobiku można popracować zespołowo:))))
~Magnolia 2003-06-30 00:00:00.0

Wegeciasto owsiane z bananami i bakaliami - bez mąki, jajek i mleka! (wegańska)
Ciasto wypróbowałam. Bardzo smaczne. najbardziej smakowało mojemu 8-letniemu synowi:)))
~Magnolia 2003-06-30 00:00:00.0

Zacierki (wegańska)
nie umiem robić takich "szczypanych" dlatego ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach, "maczając" ścieraną część ciasta w rozsypanej na stolnicy mące, by nie przywierało do tarki
bonnaa 2003-06-29 00:00:00.0

Kawa frape (lakto-wege)
Po pierwsze - frappe, a po drugie - mieszać to za mało powiedziane, należy to utrzepać w shakerze
autor anonimowy 2003-06-29 00:00:00.0

   777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas