
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() P.S. Żeby mleko "nie opadało" zawsze moczę dodatkowo trochę siemienia lnianego. Tylko należy uważać, bo jak da się za dużo to wychodzi "glut". martusiak 2014-05-24 17:42:24.67 ![]() Wszystkie są genialne, a "fusy" najczęściej wykorzystuję przy śniadaniu do skomponowania owsianki. A kiedyś myślałam, że bez krowiego mleka trzeba kupować sojowe za 10 zł i zbankrutować, haha, nic z tego!... Go vegan! ;) martusiak 2014-05-24 17:39:51.035 Owsianica - owsiana "jajecznica" (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paulinapaulina 2014-05-24 13:41:28.684 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Dzięki za podpowiedzi co do białych szparagów. Polecam Wam moje tegoroczne odkrycie - zielone szparagi z piekarnika: umyte ułożyć na blasze, posmarować oliwą, posolić i ew. lekko popieprzyć, piec 11 minut na 220 st. Po wyjęciu mają być nadal zielone, absolutnie nie brązowawe (to znaczy że za dlugo i że łykowate). Mniam! Ze wszystkim! Nie myślałam, że to takie proste. A największym odkryciem w temacie szparag jest dla mnie to ze im dlużej gotowany/pieczony tym bardziej łykowaty :) ~nikka 2014-05-24 12:21:03.659 Koktajl z ogórkiem i zieleniną na bazie kefiru lub jogurtu (lakto-wege) Bardzo smaczne! Podałam więcej ogórka a mniej kefiru. ~nats 2014-05-24 10:53:16.122 Chocolate Chip Cookies (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() blackmilk 2014-05-23 17:22:05.639 Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska) Bardzo pyszna! 1 moja zupa w życiu. Prosta, szybka i POŻywna:) Intex 2014-05-23 15:25:57.191 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Patrycjo, chcę powiedzieć, że uwielbiam Twoje porady i przepisy. Kiedy szukam czegoś na puszce na ogół kończy się tak, ze korzystam właśnie z Twojego przepisu :) Więc dziękuję za wsparcie w weganizmie Twoimi prostymi przepisami. ~li 2014-05-23 15:02:29.191 ![]() Majczi,do garnka wrzucam już opłukaną kaszę i nie ma potrzeby odlewania szarej wody. Dana 2014-05-23 14:07:25.127 Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW) Użyłam sosu sojowego ciemnego i octu ryżowego. Soli nie dodawałam. Zrobiłam z 2 pęczków trochę podwiędniętych, ale ostrych rzodkiewek. Wstawiłam na noc do lodówki i były rewelacyjne do kanapek na śniadanie i do sałatki do pracy (pokroiłam je w ćwiartki). Smaki w marynacie świetnie się mieszają. Użyłam ją powtórnie do zamarynowania tofu (siedzi teraz w lodówce, będzie grillowane na obiadokolację). Zrobię jutro większą ilość. Ciekawe jak długo takie rzodkiewki mogą stać i czy można je jakoś zapasteryzować na zimę? ~Marta 2014-05-22 11:04:24.917 Jesienne sajgonki (wegańska) Nie wiem dlaczego ten papier ryżowy ma taki "specyficzny" zapach...zupełnie mi nie odpowiada przez to. ~paula 2014-05-22 00:23:13.02 Pasta z soi i włoszczyzny (do chleba) (wegańska) Super! Świetna pasta, zrobiłam ją w dwóch wersjach - raw i smażona ;) i dobry pomysł z tym zamrożeniem, bo z tych składników wychodzi bardzo dużo... ja tego nie przejem chyba w tydzień ;) ~Zoja 2014-05-21 21:16:42.735 Wegańskie ciasto z rabarbarem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sowa90 2014-05-21 19:27:13.781 Sałatka ziemniaczana (kartofel salat) z ogórkami kiszonymi i cebulą - klasyka (wegańska) Muszę spróbować! :) Ja zawsze robiłam ze świeżymi ogórkami, jak tutaj: co-na-obiad.pl/kuchnia_polska/salatki/salatka_kartoflana_z_ogorkiem.html ~mikka 2014-05-21 16:33:27.985 Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekasha 2014-05-21 05:20:00.633 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marcela 2014-05-20 20:19:40.223 Szpinak z serkiem topionym i czosnkiem (lakto-wege) Niestety coś mnie podkusiło żeby zrobić obiad według tego przepisu i danie wyszło ohydnie kwaśne... Zmarnowałam tylko składniki, bo szpinak poszedł do ubikacji... A wystarczyło dać maksymalnie 1/3 małej śmietany i nie wsypywać jarzynki, żeby jedzenie wyszło pyszne. Niestety przepis należy zmodyfikować bo szpinak w tej wersji nie nadaje się do jedzenia. Pozdrawiam ~Monia 2014-05-20 19:41:16.887 Brukselka duszona w marchewce (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Conusuela 2014-05-20 19:01:25.285 ![]() Ja lubię kwaśne smaki :P i dla mnie był akurat. Tym bardziej, że daje czosnek i w sumie czosnek bardziej czuć + rzodkiewka, szczypiorek, ogórek. Jak słonecznik jest dobrze namoczony to już nie wiele trzeba, moczę około 12h ale jak komuś faktycznie ta wersja jest za kwaśna to nie ma problemu, można zmniejszyć ilość soku z cytryny i dodać wody lub mleka roślinnego. :) Malve 2014-05-19 23:49:11.225 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Czy ktoś próbował w wersji bezglutenowej, np. na mące kukurydzianej? ~hipiska 2014-05-19 23:31:47.255 Prosty czekoladowy brownie (wegańska) Naprawdę przepyszne ciasto, a takie proste, że aż mnie ogarnął szok :) Całej rodzinie smakowało. Tylko ja trochę zmodyfikowałam ten przepis, bo zamiast dodawać cukier, to wymieszałam ciemne kakao z rozpuszczalnym. Dzięki temu wyszło chyba jeszcze bardziej czekoladowe. ~Ewelina 2014-05-19 22:09:49.572 Domowe płatki drożdżowe (wegańska) Wiadomo, że najbezpieczniej odmierzać wszystko dokładnie, ale jeśli nie ma pod ręką wagi, to 5 gram syropu z agawy to pełna łyżeczka do herbaty, natomiast 5 gram cukru to lekko czubata łyżeczka do herbaty. Oczywiście różne są łyżeczki i grubość/objętość cukru, ale przy możliwych różnicach płatki na pewno się udadzą. W optymalnych warunkach drożdże bardzo rosną, także warto pomyśleć o odpowiednio dużym słoju. Ilość z przepisu może wykipieć z litrowego. ~MB 2014-05-19 21:47:25.627 Surowa musztarda (raw food, witariańska) (wegańska & RAW) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ireth 2014-05-19 21:33:34.209 ![]() z rabarbarem jest przepyszne :)))) edi 2014-05-18 21:45:55.563 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2014-05-18 19:00:56.539 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |