7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86    


Czekoladowe ciasto z kubka w 5 minut (wegańska)
U mnie miód, banan, wiórki, rodzynki, otręby, cynamon... Szybko i pysznie! :)
martusiak 2014-05-18 16:15:26.616

Owsianica - owsiana "jajecznica" (wegańska)
Wow! Trochę tęskniłam za jajecznicą, ale poznawszy owsianicę już nie mam pytań ;). Zapewne z czarną solą byłaby jeszcze lepsza - na jakich stronach można taką zakupić?
martusiak 2014-05-18 16:14:24.371

Proste wegańskie ciasto z owocami (wegańska)
Ciasto jest rewelacyjne i zawsze się udaje. Robiłam już z rabarbarem i brzoskwiniami z puszki, zawsze wrzucam też na wierzch dużo kruszonki. Daję tylko mniej proszku do pieczenia - 2 łyżeczki w zupełności wystarczają.
~Ania 2014-05-18 12:41:52.689

Zupa-krem pomidorowy z ciecierzycy lub fasoli (wegańska)
Bardzo smaczna zupka. W mojej wersji trochę gęstsza, bo miksowana razem z włoszczyzną pozostałą z gotowania bulionu, którego zrobiłam sobie na zapas. To również moja pierwsza zupa z ciecierzycą, ale jest naprawde godna polecenia :)
ryfka 2014-05-18 11:45:30.096

Wegański twarożek z pestek słonecznika (wegańska)
Hm, to może oprócz soku z cytryny trochę wody i/lub mleka? Dla ciebie nie był za kwaśny?
patrycccja 2014-05-18 08:55:49.146

Mleko owsiane naturalne (wegańska)
Oczywiście ;)
martina 2014-05-17 20:02:27.63

Mleko owsiane naturalne (wegańska)
Czy blender o słabszej mocy (ok 450) poradzi sobie z płatkami owsianymi?
Katyusha 2014-05-17 19:11:48.49

Naleśniki w 10 minut (wegańska)
Pyszne, łatwe, szybkie! :) Czy w wersji słodkiej można zastąpić mąkę ziemniaczaną bardzo dojrzałym bananem?
martusiak 2014-05-17 16:16:56.933

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
To danie nie tylko wygląda bardzo smacznie, ale i takie jest... Niebo w gębie :) Polecam :)
Ervisha 2014-05-17 13:55:15.941

Wegański twarożek z pestek słonecznika (wegańska)
Ilość soku z cytryny dlatego taka bo zależało mi na konsystencji "a'la twarożek z jogurtem" :)
Malve 2014-05-16 18:42:04.744

Wegański tort z owocami i bitą śmietaną kokosową (wegańska)
Już mi jeden krem kokosowy praktycznie spłynął, a warstwa środkowa wsiąkła w ciasto, więc na pewno z fixem popróbuję. Na sobotę robię wegański tort na 3 urodziny, więc musi być tip-top :) Tylko zastanawiam się czy na 1 puszkę mleka jeden fix czy pół starczy.
~Clatite 2014-05-15 21:45:08.345

Wegański tort z owocami i bitą śmietaną kokosową (wegańska)
Można :) A jak masz dobre mleko, to te wszystkie fixy są zbędne :)
Nula 2014-05-15 20:19:19.535

Wegański tort z owocami i bitą śmietaną kokosową (wegańska)
Mam pytanie bitą śmietanę kokosową, czy można z niej (po dodaniu fixu) zrobić ozdoby i napisy wyciskarką do kremów? Czy konsystencja nie jest zbyt luźna? Pozdrawiam
~Clatite 2014-05-15 15:25:05.106

Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska)
Bardzo dobra pasta, dosypałam dość dużo bazylii, czosnku i zamiast przecieru dałam koncentrat. W rezultacie trzeba było dorzucić jeszcze trochę pomidorów z puszki i wody, żeby konsystencja była odpowiednia. Ale udało się i wszystkim zasmakowało:)
~margaretka 2014-05-15 14:57:32.325

Krokiety z tofu i kapusty kiszonej (wegańska)
właśnie je zrobiłam - są PYSZNEEE.... aha i nie wyszły ciapowate - moze dlatego, że: zamiast mąki i bułki tartej dodałam tylko 4 łyżeczki bułki tartej (czyli więcej niż w przepisie). I zaczekałam 20 minut z gotową masą żeby się "przegryzła". Smażyłam na standardowej ilości oleju (jak do kotletów z płatów soi), na małym ogniu. Vegabutik - dzięki za ekstra przepis
~anga 2014-05-14 15:08:18.023

Owsianica - owsiana "jajecznica" (wegańska)
Podeszłam do tego przepisu z lekkim niedowierzaniem, ale owsianica jest pyszna. Zrobiłam ją tylko z cebulą i przyprawami,a smakowała mi bardziej niż tofucznica. Będę ją robiła jeszcze nie raz, następnym razem spróbuję z pieczarkami:)
zielenina 2014-05-14 14:19:16.35

Wegański twarożek z pestek słonecznika (wegańska)
Cytryna cytrynie nierówna :( Zapobiegawczo dałam sok z połówki (niecałe 4 łyżki), ale i to okazało się za dużo. Zamierzałam dać mniej oliwy, ale ostatecznie dla zrównoważenia kwaśnego smaku dałam 4 + trochę chrzanu + warzywa. Do tego ciut więcej niż 1/2 płaskiej łyżeczki soli. Ogólnie pomysł super - od dawna chciałam spróbować twarożek ze słonecznika, ale te proporcje nie są najlepsze. Dlatego tylko 3 gwiazdki.
patrycccja 2014-05-14 12:58:02.442

Cannelloni z farszem ze szpinaku i tofu (wegańska)
Pyszne, ja zrobiłam bez tofu, do beszamelu dodałam płatki drożdżowe, kurkumę i powstał sos a la serowy :D A do pomidorowego zeszkliłam cebulkę omnomnomon mogłabym to jeść codziennie <3
masskotka69 2014-05-14 09:46:17.789

Bezglutenowa szarlotka (bez cukru) (wegańska)
Kawałek został na kolejny dzień, już nie była tak sypka
(raczej jak "normalne" kruche ciasto). Jeszcze pyszniejsza!
Anka_Sz 2014-05-13 10:35:11.24

Krokiety z tofu i kapusty kiszonej (wegańska)
Rewelacyjne! Cała moja rodzina się zajadała, nawet dwulatek. Zamiast jaja mąka kukurydziana i pominęłam wywar. Mmmmmm
mjarocinek 2014-05-12 22:53:18.834

Bezglutenowa szarlotka (bez cukru) (wegańska)
Ciasto bardzo smaczne, ale piekielnie się kruszy, trzeba być ostrożnym przy przekładaniu ;).
Anka_Sz 2014-05-12 20:50:14.875

Sos a la serowy do makaronu (wegańska)
hmm przez dwa lata nikt nie robił tego sosu? :P ja owszem, trochę zmodyfikowałam przepis i tak: mąka kukurydziana i razowa pół na pół (dzięki mące kukurydzianej jest mniej mączny w smaku), trochę więcej musztardy, mniej soli i... papryka wędzona w proszku :) oczywiście nie ze wszystkim się dobrze komponuje, ale z kaszą na przykład - genialnie. dobry jest też dodatek skarmelizowanej cebuli, można zmiksować z sosem, a można zostawić w kawałkach.
majczi 2014-05-12 20:44:50.581

Pasta drożdżowa (cebulowo-drożdżowa) z majerankiem (wegańska)
Nie lepiej do tego dać po prostu drożdży nieaktywnych?
~mamjelenia 2014-05-12 19:33:51.099

Cytrynowo-makowe muffinki (wegańska)
Dałam 1 ŁYŻECZKĘ proszku do pieczenia i szczyptę sody. Łyżka to moim zdaniem za dużo. Muffinki ładnie wyrosły, z "górkami", kilka pękło jak babka piaskowa :)
Ominęłam aromat waniliowy, cukier dałam trzcinowy nierafinowany, mleko sojowe domowego wyrobu, soli tylko szczypta zgodnie z uwagami Patrycji poniżej.
Piekłam w 180 stopniach 18 minut (tak zawsze piekę muffinki w silikonowych foremkach, ale może te 180-18 to zasada na mój piekarnik).
Po ostudzeniu oblałam lukrem cytrynowym. Dzisiaj smakują jeszcze lepiej, właśnie zjadam na lunch w pracy jako deser po sałatce rzodkiewkowo-kalarepkowo-szpinakowej :))) Koleżanka biurko obok ma bułę z kotletem mielonym i ketchupem, a księgowy jak zawsze zalał wrzątkiem chińską zupkę z torebki. Go vegan!!!
~Marta 2014-05-12 11:56:00.421

Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska)
jeżu, jak ja dawno nie jadłam fasoli...
~anulka 2014-05-11 23:44:02.39

   76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas