Puszczyk: "Polecam - wilgotny i smakowity. :-)"
Dżo: "Pasztet jest wyśmienity, na dowód dodam, że przepis na niego po uprzedniej degustacji musiałam podać "jedzącym inaczej" u mnie w pracy, którym baaardzooo smakował :D"
Hatamiijoga: "Wyszedł znakomity! Zrobiłam go bardzo dużo i obdzieliłam połowę rodziny. Byli zachwyceni i proszą o jeszcze. Dzięki! :D"
W sezonie zimowym wspaniała rzecz na rozgrzewkę. I ten aromat! :) Za długo zwlekałam z kupieniem kardamonu i wypróbowaniem go, bo jest po prostu obłędny! Uwielbiam go. Razem z innymi aromatycznymi przyprawami jak ulał pasuje do kawy zbożowej :)
Pasta ta doskonale nadaje się na wszelkiego typu wyprawy piesze i rowerowe (nie puszcza wody, więc chleb nie wymięka!). Pasta jest bardzo smaczna i pożywna, a jednocześnie dość lekkostrawna, co na wyprawach jest bardzo istotne (nie tracimy energii na trawienie).
Jest to przepis bazujący na indyjskim oryginale. Wywaliłem z niego jednak cukier, krowie mleko i ghee (klarowane masło) zastępując je składnikami wegańskimi. Moim zdaniem dobrze zrobioną halawę z dyni spokojnie można zaliczyć do najsmaczniejszych potraw świata.
Jest to przepis bazujący na indyjskim oryginale. Wywaliłem z niego jednak cukier, krowie mleko i ghee (rafinowane masło) zastępując je składnikami wegańskimi i... jest naprawdę przepyszny. Marchew dłużej odparowywana staje się lekko kwaskowa - dzięki temu cała potrawa zyskuje subtelny "cytrynowy" posmak.