Sekretem barszczu jest dodanie jak największej ilości buraków. Wody powinno być tylko tyle, żeby przykrywała buraki. Wtedy barszcz wyjdzie przepyszny, aromatyczny, wspaniały! I wcale nie trzeba go dosładzać, bo słodycz buraków w zupełności wystarcza :) Nauczyłam się tego od siostry i od kilku lat robimy na święta właśnie taki barszczyk. Zresztą nie tylko na święta :)
Ania D.: "Doskonale smakuje w naleśniku połączenie mąki pszennej i jaglanej, naleśniki są delikatniejsze niż z samej mąki pszennej, są też delikatnie słodkie. Możne jest robić ze słonym lub ze słodkim nadzieniem."
Ania D.: "Rogaliki są bardzo atrakcyjne ze względu na niepowtarzalny, orzechowy smak nadzienia. [...] A pomysł to chyba połączenie laddu i różnych trufli, które się robi z podprażonej na patelni mąki. Lubię wymyślać różności, by wykorzystywać w kuchni do różnych potraw wszystko to, co mam, by nie było tylko tak, że np. ciecierzyca to tyko na słono."
Ten przepyszny torcik postanowiłam upiec po obejrzeniu programu Nigelli Lawson. Nie dziwie się już czemu jest to jej ulubiony tort! Wykonanie proste. Sama robiłam pierwszy raz bezę i wyszła mi przepyszna:)
Proste, szybkie i pyszne - genialne :D Jedyną "przyprawą" jest tu woda z ogórków kiszonych. Jest jednocześnie kwaśna, słona i aromatyczna - nic więcej nie trzeba :)