Kultowa amerykańska sałatka, nieodłączna towarzyszka pikników. Polecam, tym bardziej, że jeśli użyjemy fasolki z puszki, wykonanie zajmie nam nie więcej niż 15 minut. Poniższy przepis to taka moja wariacja na temat:)
Margot: "Pyszne wyszło, rzodkiewki zmieniają kolor. Nie wiem jak długo to postoi, ale u mnie tak do 3 dni (bo potem ich nie ma ;). Ja w ten sposób wykorzystuję trochę przerośnięte rzodkiewki z siostry działki lub trochę przeschnięte, czytać stare."
Ania D.:"Bigosik jest intensywny w smaku dzięki połączeniu w potrawie grzybów i ogórków kiszonych. Jest to danie, które nieodmiennie bardzo smakuje gościom. Można podawać je na obiad np. z ziemniakami lub po prostu z dobrym, razowym pieczywem."
Mało kto zdaje sobie sprawę, że powietrze w lodówce jest suche (a przecież to dlatego owijamy np. sałatę i zieleninę w folię) i świetnie nadaje się do suszenia ziół. Sprawdziłam i działa :) Metoda doskonała jeśli nie mamy możliwości suszyć ziół tradycyjnie. Zwłaszcza jeśli mamy do ususzenia pojedyncze listki, a nie całe gałązki.
Ekspresowy, aromatyczny sos, trochę próbujący naśladować chutney. Fantastyczny np. do fasolki szparagowej. Jeśli podamy ją do obiadu to fantastycznie będzie łączyć się z sałatą z winegretem i pomidorami.