Żadne halo, właściwie jest to przepis na marchewkę (niemożebnie pyszną), ale we trójkę naprawdę fajnie smakuje (tzn. nie we trzech biesiadników, a z frytkami i kotletami sojowymi ;)
Bardzo dobrze smakuje z lasagne szpinakowo-brokułową (należy wtedy kłaść w takiej kolejności: na dół sos, potem makaron, szpinak, makaron, brokuły, na brokuły sos, na to makaron, szpinak, itd, a na samą górę sos)
Puree najlepiej smakuje z jakąś odświeżającą sałatką np. z sałatą i pomidorami oraz świeżym ogórkiem. Smakuje także zimne, więc można je ze sobą zabrać na uczelnie, czy do pracy.
Z tej porcji wychodzi 15 sporych ciasteczek (jedna blacha), jednak są tak pyszne, a jednocześnie dziecinnie łatwe w przygotowaniu, że polecam od razu zrobić więcej :) Niebo w gębie!
1) Kuchnia ukraińska
2) Można gotować taki plow z dowolnymi warzywami zamiast marchewki (lub razem z marchewką), np. pomidorami z pieczarkami, dodać paprykę, kiszone grzyby - to na Ukrainie.
3) Ja najbardziej lubię nadziewać takim plowem "lawasz" (taka ukraińska tortilla/naleśnik - w Polsce można tym zastąpić lawasza). I polewam nadzienie sosem meksykańskim (pikantnym pomidorowym). A zamiast sałatki - "kwaszonaja kapusta" czyli kiszona kapusta.