Potrawa jest przepyszna, ma charakterystyczny smak, dosyć ostry, ale nie pikantny. Powiedziałabym raczej że wyostrza zmysły i jest specyficzny :) Jeśli chcecie, możecie dodać też czosnek do sosu, co osobiście zawsze robię :)
Podpatrzona u znajomej, ale jej obecna wersja, a zwłaszcza wariant z kapustą + dodatek glona - wymyślony przez mnie.
Gdy damy więcej czosnku będzie ostrzejsza i bardziej wytrawna. Można podawać z razowym makaronem lub chlebem.
Pycha! Jeśliby dodać do tego np. jakieś ziemniaki, to z powodzeniem naje się 5 osób. My zjedliśmy tylko z gotowanym brokułem :) Pasowało super. Życzę smacznego :)
Wyjeżdżasz na studia? Będą trudności z gotowaniem? Nie lubisz kupowanych pasztetów sojowych z glutaminianem i modyfikowaną soją? Przeraża Cie perspektywa permanentnego chleba z serem (lub bez)? Ta idea jest dla Ciebie ;-)