Dla osób nie łączących w jednym posiłku potraw węglowodanowych z białkowymi zalecam tę potrawę z makaronem ryżowym zamiast spaghetti, zawierającego w swoim składzie jajka. Należałoby wówczas zrezygnować z sera Parmezan (również smaczne bez). Taka wersja potrawy (z makaronem ryżowym) jest także wskazana dla osób unikających potraw zawierających mąkę przenną z drobnego przemiału.
Bardzo smaczna do smarowania chleba. Nadaje się na przyjęcia (wtedy ilość składników należy podwoić). Podawać dzieciom starszym, które lubią ostre, słone i kwaśne :-)
Spróbuj kiedyś zrobić sałatę z sosem składającym się z octu balsamicznego, miodu i oleju winogronowego. Może to być sałata z salaty ;-), z pomidorem, ogórkiem kiszonym albo może to być biała kapusta z marchewką i porem - każda kompozycja jest pyszna z takim sosem.
GzyraKi: "Pasta jest szybka i prosta w robocie. Jest (wybaczcie słowo) bos-ka! Ma silne właściwości uzależniające. Najlepiej sprawdza się do chleba chrupiącego z opiekacza. Ale gdyby naleśniki strzelić, też by było dobrze."
Kasia (Felicja): Ja ogolnie zielonej pietruszki nigdy nie lubilam, dopoki nie sprobowalam tej salatki! Jest wspaniala, mniam mniam, przepycha, i co tam jeszcze ;)