Szparagi są bardzo dobre. Występują w dwóch wariantach: białe i zielone. Najlepiej jest wybierać młode, proste pędy o zwartym wierzchołku. Szparagi zielone są bardziej delikatne niż białe.
A najlepsze są proste przepisy na ich przygotowanie.
Potrawa powstała w wyniku kombinowania co zrobić z makaronem pozostałym z wczorajszego spaghetti, więc osobiście proponuję ją właśnie w takich przypadkach.
Zazwyczaj kanapki z masłem orzechowym je się z dżemem. Banany to bardzo ciekawa alternatywa - w dodatku bardzo dobre rozwiązanie dla osób nie jedzących cukru. Dla słodkolubnych dodatkowo rodzynki :)
Herbatka: "Myślę, że jest to również całkiem dobra przystawka na Sylwestra. Oczywiście, nie byłabym sobą, gdybym przepisu lekko nie zmodyfikowała - ale w końcu kuchnia to nie tylko ślepe odwzorowanie przepisu, lecz także odrobina inspiracji."