Szybkie danie dla zabieganych :) Nie wymaga wiele pracy ani czasu, jedynie składników :) Pyszne, kiedy jeszcze ciepłe, zanim całkiem ostygnie :) Tak jakby wegański gorący kubek na słodko ;)
A dosypane ziarna słonecznika, sezamu czy siemię (zależy od upodobań) fajnie w nim chrupie :) Dobra opcja na śniadanie czy kolację, dość sycąca.
Wszelkie zielone zupy w wegetariańskim wykonaniu mają przeważnie "wkładkę" w postaci jajek. Ja zamiast jajek dałam kluseczki, bardzo dobrze spełniają rolę dodatku :)
Danie pochodzenia indyjskiego. Głównym składnikiem jest tu fasolka mung. Przygotowanie dania jest bardzo proste. W smaku cudo, szczególnie, gdy jest podane z chlebem chiapati.
Parówki sojowe dostępne w sklepach są drogie i zazwyczaj smakują jak podeszwa. Publikuję więc przepis na parówki, które smakują o niebo lepiej niż te kupione.
Te przepyszne muffiny znalazłam na niemieckiej stronie. Nieco zmodyfikowałam przepis (może ciut więcej, niż nieco), ale na dole podaję link do oryginału. Wyszły wspaniałe i takie dostojne - czarno-białe ;) Niezłe na eleganckie przyjęcia ;) Ale na kinderbale też pewnie będą dobre. 12 szt. to nie tak znowu dużo, na przyjęcia lepiej robić z podwójnej lub potrójnej porcji. Ale dla rodziny na deser czy jako przekąskę będzie akurat :)