Zestawienie wydaje się może dziwne, ale jest lepsze niż się spodziewałam :D No i zdrowe! Szpinak ma bardzo delikatny smak, więc nie wpływa zasadniczo na smak smoothie. Za to daje piękny zielony kolor - ach.
Pyszny deser na popołudnie. Smakowało wszystkim, więc pragnę podzielić się i z Wami ;) Poza tym mango to mój ulubiony owoc, więc wypadało, by go uhonorować takim małym smakołykiem.
Przepis na te gofry znalazłam wczoraj i stwierdziłam, że będzie to idealne danie na noworoczne śniadanie. Oczywiście wymagał kilku przeróbek ;-) ale kreatywny początek to dobry znak na nadchodzący rok, prawda?
Przerobiony przepis ze strony essen und trinken
Nie do wiary, ale tego przepisu chyba nie ma jeszcze na Puszce. A jest to rewelacja! I doskonała potrawa na świąteczny stół.
Przepis pochodzi z portalu "Wielkie Żarcie", z moimi modyfikacjami (dostosowany do wersji wegańskiej).
Mój krzaczek ostrej papryczki właśnie owocuje jak zwariowany. Wymyśliłam sosik, żeby wykorzystać świeże chili zanim je zasuszę - pyszny, ostry, ognisty! Można go jeść niemalże ze wszystkim.
Przepis ten to przepis baza. Można dodawać do sałatki co tylko chcecie :-) Np.: więcej przypraw; czosnek; pomidory; zioła; inne warzywa (surowe lub gotowane) i tak dalej... I za każdym razem przygotowywać ją inaczej ;-)
Wróciłem niedawno z podróży po Ameryce Środkowej, gdzie w Nikaragui na śniadanie serwowali Gallopinto. Pod tak ciekawą nazwą krył się ryż z czarną fasolą. W Kostaryce dodawano jeszcze ser. To bardzo smaczne danie, polecam.