Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub ryżem - jeśli nie odparujemy całej wody, robi się fajny sosik, który świetnie smakuje właśnie wymieszany z ziemniakami lub ryżem.
Pomysł na to danie zrodził się gdy mama na niedzielny obiad zrobiła sos z mięsem. Też zapragnęłam mieć takie swoje wegetariańskie danie. Smakuje wyśmienicie, a do tego jest prosty w przygotowaniu. Danie to najlepiej podawać z ziemniakami, chociaż z makaronem też nieźle smakowało.
Wielokrotnie robiona, niezawodna. Zawsze wychodzi :).
Można podawać z lodami, sorbetami, bądź sosami owocowymi
Więcej na http://www.cottien.blogspot.com/
Przepis ten pochodzi z paczki imbiru firmy Prymat. Właśnie przed chwilą je upiekłam i smakują pysznie, mocno imbirowo. Najlepiej rozwałkować je cieniutko - później są bardzo chrupiące i lepiej smakują.
Od wielu lat eksploruję stronę Michała z przepisami: pesto.art.pl i tam właśnie m.in. odkryłam ten wspaniały pyyyyszny przepis. Luby mój uwielbia, a robi się niezwykle szybko, łatwo i tanio :) Przepis długi, ale robi się szybciutko - wsio do michy, wymieszać, smażyć - a i pachnie wspaniale :):)