Agatka: "Pieczona papryka. Miękka, delikatna, słodka. O lekko wędzonym smaku i zapachu jest doskonałą przekąską, dodatkiem do kanapek, sałatek czy sosów do makaronu. Zmiksowana bardzo dobrze smakuje w zupach i sosach, np. do warzyw."
Podstawowy przepis na dobry dodatek praktycznie do wszystkiego. Idealnie nadaje się również jako samodzielne danie gdy nie mamy za wiele czasu na przygotowanie czegoś innego.
Brakowało mi tego smaku, smaku jak najbardziej przybliżonego do tradycyjnego majonezu. Na wiele majonezów wegańskich które jadłam ten najbardziej przypomina mi smak tradycyjnego. Jest pyszny zarówno do sałatki jarzynowej jak i kanapek, wiec z chęcią dziele się nim z Wami:)
Wydawało mi się iż wegetarianin we włoskim, południowym, tradycyjnym domu to problem. Mój pogląd zmieniło (jako pierwsze) właśnie to proste, ale wyborne danie z bakłażana. Można podawać danie na gorąco lub zimno, z ryżem czy kaszą albo saute z bagietką.