7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
PomidorówkaPrzepis ten wymyśliła moja mama. Doskonale sprawdził się w spartańskich warunkach akademickich - nawet przy moich, dosyć skromnych, talentach kulinarnych :-) Moja ulubiona zupa. Taaaaaaaaaaaaka smaczna!
Średnia ocena:
[4.7
z 10 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [11]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osóbsłoiczek koncentratu pomidorowego (200g) LUB 0,5 litra przecieru/soku pomidorowego + pół słoiczka koncentratu
włoszczyzna: 2 marchewki, pietruszka, kawałek pora i selera niewielka cebulka ew. 2 kostki bulionu warzywnego (aktualnie w ogóle go już nie używam, ale jeśli ktoś jest do niego przyzwyczajony, to może być) odrobina oleju sól pieprz ziołowy pieprz czarny trochę bazylii - świeżej, suszonej lub pasty z bazylii ew. 1-3 łyżki mąki białej lub razowej (do zagęszczenia) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pomidorówka z pęczakiem i cukinią (wegańska)Pomidorówka z mlekiem sojowym (wegańska) Pomidorówka - krem ze świeżych pomidorów (wegańska) Pomidorówka z awokado na mleku kokosowym (wegańska) Po prostu genialna wegańska pomidorówka (wegańska) Peruwiańska pomidorówka "gazpacho" (wielowarzywna) (wegańska) Pomidorówka z niespodzianką (na wywarze z kapusty i marchwi) (wegańska) Pomidorówka - krem ze świeżych pomidorów na chlebie (wegańska) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ostatnio wracam do tradycyjnych smaków, więc po ciągu kotletów (soczewicowych) z ziemniakami i mizerią, przyszła pora na pomidorówkę :). ręka mi drżała, bo gotowałam pierwszy raz, ale wyszła fantastyczna, taka jak u mamy. dodałam kartonik 500 g przecieru i koncentrat, zaciągnęłam śmietaną, do tego obowiązkowo marchewka, makaron i natka pitruszki. wywar robiłam na maśle roślinnym i dodałam łyżkę sosu sojowego dla pogłębienia smaku. dzięki za przepis!
majczi 2015-03-27 17:44:08.107