7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:6 duzych cebul
1 litr rosolu 3 lyzki oliwy sol pieprz 4 kawalki czerstwego, najlepiej razowego, chleba tarty zolty ser Przygotowanie:Cebule pokroic na cienkie plastry, usmazyc na bardzo brazowy kolor, niech sie spokojnie do dna garnka przypala. Zalac te cebule rosolem i dusic 30 minut. Doprawic sola i pieprzem. W 4 zaroodpornych miskach ulozyc kawalek chleba, ktory zostal przypieczony w tosterze lub nad gazem lub na grillu, ten chleb zalac do 3/4 wysokosci ta teraz bardzo gesta zupa cebulowa, posypac rowno serem na pol cm grubosci i zapiec w piekarniku, az ser zacznie babelkowac. Mmmmmm, chyba bede to musiala dzis zrobic.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-04-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, magdalenab@aol.com (MagdalenaB)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege)Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń) Korzenna zupa cebulowa. (wegańska) Zupa cebulowa na winie (wegańska) Francuska zupa cebulowa (wegańska) Zupa-krem cebulowa (wegańska) Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege) Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege) Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege) Zupa cebulowa gotowana lub zapiekana (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |