7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa chlebowa łagodna



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

40 dag razowego chleba
3 łyżeczki masła

1250 ml mleka
2 żółtka
sól
ew. 3-4 starte migdały

Przygotowanie:

Pokroić chleb w drobną kostkę i ususzyć na grzanki na blasze wysmarowanej masłem.

Przegotować mleko, zaciągnąć roztartymi żółtkami, posolić. Grzanki wyporcjować na talerze i zalać gorącym mlekiem. Dla poprawy smaku można dodać 3-4 starte migdały.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa wietnamska łagodna (wegańska)
Zupa chlebowa z kminkiem (lakto-wege)
Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem (wegańska)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Katalońska zupa chlebowa - sopa de pan (ovo-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska)
Surówka z marchewki i pora (łagodna!) (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas