7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa pomidorowo-fasolowa z pęczakiem, brokułami i szałwią
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:150 g drobnej fasoli
200 g pęczaku 100 g świeżych lub mrożonych brokułów marchewka 2 cebule 4 pomidory świeże lub z puszki 2 ząbki czosnku 6 listków szałwii 2 łyżki oliwy lub oleju ew. 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina szczypta ostrej papryki sól pieprz Przygotowanie:Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia gotować godzinę pod przykryciem na małym ogniu.
Pęczak wypłukać, odcedzić. Marchewkę i jedną cebulę obrać. Warzywa i kaszę dodać do gotującej się fasoli, gotować około 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki. Pozostałą cebulę i czosnek obrać, wraz szałwią drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Można zalać winem i chwilę poddusić. Dodać pomidory (bez sosu, jeżeli są to pomidory z puszki), doprawić papryką i gotować aż do momentu, gdy sos zgęstnieje. Sos pomidorowy połączyć z gotującą się fasolą i warzywami, dodać umyte i podzielone na różyczki brokuły. Gotować około 15 minut. Gotową zupę odstawić na kilka minut i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa pomidorowo-jarzynowa z soczewicą i pęczakiem (wegańska)Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska) Zupa fasolowa na skróty (lakto-wege) Zupa ziemniaczana z brokułami i kukurydzą (lakto-wege) Spaghetti z sosem pomidorowym z cukinią i brokułami (wegańska) Ciecierzyca z pomidorowymi brokułami i fasolką szparagową (wegańska) Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi we włoskim stylu (lakto-wege) Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami (wegańska) Zupa fasolowa z fasolką szparagową i kabaczkiem (wegańska) Gęsta zupa z białych warzyw ze śmietaną fasolową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |