7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:4 - 5 cebul,
1 porcja włoszczyzny, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 5 dag sera (ementaler, gouda), 1/2 bułki paryskiej, 3 łyżki oleju, 1 łyżka mąki, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz. Przygotowanie:Włoszczyznę obrać, opłukać, zalać 1 l wody, osolić, gotować 20 min, a następnie odcedzić. Naczynie z wywarem odstawić. Cebule obrać, opłukać i drobno posiekać. Na gorącym oleju zrumienić cebulę, oprószyć ją mąką, połączyć z wywarem i gotować 15 - 20 min. Następnie dodać wino, cukier, doprawić solą i pieprzem. Bułkę pokroić na drobne kromki, a ser zetrzeć na tarce
o dużych otworach. Zupę przelać do żaroodpornego naczynia, przykryć kromkami bułki, posypać serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp.200 st. C, aż ser się stopi i zrumieni (5 - 10 min).
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa cebulowa na winie (wegańska)Francuska zupa cebulowa (wegańska) Francuska zupa cebulowa, zapiekana (bez ograniczeń) Francuska zupa porowo-cebulowa z grzankami (wegańska) Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska) Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska) Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege) Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń) Korzenna zupa cebulowa. (wegańska) Zupa-krem cebulowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |