7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:2 szkl. cukru
40 dkg mąki 25 dkg masła 4 jajka 1 torebka cukru waniliowego 13 dkg drobno posiekanych migdałów 3 łyżki kakao 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia otarta skórka z 1 cytryny tłuszcz do formy Przygotowanie:Zagotować szkl. wody, rozpuścić kawę. Utrzeć miękki tłuszcz z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka. Dodać ostudzoną kawę i migdały. Zmieszać mąkę proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny. Wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto ok. 2 litry. Piec w 175st.C 1 - 1 1/2 godz.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Agnieszka (agnieszkawanke@poczta.onet.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos kawowy (bez ograniczeń)Muffinki kawowe (wegańska) Pianka kawowa (wegańska) Muffinki czekoladowo-kawowe (wegańska) Rolada kawowa po wiedeńsku (bez ograniczeń) Koktajl bananowo-kawowy (wegańska & RAW) Bezy waniliowe, kakaowe lub kawowe (ovo-wege) Flip jajeczno-kawowy na mleku (bez ograniczeń) Mrożona kawa z likierem kawowym (bez ograniczeń) Angielski deser śmietankowo-kawowy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |