7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:25 dkg cukru
25 dkg mąki pszennej 20 dkg mąki kartoflanej 6 jajek 1/4 kg masła 1 proszek do pieczenia niepełna szklanka mleka skórka pomarańczowa, rodzynki Przygotowanie:Masło rozetrzeć w misce dodając po jednym żółtku i po trochu cukru, tak żeby 25dkg cukru wkręcić w 6 żółtek kręcąc ok. 1/2 godz. Mąkę kartoflaną zmieszaą z mąką pszenną i z proszkiem. Następnie brać po jednej łyżce stołowej mąki dolewając po trochu mleko i wkręcać do masła z cukrem (rozłożyć równomiernie mleko z mąką). Ubić pianę z 6 białek i na samym ostatku lekko ją wkręcić. Brytfannę do keksu lub babki wysmarować masłem i posypać bułką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Agnieszka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Babka kręcona Stryjenki (bez ograniczeń)Babka kręcona (Stawska) (ovo-wege) Majonez kręcony w jedną stronę (ovo-wege) Babka kawowa (ovo-wege) Babka Mateczki (ovo-wege) Babka gotowana (ovo-wege) Babka amarantusowa (bez ograniczeń) Babka pomarańczowa (ovo-wege) Babka piaskowa 1 (ovo-wege) Babka piaskowa 6 (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |