7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka kręcona Stryjenki



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

6 jajek
1/4 kg masła
2 szkl. cukru pudru
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1 cytryna (wycisnąć i dopełnić do 1/2 szkl. wodą)
1 czubata łyżeczka proszku
5 łyżek oleju
2 szkl. mąki

Przygotowanie:

* ukręcić cukier z masłem
* dodać żółtka
* mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem
* potem oliwę i sok z wodą
* dodać pianę
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-04-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Agnieszka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka piaskowa Stryjenki (bez ograniczeń)
Babka kręcona "Campioni" (bez ograniczeń)
Babka kręcona (Stawska) (ovo-wege)
Majonez kręcony w jedną stronę (ovo-wege)
Babka kawowa (ovo-wege)
Babka Mateczki (ovo-wege)
Babka gotowana (ovo-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Babka pomarańczowa (ovo-wege)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas