7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:litr mleka UHT
kubeczek "żywego jogurtu", najlepiej naturalnego biojogurtu o podobenj zawartości tłuszczu Przygotowanie:Do litra mleka UHT lub przegotowanego, podgrzanego do około 42 stopni C należy dodać kubeczek "żywego jogurtu", najlepiej naturalnego biojogurtu o podobenj zawartości tłuszczu. Zamieszać, przelać do szczelnie zamykanego słoja, zawinąć w gruby koc lub kołdrę albo wstawić do jogurtownika. Mniej więcej po 5-6 godzinach otrzymujemy gęsty, świeży jogurt, bez sztucznych dodatków.
Kiedy potrzebujemy kolejnej porcji, wystarczy do mleka dodać trochę domowego jogurtu. Wskazówki i uwagi:Możemy połączyć go z dowolnymi owocami, sokami, dosłodzić do smaku, wymieszać z zieleniną, ogórkiem, rzodkiewką.
Jeżeli chcemy go przechowywać dłużej, powinniśmy przelać go do mniejszych, zakręcanych słoiczków i wstawić je do lodówki.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jogurt domowy (dali) (lakto-wege)Jogurt domowy, naturalny lub owocowy (lakto-wege) Jogurt 1 (lakto-wege) Jogurt 3 (lakto-wege) Jogurt 2 (lakto-wege) Jogurt po bośniacku (lakto-wege) Cynamonowy jogurt (lakto-wege) Jogurt czekoladowy z pomarańczą (lakto-wege) Jogurt z czereśniami i jagodami (lakto-wege) Jogurt z tofu jedwabistego (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |