7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:4 szklanki mleka,
1/2 szklanki cukru pudru, 4 jaja, kawa rozpuszczalna lub mocny napar z kawy Przygotowanie:Jaja starannie wymyć, wybić, dodać cukier i zmiksować na puszysta masę. Mleko zagotować. Częścią wrzącego mleka zaparzyć kawę rozpuszczalną. Masę jajeczna ustawić na naczyniu z gorącą wodą i mieszając dolewać cienkim strumieniem pozostałą ilość gotującego się mleka. Utrzymywać na parze mieszając do czasu gdy jaja strąca zapach surowizny. Następnie masę odstawić i mieszać do ostudzenia, aby nie powstał kożuch. Dodać napar z kawy, ubić w mikserze. Podawać gorący.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jajeczno-szczypiorkowa pasta do chleba (bez ograniczeń)Babka kawowa (ovo-wege) Sos kawowy (bez ograniczeń) Muffinki kawowe (wegańska) Pianka kawowa (wegańska) Muffinki czekoladowo-kawowe (wegańska) Rolada kawowa po wiedeńsku (bez ograniczeń) Koktajl bananowo-kawowy (wegańska & RAW) Szparagi po flamadzku (w sosie jajeczno-ziołowym) (ovo-wege) Pasta jajeczno-majonezowa z cebulką i szczypiorkiem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |