7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Flip jajeczno-kawowy na mleku



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 szklanki mleka,
1/2 szklanki cukru pudru,
4 jaja,
kawa rozpuszczalna lub mocny napar z kawy

Przygotowanie:

Jaja starannie wymyć, wybić, dodać cukier i zmiksować na puszysta masę. Mleko zagotować. Częścią wrzącego mleka zaparzyć kawę rozpuszczalną. Masę jajeczna ustawić na naczyniu z gorącą wodą i mieszając dolewać cienkim strumieniem pozostałą ilość gotującego się mleka. Utrzymywać na parze mieszając do czasu gdy jaja strąca zapach surowizny. Następnie masę odstawić i mieszać do ostudzenia, aby nie powstał kożuch. Dodać napar z kawy, ubić w mikserze. Podawać gorący.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajeczno-szczypiorkowa pasta do chleba (bez ograniczeń)
Babka kawowa (ovo-wege)
Sos kawowy (bez ograniczeń)
Muffinki kawowe (wegańska)
Pianka kawowa (wegańska)
Muffinki czekoladowo-kawowe (wegańska)
Rolada kawowa po wiedeńsku (bez ograniczeń)
Koktajl bananowo-kawowy (wegańska & RAW)
Szparagi po flamadzku (w sosie jajeczno-ziołowym) (ovo-wege)
Pasta jajeczno-majonezowa z cebulką i szczypiorkiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas