7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Herbata po angielsku (z mlekiem)

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

8 g herbaty
2 szklanki wody
2 szklanki mleka

Przygotowanie:

Naczynie sparzyć wrzącą wodą. Do gorącego wsypać herbatę, zalać wrzącą wodą (1/2 szklanki). Dzbanek przykryć, postawić na nagrzanej płycie ochronnej na 3-4 min. Następnie dolać resztę wrzącej wody. Mleko zagotować, wlać do szklanki (do połowy) i uzupełnić herbatą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Widzę, że autor przepisu kompletnie nie wie jak parzy się herbatę. Aby zrobić herbatę angielską potrzebna jest czarna herbata Yunan. Boże broń żadnej herbaty liściastej nie można zalewać wrzątkiem! Temperatura wody jest uzależniona od konkretnego gatunku. Trzeba jeszcze napisać, że jeśli herbata pochodzi z Chin pierwsze parzenie trzeba wylać ponieważ znajdują się w niej same "śmieci". Herbat japońskich to nie dotyczy.
~joacha 2011-06-24 19:16:28.712

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Herbata prawie indyjska - z imbirem i mlekiem (wegańska)
Kawa po angielsku (lakto-wege)
Naleśniki z limonką po angielsku (wegańska)
Mrożona herbata II (wegańska+miód)
Herbata z miodem (wegańska+miód)
Herbata "zimowa" (wegańska)
Mrożona herbata (wegańska+miód)
Herbata grejpfrutowa (wegańska & RAW)
Aromatyczna herbata pomarańczowa (wegańska)
Mrożona tajwańska herbata ze śmietanką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas