7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:10 g kawy zmielonej,
1/2 szklanki wody Przygotowanie:Kawę wsypać do tygielka, zalać wrzącą wodą. Ogrzewać na małym ogniu, najlepiej ustawiając naczynie na płytce ochronnej. Napój powinien trzykrotnie podnieść się do góry po każdym podniesieniu się na moment zdjąć tygielek z palnika, gdyż kawa nie może się zagotować. Naczynie z kawą na moment przykryć. Nalewać do filiżanek. Można dodać 5 g cukru, który łączy się z kawą przed zalaniem wodą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
lol nie ma czegos takiego jak kawa po turecku. w turcji nie wiedza o co chodzi. to tak samo jak z ryba po grecku-zapytajcie greka to sie w czolo popuka
~asia 2009-08-13 00:38:16.057
niezły kop po tej kawie,rwało pikawką ,ale zyje chodz noc nie przespana:)
~purqu 2006-10-31 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Baba drożdżowa parzona (bez ograniczeń)Ziemnaczane placki parzone (wegańska) Kawa rumowa (lakto-wege) Kawa po angielsku (lakto-wege) Kawa mrożona (lakto-wege) Czekoladowa kawa (wegańska) Kawa ananasowa (bez ograniczeń) Kawa po polsku (ovo-wege) Kawa po kubańsku (wegańska) Kawa po jawajsku (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Kikimera 2010-03-11 11:07:37.056