7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kawa po kurdyjskuWitam!Nauczylem sie takieg parzenia od znajomych Kurdow.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:Potrzebny jest do tego:
-tygielek z lyzeczka -swiezo zmielona kawa -mala lyzeczka cukru -kardamon zielony (2-3 ziarenka, zmielic razem z kawa) Przygotowanie:skladniki wsypac do tygielka, zalac woda. Parzenie najlepiej jakby sie odbywalo w lazni piaskowej, wtedy piasek ogrzewa tygielek ze wszystkich stron, ale moze tez byc na gazie.
Doprowadzic do wrzenia, zdjac z ognia, zamieszac dokladnie. Doprowadzic do wrzenia i mieszac jeszcze 2 razy. Potem rozlewac do filizanek i delektowac sie. Wskazówki i uwagi:Kawa parzona w ten sposob jest mocniejsza niz zalewana po polsku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Robert Wiśniewski"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kawa rumowa (lakto-wege)Kawa po angielsku (lakto-wege) Kawa mrożona (lakto-wege) Czekoladowa kawa (wegańska) Kawa ananasowa (bez ograniczeń) Kawa po polsku (ovo-wege) Kawa po kubańsku (wegańska) Kawa po jawajsku (wegańska) Kawa z kardamonem (wegańska) Kawa hawajska, z rumem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |