7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa grzybowa czysta (z grzybów suszonych)Podawać z pasztecikami lub grzankami.
Średnia ocena:
[3.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:50 g suszonych grzybów, najlepiej borowików
1 duża porcja włoszczyzny 1 łyżka masła lub oleju 2 listki laurowe 10 ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 1-2 łyżeczki świeżego soku z cytryny sól Przygotowanie:Grzyby starannie umyć, zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu 30-40 minut do miękkości. Następnie wyjąć je z wywaru, ostudzić i pokroić w cienkie paseczki.
Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w paseczki, podsmażyć na maśle lub oleju, zalać 2 litrami wody, dodać listki, pieprz i ziele. Gotować ok. 30 minut, a potem przecedzić. Bulion połączyć z wywarem z grzybów i pokrojonymi borowikami, doprawić sokiem z cytryny i solą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
pyszna! warto ja zrobic chocby dla cudownego zapachu unoszacego sie w calym domu podczas jej gotowania!!!
Rena 2001-03-23 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych) (wegańska)Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z marchewką (wegańska) Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska) Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska) Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege) Zupa z grzybów prawdziwych (lakto-wege) Zupa z leśnych grzybów (wegańska) Czysta zupa cebulowa (bez zasmażki) (lakto-wege) Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege) Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~miszelka 2009-02-02 16:09:12.542