7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:20 dag (1 szklanka) mąki pszennej,
20 dag (niepełna szklanka) mąki ziemniaczanej, 25 dag masła roślinnego lub margaryny 2 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego, 25 dag (1 szklanka) cukru, 3 jaja, 3 łyżki śmietany, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy lub esencja zapachowa, tłuszcz i tarta bułka do formy Przygotowanie:Margarynę i olej utrzeć dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym: Dodać żółtka i ucierać dalej, aż masa będzie puszysta. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z przesianą mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Partiami dodawać do masy. Między jedną a drugą porcją mąki wlać śmietanę. Ciasto dokładnie wymieszać. Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie połączyć ją z ciastem. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 45 min. w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-03-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Babka piaskowa 1 (ovo-wege)Babka piaskowa 6 (ovo-wege) Babka piaskowa 4 (ovo-wege) Babka piaskowa 5 (bez ograniczeń) Babka piaskowa 2 (bez ograniczeń) Babka piaskowa (bez ograniczeń) Babka piaskowa "Grunwald" (ovo-wege) Babka piaskowo-makowa (bez ograniczeń) Babka piaskowa na 2 jajkach (bez ograniczeń) Babka piaskowa Stryjenki (bez ograniczeń) Kostka piaskowa (z tofu) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |