7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka piaskowa Stryjenki



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

20 dkg masła
5 jajek
20 dkg cukru pudru
sproszkowana wanilia
3/4 proszku do pieczenia
10 dkg mąki ziemniaczanej
10 dkg mąki pszennej

Przygotowanie:

Utrzeć masło dodając po 1 żółtku (w sumie 5) i trochę cukru. Na końcu dodać wanilię i proszek.

Ubić pianę z 5 białek. Po 20 min. ucierania wyłożyć pianę na masę, posypać mąką ziemniaczaną i pszenną, wymieszać lekko i włożyć do formy.

Piec w dobrze ogrzanym piecu ok. 40 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Agnieszka Wanke
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka kręcona Stryjenki (bez ograniczeń)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)
Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka piaskowa 4 (ovo-wege)
Babka piaskowa 5 (bez ograniczeń)
Babka piaskowa 2 (bez ograniczeń)
Babka piaskowa (bez ograniczeń)
Babka piaskowa "Grunwald" (ovo-wege)
Babka piaskowo-makowa (bez ograniczeń)
Babka piaskowa na 2 jajkach (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas