7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 i 1/2 szklanki ryżu,
2 szklanki mleka, 1 szklanka wody, sól, 1 łyżka masła, 1 paczka cukru waniliowego, 50 dag moreli, 3 jaja, 2-3 łyżki cukru, bułka tarta, tłuszcz do formy Przygotowanie:Ryż opłukać, osączyć, włożyć do wrzącego mleka z wodą, dodać sól, masło i ugotować na sypko. Do ugotowanego ryżu dodać utarte z cukrem żółtka, zapach waniliowy i wymieszać z ubitą pianą z białek. Włożyć masę do przygotowanej formy i wypiekać w piekarniku ok. 40 min. Morele wymyć, wypestkować. Z 2 szklanek wody i 1 łyżki cukru przygotować syrop, gotując przez 10 min, odstawić do ostudzenia. Upieczoną babkę wyłożyć na półmisek. W środek włożyć morele i oblać syropem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-03-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Babka ryżowa z brzoskwiniami (bez mąki!) (bez ograniczeń)Sernik z morelami (bez ograniczeń) Biscotti migdałowe z morelami (wegańska) "Sernik" na zimno z morelami (lakto-wege) Kompot jabłkowy z suszonymi morelami (wegańska) Sałatka owocowa z morelami i gruszkami (wegańska & RAW) Manna z amarantusem i suszonymi morelami (wegańska) Babka kawowa (ovo-wege) Babka Mateczki (ovo-wege) Babka gotowana (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |