7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:60 dag (3 szklanki) mąki,
szklanka białek, szklanka oleju słonecznikowego lub oliwy, 35 dag (1 1/2 szklanki) cukru, 1/2 szklanki letniego mleka, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy lub esencja zapachowa, tłuszcz i tarta bułka do formy Przygotowanie:Białka ubić z cukrem. Do piany dodawać stopniowo olej, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko, ciągle ubijając. Na końcu można dodać bakalie. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku około 45 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Monika 2005-11-02 00:00:00.0