7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:5 jaj,
12 dag ( 1/2 szklanki) cukru, 15 dag (3/4 szklanki) mąki, tłuszcz i papier do formy Przygotowanie:Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białka ubić na pianę, wymieszać z żółtkami i dosypywaną stopniowo mąką. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym wysmarowanym tłuszczem. Przygotowaną masę nałożyć do tutki i wyciskać na blachę biszkopciki długości około 10 cm. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku około 20 min. Można też wyciskać kule wielkości orzecha włoskiego (co 34 cm). Po upieczeniu łączyć po dwie, smarując marmoladą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Biszkopciki (herbatniki) (ovo-wege)Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę (bez ograniczeń) Mleko owsiane "chude" (wyciskane przez sitko) (wegańska) Świeżo wyciskany sok z pomarańczy z IMBIREM! (wegańska & RAW) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |