7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:4 jaja,
25 dag (1 szklanka) cukru, 25 dag (1 1/4 szklanki) mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 80 dag rabarbaru, 5 dag (3 łyżki) cukru, cynamon, cukier puder do posypania, masło i tarta bułka do formy Przygotowanie:Umyty rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z 3 łyżkami cukru i pozostawić w naczyniu, żeby puścił sok. Formę wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Rabarbar odcedzić, włożyć na dno formy i oprószyć cynamonem. Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie wymieszać z ubitymi jajami. Rabarbar ułożyć w formie i zalać ciastem. Piec 50-60 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Po ostygnięciu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Biszkopt 3 (ovo-wege)Biszkopt 2 (ovo-wege) Biszkopt (ovo-wege) Babeczki z rabarbarem (ovo-wege) Racuszki z rabarbarem (wegańska) Biszkopt z amarantusem (ovo-wege) Biszkopt zaparzany (ovo-wege) Biszkopt na białkach (ovo-wege) Biszkopt z owocami (ovo-wege) Biszkopt z serem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |