7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:6 jaj,
18 dag (9 łyżek) cukru, 18 dag (niepełna szklanka) mąki, cukier waniliowy, tłuszcz i papier do formy Przygotowanie:Zagotować wodę w rondlu. Przygotować formę. Umyte jaja wybić do miski, dodać cukier i ubijać kilka minut. Miskę postawić na naczyniu z gotującą się wodą w dalszym ciągu ubijać, mieszając przy dnie, żeby białko nie ścięto się. Po kilku minutach ubijania, gdy masa zagrzeje się do 45 C zdjąć ją z pary i dalej ubijając ostudzić do temperatury około 25 C. Dobrze ubita i zagęszczona masa powinna spływać z trzepaczki, tworząc na powierzchni wyraźny ślad. Masę delikatnie wymieszać z mąką, wylać do formy. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika (około 160 C) i piec 30-40 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Biszkopt 3 (ovo-wege)Biszkopt 2 (ovo-wege) Biszkopt (ovo-wege) Kwiat lipowy zaparzany z mlekiem (lakto-wege) Biszkopt z amarantusem (ovo-wege) Biszkopt na białkach (ovo-wege) Biszkopt z owocami (ovo-wege) Biszkopt z serem (bez ograniczeń) Biszkopt z rabarbarem (bez ograniczeń) Biszkopt wegański (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |